Löpning Skador & Rehab 9 inlägg 2378 visningar

Fotproblem var beckenproblem

1989 • skellefteå
#1
23 oktober 2019 - 10:30
Gilla
Hej! Fick massa bra hjälp här förra gången jag frågade! Då hade jag stora problem i fötterna och ni fick mig att inse att problemet förmodlingen fans längre upp i ryggen. Svaret på detta verkar vara ett snett/Roterat becken! När jag knäcker till detta hos kiropraktor så kan alla smärtor i fötterna och beckenpartiet helt försvinna!
Problemet är att beckenet blir snett/Roterat efter Minde än en vecka igen , hur ska jag bära mig åt!? Jag förstår att jag måste träna upp musklerna men har någon tips/erfarenhet av detta?
1984 • Göteborg
#2
23 oktober 2019 kl 13:25
1 Gilla
Det är för att många gör (i mina ögon) misstaget att utgå ifrån att bäckenet är orsaken, det är ju också ett symptom. Det kan finnas undantag och då är det i regel inget man behöver fundera på, vid ett rejält trauma, t ex att något är riktigt krossat/vridet av yttre händelse (det skulle man isåfall varit plågsamt medveten om redan vid händelsen). Att det går tillbaka igen är i mina ögon ett tecken på att det är ett symtom.
Symtom på vad då? Hur kroppsdelen används, skulle jag säga. Riktigt duktiga terapuefter brukar efter några behandlingar ha kunnat hitta fler påverkande fysiska delar så man får mycket mer hållbart resultat på kanske 3:e/4:e behandlingen. Kroppen samverkar, så det finns alltid flera strulande delar om det finns en, lätt att tänka att man fixar det "stora" så är det löst, men andra samverkande delar kan hindra funktionen. Det beror också på om man kommer så djupt med det hela att rörelsemönstret påverkas automatiskt, det kan skilja mycket i kunskap /arbetssätt som sagt och vara individuellt vad man svarar på.
Olika behandlingsmetoder jobbar olika (olika individer också såklart), kommer man tillbaka gång nummer två efter säg några veckor /någon månad, och exakt samma åtgärd görs, varpå det kommer tillbaka igen, då kommer det inte ge något att gå dit en tredje gång, då var den metoden inte rätt för dig.Gör man något mer vid tillfälle två, hittar mer, så är nog hoppet större.
Men det allra bästa är om man själv kan träna om sin motorik (som kan vara bortglömd efter en längre tids problem) så att höften inte har någon anledning att hamna fel. Det är dock klurigare att hitta bra hjälp till sånt än att hitta såna som kan "knäcka". Göra yttre påverkande saker snarare än inre skulle man kunna säga.
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#3
23 oktober 2019 kl 14:37
Gilla
Kanske behöver du göra en rörelseanalys, något är ju uppenbarligen fel, när bäckenet hela tiden hamnar snett. Sjukgymnaster brukar kunna en hel del om detta.
Åsa
1965 • Uppsala
#4
23 oktober 2019 kl 18:18
1 Gilla
Jag har haft det problemet och det var kort höftböjare som ville dra bäckenet snett igen. Eller den var kort för att bäckenet varit snett. Stretch av höftböjare och styrketräning höfter och Core har hjälpt mig hålla bäckenet på plats
1989 • skellefteå
#5
23 oktober 2019 kl 20:41
Gilla
Tack för svar! Jag har ju haft problem i säkert 7 år totalt och sjukgymnasten säger att han aldrig har hört talas om något liknande! Sedan fick jag några övningar jag skulle göra på golvet typ! Ingen verkar veta något om detta förutom kiropraktor och naprapat. Vad är rörelseanalys? Och vem gör det?

Vem hittade svaret åt dig att det var kort höftböjare? Fick du hjälp av någon?
Åsa
1965 • Uppsala
#6
23 oktober 2019 kl 20:47
Gilla
Det var en massör/kiropraktor som hjälpte mig.
Emma Rengbo
1980 • Åkarp
#7
23 oktober 2019 kl 21:04
Gilla
Har också vridet bäcken. Ganska vanligt. Tighta muskler, olika starka sidor och stramhet tänker jag är det som orsakar vridning. Har inga direkta problem, mer än att jag vid kraftig ansträngning och ihärdigt löpande kan få känningar. Oftast samma ställen, och oftast samma svagheter.
1989 • skellefteå
#8
23 oktober 2019 kl 22:21
Gilla
Det ända kiropraktorn säger är att jag måste bli stelare eftersom jag är så överrörlig!
1984 • Göteborg
#9
24 oktober 2019 kl 12:40
1 Gilla
Petter, det handlar inte om att bli stelare, det fixar kroppen själv till slut vid behov (på mindre roliga sätt oftast), men att skaffa stabiliserande/avlastande muskler till lederna. Om man tänker att man ska styva till en rörlig kropp, eller t ex få den röra sig mindre (benen vrida sig mindre t ex) då låter det som stor risk att dra på sig andra problem.
Hjälp ryggraden att stabilisera sig. Låt kroppen vara rörlig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.