Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 4551 visningar

fotokromatiskan löparglasögon

1974 • Alingsås
#1
19 januari 2013 - 18:43
Gilla
har suttit ocj gogglat lite . någon som har erfarenhet av fotokromatiska löpar brillor och några prisvärda de jag kollat kostar en förmögenhet öppen för andra bra förslag oxå?
1964 • Stockholm
#2
20 januari 2013 kl 16:50
Gilla
Jag kanske missförstod frågan, men om du skall använda dem vid löpning samt till vardags duger vilka bågar som helst, bara de sitter fast bättre än vanligt. Jag har fotokromatiska glas och ett par bågar jag köpte från www.retrospecs.co.uk, för flera år sedan. Fungerar utmärkt, men butiken finns inte kvar längre.

Sök på curl eller cable så hittar du bågar med liknande skalmar, som mina.

Det är inte dessa bågar jag har, men liknande konstruktion. http://www.eyeglasses.com/glasses/dolomiti-eyewear/oc3c.html

1978 • Arboga
#3
20 januari 2013 kl 17:09
Gilla
Jag har fotokromatiska glas till mina vardagsglasögon (springer utan). Jag känner att det faktiskt är en överskattad funktion som är ganska dyr, de är långsamma i omställningen både ifrån mörkt till ljust och tvärtom. Det är ganska irriterande när man går ifrån solsken på gatan in i en mörk butik.
För löparglasögon så skulle jag köpa två par, ett som är med klara glas och ett par med mörka glas. Så länge du inte springer väldigt långa pass förbi solens nedgång så kommer du inte behöva eller märka av nyttan med fotokromatiska glas.
Antingen så är det ljust och då är mörka glas bra, eller så är det mörkt och då är klara glas bra.

Det finns ett alternativ till och det är med insatser som korrigerar för styrkan med bytbara skyddsglas framför som går att få i olika mörkhet. Kolla i cykelaffärer de brukar ha liknande lösningar. Fördelen är att du bara behöver en uppsättning korrigerade glas och de bytbara framtill är ganska billiga.
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#4
20 januari 2013 kl 17:26
Gilla
Jag har fotokromatiska glas i mina vanliga glasögon som är utmärkta när jag springer i Spanien för att slippa för starkt soljus. Jag tycker de då ändrar färg tillräckligt snabbt med det ljus som ändå finns.
I Sverge är de oxå bra utom möjligen i molnigt vinterväder då de är mörka i onödan även om jag ser hyggligt ändå men om jag då löper genom en tunnel så blir det plötsligt för mörkt

De lätta bågarna satt perfekt tills jag som vanligt förr eller senare trampade på mina 6000 kr-glasögon :-)
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#5
20 januari 2013 kl 19:07
Gilla
Jag kör med Rudy Project Rydon. Linserna är utbytbara och jag har ett par riktigt mörka, ett par klara och ett par fotokromatiska. De kostade ca 1000kr vilket kändes överkomligt. Jag beställde en insert slipad i min styrka från England för en bråkdel av vad den svenska sportoptikern skulle ha.
1974 • Alingsås
#6
21 januari 2013 kl 08:18
Gilla
tack för alla tips de blir nog ett par billigare brillor med utbyte!
1964 • Stockholm
#7
21 januari 2013 kl 15:37
Gilla
Om det var lågt pris, som var den egentliga frågan, är kanske den här nätbutiken värd att kolla upp? http://www.glassesdirect.co.uk/

Senast jag köpte glasögon i Sverige, säkert 10 år sedan, sände butiken ändå iväg bågarna jag valde till England för att få glas monterade.

Större urval verkar det dock vara i USA, men köper man därifrån blir det tull.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.