Löpning Om jogg.se 3 inlägg 4450 visningar

Byt karta på jogg.se

Daniel Bergström
1974 • Mölndal
#1
13 juli 2015 - 20:29
Gilla
Kan inte jogg.se byta karta? Skippa Google och använd Eniro eller Hitta istället som har kartor från Lantmäteriet. Dessa är mycket mer detaljerade med skogsvägar och stigar och dessutom betydligt mer uppdaterade. Google verkar inte tro att det byggs nya vägar och områden i vårat kära land. Och för att fortsätta gnälla så är delar av kartorna i ganska dålig upplösning. Visst kan jag mäta sträckan på Eniro, men jag föredrar Joggs mätverktyg som flyttar med kartan. På Eniro kan man allt för lätt nollsälla mätningen mitt i sträckan om man råkar dubbelklicka.
Går detta att fixa eller är det avtal och sånt som hindrar?
1973 • Sävedalen
#2
13 juli 2015 kl 21:00
1 Gilla
Håller med om att Googles kartor är dåliga på stigar. Tror inte på att Eniro eller Hitta kommer på Jogg eftersom dom skulle antagligen kosta pengar att få använda. Däremot hoppas jag på Openstreetmap, den är ofta bättre i alla fall i populära områden.

Vad gäller Eniro så har den blivit lite smidigare att använda då man nu kan fortsätta att rita även efter man råkat dubbelklicka.

Passar också på att tipsa om lantmäteriets egen kartsite http://kso2.lantmateriet.se/ Uppe till höger kan man välja karttyp riktigt smidigt, speciellt i fjällen där Eniro inte är så bra.
#3
2 oktober 2015 kl 09:34
1 Gilla
Från och med 1 januari 2016 kommer Lantmäteriet släppa väldigt mycket kartmaterial fritt och tom ha en rasterbaserad tjänst för integration mot andra siter såsom jogg.se tillgänglig. Det bör bli liknande den som det norska kartverket har haft sedan några år. http://www.lantmateriet.se/sv/Nyheter-pa-Lantmateriet/pressmeddelande-lantmateriet-slapper-smaskalig-kartinformation-fri/
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.