Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 3060 visningar

Fotproblem - var vänder jag mig (Malmöområdet)

Martin
1975 • Klågerup
#1
18 oktober 2012 - 19:26
Gilla
Sedan i våras dras jag med en skada av okänt slag i vänsterfoten.

Jag hamnade i en situation där foten utsattes för belastning ungefär som en vrickning (vriden inåt) men inte snabbt utan bara under en viss tid... sulan var i mer eller mindre hela tiden men jag kände redan då att det belastade utsidan, ungefär mjukdelen från ankeln och 4-5 cm framåt.
Höll upp med träning och kände mig bättre och började springa igen, sprang Malmömilen bland annat men det var väl inte den smartaste comebacken varken på förhand eller så här i efterhand...

Smärtan känns lite som om det bränner/pulserar, och har nu också börjat gå ner så att det känns i hälbenet (om det nu finns något som heter så), dvs rakt under hälen när den ytan belastas. Det gäller inte bara när jag springer utan även när jag går.
Jag har testat att spela bandy ett par gånger och det funkar bra, nu är jag inte våldsamma spelaren med massa snabba vändningar osv så kanske är det bara att det inte blir så långvarig belastning som gör att det fungerar. Korta promenader fungerar bra - men går jag längre än 2-3 km i sträck så känner jag av utsidan.

Tips på vart man vänder sig med detta, jag har inte så stort förtroende för vårdcentraler när det gäller den här typen av skador så det är snarare någon sjukgymnast eller liknande antar jag som kan tänkas vara till min hjälp?

Tack på förhand!

mvh /Martin
Magnus
Stockholm
#2
18 oktober 2012 kl 19:32
Gilla
http://www.imc-malmo.com/ brukar komma upp som alternativ till vårdcentralen i dessa frågor.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.