Löpning Kost & Näring 5 inlägg 4123 visningar

Spenat, kvarg, muskot - riktigt gott

1967 • Rydebäck
#1
9 april 2014 - 10:12
Gilla
Tänkte jag kunde dela med mig av min ultimata protein & grönsaks-bomb.
Lite sträv känsla av kvargen och vitlök+muskot ger fantastisk smak.

Du behöver vitlök, muskot, naturell kvarg/kesella, fryst hackad spenat, salt peppar och olivolja.

- Hacka och fräs kort vitlöken i olivolja i en kastrull/gryta. Ska inte bli bränd..
- Släng i den frysta hackade spenaten, och mal/riv i en halv muskotnöt.
- Salta och peppra samt fräs tills spenaten är tinad och vätskan, på det stora hela, är borta.
- Ta av från värmen och rör ned en halv burk kvarg i kastrullen. Blandningen ska bli ljummen.

It's da bomb. Ät till kyckling, fisk, på knäckemacka typ vad som helst.


1967 • Torslanda
#2
9 april 2014 kl 10:33
Gilla
Älskar kvarg och spenat så detta måste man ju prova. Tackar för tipset. Kul att variera sig lite. Muskot har jag inte testat till kvarg. Fryst spenat byts nog dock mot färsk.
1977 • Eskilstuna
#3
9 april 2014 kl 11:53
Gilla
En halv muskotnöt låter extremt mycket i mina öron?!
1967 • Rydebäck
#4
9 april 2014 kl 13:33
Gilla
Jag använde en halv nöt på rivjärnet - de som blev förgiftade av ett tryckfel i ett recept åt 20 stycken. Jag tror det är safe. Flashbacks forskningsavdelning rekommenderar tre stycken för att "få lite effekt" så det är en bit kvar ;)
1977 • Eskilstuna
#5
9 april 2014 kl 14:12
Gilla
Menade inte att det var direkt farligt med en halv men det lät fortfarande mycket.
Beror väl på vad man gillar, men om jag tex gör stuvade makaroner för 4 personer så tycker jag det räcker med 0,5-1krm :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.