Löpning Rundor & Kartor 4 inlägg 2968 visningar

Vägval Kista - Edsberg (egentligen Täby)

1965 • Täby
#1
16 augusti 2014 - 14:44
Gilla
Jag ska börja löppendla från Kista hem till Täby vissa veckor, och jag har funderat ut ett vägval. Det kanske inte är det roligaste eller närmaste, så jag kollar om någon här har lite input/erfarenheter.

Det "meckigaste", det jag skulle gärna göra roligare/smartare/närmare, är:

1. Villakvarteren Helenelund/Edsviken i sollentuna. Från Kistagången under motorvägen genom villakvarteren till Vattnet (där Strandvägen löper ner mot vattnet).

2. Från Edsbergs slott, över Edsberg, Södersättra till sydpetsen på Fjäturen. Det känns lite jiddrigt över höjden vid Edsberg, på nåt sätt. (Från Fjäturen har jag klockren och bra väg hem genom skogen.)

Jag utgår från Borgarfjordgatan/Kista alléväg. En sak jag funderar på är att istället för att springa "fel håll" initialt, mot Kistagången och under motorvägen där, så springer jag, på Kista sidan, mot Turebergsleden och försöker ta mig under vägen där och sen rätt ner mot vattnet.

Mycket snack, men kanske att någon har jiddrat runt här och hittat nåt smart? :-)
Micke Larsson
1971 • Norge
#2
16 augusti 2014 kl 20:05 Redigerad 16 augusti 2014 kl 20:06
Gilla
Jag bor i Edsberg och har "jiddrat runt" mycket både till/från Täby och Kista.

Det knepiga från Södersättra är att trottoaren försvinner och du hamnar på en rätt smal bilväg med vägräcke där det inte känns så mysigt att som fotgängare få möte med bilar.

Lite beroende på var i Täby du bor skulle jag från Edsbergs slott sikta in mig på att runda Rösjön på höger sida och sedan springa genom Enebyberg. Från Edsbergs slott kan du ta dig genom nedre delen av Landsnora till Kvarnskogen (korsa Landsnoravägen, sikta på Rudbecks Väg och ta den åt höger tills den tar slut) varifrån det går ett motionsspår ner till Rösjön, via en avslutande tunnel under Danderydsvägen.
1967 • www.sapiens.se
#3
16 augusti 2014 kl 21:01
Gilla
Typ så här skulle jag sprungit.
http://www.jogg.se/Rundor/Rundor.aspx?routeid=641955
1965 • Täby
#4
17 augusti 2014 kl 11:31
Gilla
Tack !!! :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.