Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 4411 visningar

Val och köp av ny löparklocka

Susanne
1964 • strängnäs
#1
2 juni 2013 - 19:19
Gilla
Jag köpte en Garmin 210 för ca 1 år sedan som jag har varit nöjd med fram tills nu. Ett av problemen är att det är krångligt att föra över aktivitet från klocka till datan. Måste stänga av och logga ut/in flera gånger innan den till slut för över aktiviteterna. Det har väl varit acceptabelt även om det tär på humöret men det som har krånglat mest nu på slutet är att den helt plötsligt bara stänger av sig självt. Helt plötsligt blir klockan blank trots att det är fullt batteri. Det har också krånglat med att ladda batteriet genom laddaren.
Dock så har dessa saker börjat krångla nu efter ca 1 år vilket är fundersamt ?
Det som har varit bra är att gps har fungerat utmärkt och visat på rätt distans.
Dock har jag nu tröttnat på klockan och tänkte köpa en ny klocka.
Trots vissa bekymmer med Garmin så blir det väl ändå det märket jag kommer att köpa ändå.
Skulle nu jättegärna vilja få lite råd på vilken klocka jag bäst skall välja som har lite av varje (för löpning) en bra och fungerande gps är viktigt likaså tid/tempo.
Har letat så mycket på internet att jag blir alldeles yr i huvudet av alla olika märken och omdömen. Bäst att fråga er som redan har erfarenhet.
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#2
2 juni 2013 kl 20:04
Gilla
Låter inte bra, jag beställd en Garmin 210 förra veckan och den kommer imorgon... hoppas att min inte krånglar så! I varje fall la jag ut en liknande fråga för ett tag sedan, vet inte om du kan ha någon nytta av svaren. Här är tråden: http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=34138
1961 • Göteborg
Administratör
#3
2 juni 2013 kl 21:07
Gilla
Susanne, om klockan bara är ett år har du ju garanti kvar. Kontakta affären där du köpte den eller Garmin direkt så får du den nog utbytt.
Susanne
1964 • strängnäs
#4
13 juni 2013 kl 15:09
Gilla
Jag valde att köpa en ny klocka och det vart en Garmin 310 xt. Har använt den ett antal pass och är mycket nöjd. Nackdelen är dock klockans storlek som är enorm och kan tänka mig att de som har smala handleder upplever den för stor och klumpig. Dock så störs man inte så mycket av den när man väl springer och fördelen är ju en stor display. Finns många finesser och val man kan ställa in klockan på. Dessutom är det kanon att man inte behöver använda sig av USB kabel utan informationen överförs på ett kick från klockan till datan genom en usb minne. Går jättefort.
Garmin 210 var helt okey förutom det strul som jag hade. Tycker dock att 310 är snäppet bättre. Nu är det bara att hoppas att den inte också börjar strula med kontakt, batteri och självavstängning :)
Otto Lövgren
1962 • Ransberg
#5
14 juni 2013 kl 20:26
Gilla
Min Garmin 210 började krångla efter 1 och halvt år. En av knapparna slutade att fungera. Jag fick en ny utan problem, detsamma borde gälla dig.
Ludde Edgren
1976 • Frösön
#6
14 juni 2013 kl 21:33
Gilla
210:an är lite känslig när det ligger mycket data sparad i klockan (vilket det gör efter drygt ett år). Ex. verkar den läsa igenom hela datamägnden när den ska överföra enstaka pass till jogg. (Samma sak ifall du klickar på historik, då låser den sig). Bättre då att ladda över till jogg via själva filen (.fit), samt undvika klockans historik. Då funkar det smidigt och snabbt, har iaf gjort så för mig (har också haft den lite över ett år).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.