Löpning Avancerad träning 5 inlägg 4143 visningar

90 km på två eller tre dagar?

Erik Stenberg
1993 • Lerum
#1
3 juni 2012 - 18:38
Gilla 
Hej!

Detta är mitt första inlägg på forumet och jag visste inte riktigt vilken kategori jag skulle placera detta inlägg i men hoppas detta blir bra!

Till frågan; jag är 19 år gammal, har tränat löpning ganska regelbundet sedan jag var 15-16 men inte alls särskilt hårt; 2 mil i veckan i snitt max kanske med vissa dippar och peakar.

Har aldrig pressar mig jättehårt och jag har sprungit längre än 2 mil fyra gånger i mitt liv - tre av dem har varit Gbg-varvet som jag sprungit de senaste tre åren. Jag sprang på 1.41 senast. Milen brukar jag springa på runt 40-42. På senare tid har jag haft ont i mitt vänsterknä, men det går bra med ett rehab-band jag köpt.

Jag har bestämt mig för att springa från mitt hem i Lerum utanför Gbg upp till Orust nu i Juni och sträckan har jag med hjälp av googles karttjänst beräknat till 90 km.

Min fråga till Er lite mer rutinerade är om jag skall ta sträckan på två eller tre dagar? Jag vill ju helst undvika så många nätter som möjligt!

Oavsett vad jag väljer - vad skall jag tänka inför och under? Och vad skall jag ha med mig? Vad för mat rekommenderar ni?
Jag har en ryggsäck: osprey 10l med vattenbehållare på ryggen. Jag tänkte sova på vandrarhem eller i tält, beroende på hur många nätter det blir!

Tack så jättemycket på förhand!

Mr. B
1963 • Hemma
#2
3 juni 2012 - 23:16
Gilla 
Om du inte redan har gjort det, borde du först av allt testa ett par mil med fullpackad ryggsäck. Jag tror också att du borde öva på att springa långsamt. Det är inte så lätt som man tror att sänka tempot, när man är van vid att springa sig trött på en dryg mil.
Att springa med tält och sovsäck blir förmodligen alldeles för tungt.
2009 • Klippan
#3
3 juni 2012 - 23:42
Gilla 
Planera för 3 dagar minskar skaderisken, minskar plågorisken från muskler, senor, ligament. Ökar möjligheten till goda minnen & trevliga erfarenheter.

Träna på att springa länge & långsamt t ex 3 mil i 6:30 min/ km, 4 mil i 7 min/ km. Under långpassen testa ut vad din mage tål vad det gäller dricka & energi. Spring i dom kläder & i den utrustning du tänker ha på turen så upptäcker du t ex var du kanske behöver smörja in kroppen mot skavsår, blåsor & vänja kroppens muskler, leder & mjukdelar bära utrustningen.

Lycka till & ha en skön tur!
Erik Stenberg
1993 • Lerum
#4
4 juni 2012 - 15:58
Gilla 
Stort stort tack för svaren :)
Marie Samuelsson
1958 • Nösund
#5
4 juni 2012 - 16:08
Gilla 
Åh vad häftigt det låter. Har själv haft tankar att göra ungefär samma tur...men nu är jag skadad och kan inte springa alls.

Du kan väl återkomma hit och berätta hur det går för dig.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.