Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 2269 visningar

Blåsor av Mizuno skor?

Thomas
1970 • Glumslöv
#1
7 juni 2012 - 17:22
Gilla
Nu har jag fått jobbiga blåsor, på samma ställe på foten, från både mina Mizuno Nirvana 7 och Inspire 8.
Blåsorna uppkommer precis i övergången mellan häl och hålfot. Bara på höger fot. (pronerar på höger, neutral på vänster).
Inga andra skor ger dessa blåsor, och jag har testat många.
Om man tittar från utsidan på mellansulorna på mizunoskorna så finns det en förhöjning i plastplattan "wave", precis där blåsorna bildas. Kan detta vara orsaken?
Någon som har liknande erfarenheter?
Jag vill gärna fortsätta springa i Mizuno, då de annars passar mig.
LM C
1982 • Solna
#2
7 juni 2012 kl 18:52
Gilla
Hej! Jag har haft/har samma problem. Köpte mina första Mizuno 2010, ett par wave alchemy. Fick blåsor direkt på trampdynan medialt, alltså nedom stortån. Men vad jag gjorde då var att köpa löplabbets löparstrumpor som är dubbla lager. Sedan hade jag inga problem alls. Men nu i april köpte jag nya Mizuno, samma modell. Gick snabbt ut på ett långpass på 32 km, och fick då igen blåsor på samma ställe men bara under ena foten. De blev dock inte värre utan gick att hantera med tejpning, överlevde maran i dessa skor utan några som helst problem. Nu inga blåsor alls.
För mig verkar det som att jag får blåsor i början med mizuno när skorna är nya, men annars inga problem i rätt strumpor efter ett tag. Det är för mig inte där plastplattan är förhöjd. Om du inte har haft skorna länge kanske det blir bättre. Har du bra strumpor?
Jag antar att du är inläst på blåstipsen, men om inte så köp leukoplast tejp på apoteket och dra över det området där du har blåsor.
Håller med om att mizuno gör bra skor, jag vill inte heller byta modell om jag inte måste....
Thomas
1970 • Glumslöv
#3
8 juni 2012 kl 13:38
Gilla
Ja, kanske är det för att skorna är nya, jag får se om det blir bättre med tiden.
Leukoplast på röd rulle är hur bra som helst!

Jag använde löparstrumpor när jag fick blåsor, men de är av en ovanligare modell med supertunna sektioner varvat med tjockare.
Nu kör jag med Nike "antiblister"-strumpor (mycket tunna och "halkiga"), med kompressionsstrumpor över. Nästa pass får det bli Mizunoskorna igen för att se om det hjälper.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.