Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 5306 visningar

Egen massage

Johan Holmberg
1977 • Avesta
#1
5 april 2014 - 16:30
Gilla
Bild uppladdad av Johan Holmberg
Jag har i snart två månader haft problem med känning ovanpå foten (se bild). Har provat lite allt möjligt men sedan tänkte jag på foam roll(stavning) konceptet. Hämtade en tennisboll i garaget och rullade den under fötterna några gånger. Resultatet kom omgående. Nu har jag kört en vecka och smärtan är sedan flera dagar borta. Helt otroligt. I början var jag hård under fötterna på några ställen och det smärtade när jag rullade, nu känns det helt annorlunda och är mycket mjukare.
1965 • Uddevalla
#2
5 april 2014 kl 16:56
Gilla
Golfboll går också bra. Lite hårdare så det ger mer djupverkan. Har en tendens att halka undan, bara. Taggig brödkavel helst modell liten kan också rekommenderas.
Johan Holmberg
1977 • Avesta
#3
5 april 2014 kl 17:08
Gilla
Jo jag prövade även med brödkavel. Åkte dock på tjänsteresa och ville inte bli utsatt för situationen att säkerhetspersonalen på Arlanda undrar varför jag har en brödkavel i handbagaget. :). Kör man med tennisbollen på en mjukmatta så rullar den inte i väg så lätt.
1960 • Södermalm
#4
5 april 2014 kl 18:49
Gilla
Djup massage hjälper verkligen mot stela muskler och det går bra att göra själv, med kroppstyngden mot bollar och rullar, eller med bara händerna. När jag överanstränger mig blir musklerna stela och det går aldrig över av sig självt. Istället förvärras det lätt av ganska normal ansträngning för att stela muskler inte kan flexa som de ska. Om jag inte gör något åt det så får jag till slut ont i något senfäste eller led, för att de blir över- eller snedbelastade när musklerna är stela. Jag använder rullar från TP-therapy. De är dyra i Sverige men väldigt bra. Men det funkar med enklare medel också. Vattenfylld petflaska t ex. Synd att det är så tråkigt, men man får roa sig med något annat under tiden - tack Spotify :-)
1962 • Stavanger
#5
6 april 2014 kl 07:42
Gilla
Tom
1968 • Oslo
#6
6 april 2014 kl 12:28
10 Gilla
Detta var trist läsning, Johan. Hade du bara gjort som andra löpare och omedelbart uppsökt experternas råd ville allt varit så mycket bättre.

Kiropraktoren kunde klappad dig på skulderen och sagt at detta var förorsakad av din överste nackvirvel och så knäckat upp din rygg. Naprapaten kunde förklarat dig att din psoas och dina multifidus muskler var svaga och hur hennes övninger ville balanserad din kropp. Sjukgymnasten kunde gett dig exentriska övninger och ordinerad akupunktur. Ortopeden kunde såld dig innläggssulor och sendt dig til sportsaffären slik att skoseljaren kunde såld dig två par hyperdimensionerade pronationssko och tre par minimalistskor. Löpskolningsexperten kunde gett dig kurs i att springa konstig, hm... jag menar springa rätt, för att undvika skador. Och den personliga tränaren kunde sett dig allvarligt i ögonen och gett en utredning om dina svaga höfter och hur hans vikttreningsprogram på gymmet skulle starka dina gluteus medius och inre obturatorer.

Men nej, du valde alltså att läka dig själv med en gammal tennisboll. Det var inte snällt av dig. Nesta gång du har ont nånstans tycker jag du skall vara lite mär solidarisk med dom som lever av att suga pengar från dig.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#7
6 april 2014 kl 14:47
1 Gilla
+1 på Toms inlägg!
Johan Holmberg
1977 • Avesta
#8
6 april 2014 kl 18:24
Gilla
Åh förlåt Tom. Det får jag komma ihåg nästa gång. ;)
Tom
1968 • Oslo
#9
6 april 2014 kl 20:07
Gilla
Det är ok, Johan. Jag syndar ochså rätt som det är med min kära bandyboll. ;-)
Jenny
1971 • Årsta
#10
7 april 2014 kl 13:37
1 Gilla
Bandyboll/tennisboll/golfboll is the shit. Jag ligger och rullar på mina klena höftmuskler och glor på tv samtidigt. Jag rullar mot en vägg när jag har ont i ryggen. Jag rullar under fötterna när jag sitter vid datorn på jobbet. Jag älskar mina rosa bandybollar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.