Löpning Skador & Rehab 299 inlägg 64989 visningar

Twar

Wilerna
1978 • Göteborg
#1
28 november 2011 - 21:58
Gilla
Jag behandlas just nu med antibiotika doxyferm för prover har visar att jag bär på bakterien twar. Jag diagnostiserade mig själv gick sedan till en privatklinik och övertygade läkaren om att ta ett twar prov. Läkarna vet ingenting om twar. Detta har jag lärt mig under 1 år av besökande på olika vårdcentraler, privatkliniken - har fått höra att det inte är något fel på mig, att jag möjligen äter dåligt. Vårdcentraler förövrigt gav jag upp ganska tidigt, beroende på att det inte har ekonomisk möjlighet att ta prover.Jag har inte fått tag i någon läkare som kan besvara mina frågor om bakterien. Vet inte hur man vet att bakterien är borta? Om jag egentligen äter rätt antibiotika och rätt längd? Jag kan inte hjälpa det men jag har förlorat all respekt för de läkare jag träffat. Har också upplevt att unga läkare inte vill säga att de inte vet, då gissar dom hellre och riskerar patienters hälsa. Letar efter någon jag kan få ställa frågor till? Jag är dansare, jag kan inte låta bli att oroa mig kring hur vida det är säkert att träna, fysisk aktivitet under behandlingen och innan man försäkrat sig om att twar-bakterien är borta? Jag vore tacksam om nån vill svara på mina frågor och höra av dig till mig. Tack och hej. Berätta era historier! P.s. Är det någon som möjligtvis ha numret eller mejladressen till Gunnar Sandberg? (den ledande läkaren i sverige kring twar bakterien).
Vänliga hälsningar!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Micke Larsson
1971 • Norge
#2
28 november 2011 kl 22:11
Gilla
Walker67
1947 • Växjö
#3
28 november 2011 kl 23:08
Gilla
Min bror i Jönköping har en liknande erfarenhet som du. Det verkar finnas ett kompakt motstånd mot att diagnostisera en patient för twar, läkarna försöker hela tiden hitta andra förklaringar till symptomen än twar. Min bror har haft en envis hosta i mer än ett halvår, varit orkeslös o trött osv och bytt läkare tre gånger. Den senaste läkaren fick han att skriva ut en medicin, vet inte om det var doxyferm, men den första medicinen tålde han inte utan bytte till en annan. Han har kört en kur nu, är väl inte 100 % återställd, behöver kanske köra en till.
Det var han själv som kom fram till twar efter att googlat på nätet och så småningom hamnat på Gunnar Sandberg i Karlsborg.
Jag kan inte alla detaljer, men kan fråga honom om han kan lämna mer upplysningar antingen via mig eller direkt till dig.
Wilerna
1978 • Göteborg
#4
29 november 2011 kl 00:14
1 Gilla
Ja. Det finns ingen kunskap kring sjukdomen det är därför läkarna drar sig för att diagnostisera en patient för twar. Oerhört frustrerande. Man går igenom så många känslostadier under en twarsjukdom under ett år, hinner ge upp hoppet tusen gånger.
Genom att läsa in sig på twar vet på såna här typer av forum blir man mer påläst än läkarna själva. Ställde en fråga till min läkare hur vida bakterien var aktiv eller latent. På blodprov ser det bara antal antikroppar. Nu har jag läst hos Gunnar S att man ska sätta in antibiotika medans bakterien är aktiv.
Men får reda på olika fakta som talar mot varandra hela tiden, detta tyder på att det inte finns någon kunskap, allt är gissningar.
Idag fick jag höra ifrån en sjuksköterska på göteborgs infektionsmottagning att " - Det går nog bra om du tränar.". Nog? Nej jag tror inte jag litar på det utlåtandet. Hon hade uppenbarligen ingen koll. I väntan på kunskap blir det att proppa i sig doxyferm och fortsätta leta efter någon med kunskap.
Jag skulle vilja veta vilken antibiotika och hur länge + dosen.
Någon som känner till Klacid?
4 av 10 privatpersoner tror inte att den offentliga sjukvården räcker till för att leverera den vård man kommer att behöva i framtiden. 450 000 svenskar har idag tecknat sjukvårdsförsäkringar. Försäkringsbranschen har flera anledningar att välkomna utvecklingen, men vad händer om vi får två parallella vårdsystem – privat sjukvård vid sidan av den offentliga sjukvården..
Josefin Hallgren
1974 • Järfälla
#5
29 november 2011 kl 08:13
Gilla
Jag har haft, eller möjligtvis har fortfarande, TWAR. Skulle nog kunna skriva en uppsats om mina år med sjukdomen från helvetet och om okunniga läkare...
1952 • Varberg
#6
29 november 2011 kl 10:00
Gilla
Usch vilka tråkiga erfarenheter. TWAR är ju lömskt och svårdiagnosticerat genom att det ger varierande symptom och ofta liknande vanlig förkylning. En rimligt säker diagnos är ju viktig om man ska ta bredspektrumantibiotika och det är inte ens säkert att de har så god effekt om man haft det länge. Detta sagt för att man ska vara medveten om att biverkningarna av dessa antibiotika kan vara svårare än sjukdomen i värsta fall.
Viktigt och intressant att höra erfarenheter i detta forum eftersom man ju tydligare märker att något är fel på kroppen när man tränar mycket.
Wilerna
1978 • Göteborg
#7
2 december 2011 kl 07:34 Redigerad 2 december 2011 kl 07:34
Gilla
Kolla igG IgM värden? För då kan man också se att de aktiva antikropparna IgG försvinner i takt med antibiotika. Azitromax eller Klacid, har någon fått de typerna av antibiotika, eller doxyferm? Ska vara över 50- 70 IgG för att de ska vara en pågående infek. IgM kommer är de latenta antikropparna som du alltid kommer att ha.

Det som här har fungerat bäst är azitromycin ( Azitromax ) som getts i dosering 250 mg 2 tabl. första dagen, sedan 1 tabl. dagligen i 4 dagar, där­efter 1 tabl. varannan dag. Även om en del patienter fått 6 -tablettskuren med gott resultat vid nyinsjuknanden blir det en del recidiv och har man gått med en infektion en månad är 12-tablettskuren att föredra, Vid längre infektionstider 18 tabletter. Man får på de längre kurerna fåtaligare åter­fall och i så fall efter mer utsträckta intervall. Om någon får återfall, bör man ge den längre kuren igen, detta har gett ett antal goda resultat. Det verkar som om Chlamydiorna kläcks ut långsamt vid sin förökning från sitt vilostadium.

Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#8
2 december 2011 kl 18:31
Gilla
Det är ju bara i vissa stadie av aktiv sjukdom som antibiotika anses hjälpa, så att läkare är restriktiva på detta sätt är ju helt korrekt. Sedan förstår jag förstås att det är frustrerande att inte få en diagnos.
Wilerna
1978 • Göteborg
#9
5 december 2011 kl 00:55 Redigerad 24 december 2011 kl 01:00
Gilla
d
G
1990 • G
#10
29 december 2011 kl 13:05
Gilla
Du har fått ett meddelande :)
1971 • Stockholm
#11
29 december 2011 kl 23:51
Gilla
Precis som Gunde!
Wilerna
1978 • Göteborg
#12
3 januari 2012 kl 00:10
Gilla
Ja precis som Gunde. Det tog tid innan han fick hjälp trots att han är kändis och allt, antar att okunskap drabbar oss alla.

Är på andra trådar kring detta nu.

Har fått special läkare hjälp. Sitter här och knaprar en azitromax antibiotika kur 18 tabletter.
Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
#13
9 januari 2012 kl 14:00
Gilla
Till Wilerna. Tycker du att Azitromax hjälper?

För övrigt känner jag igen allt det där du skriver. Är själv drabbad av något som jag är säker på är TWAR, men som min husläkare inta alls tror på. Har haft förkylningskänsla (svalg och näsa) i över 4 månader och med en uttalad brist på fysisk förmåga. Får hjärtklappning av minsta lilla ansträngning. Förstår att du också läst Gunnar Sandberg rapport och det är den jag baserar min analys på.

Hur konstaterades TWAR på dig? Blodprov? Bakterieodling? Annat prov. Vill gärna komma tillrätta med mina problem eftersom det suger att inte kunna träna och inte få någon hjälp på vårdcentralen!
Andreas Svensson
1989 • Trollhättan
#14
11 januari 2012 kl 21:25
Gilla
Har varit sjuk nu i 6 månader. Träning, studier har lagts på hyllan totalt och livet gå tyvärr åt h-vete. Haft kontakt med ungefär 10 olika läkare. Speciallister ifrån infektion, akut medicin, ÖHN. Både ifrån Landstingets sjukvård cch priv kliniker. Har nu haft kontakt med en person som forskar kring twar. Det kan visa sig i allt från trötthet till allvarligare andningssvårigheter. I mitt fall allvarliga andningsvårigheter, slem, ont i halsen, förstorad H tonsil(körtel halsen), feberkänsla vid minsta aktivitet. Läkare som skriver ut en 9-dagars kur för twar är okunniga. Det är då mycket stor chans att antibiotikan inte hjälper, och det är även stor chans till att vi resistenta bakterier emot antibiotikan som gör att antibiotikan inte biter på bakterien sen. Enligt prover som läkare gjort på mig har jag varit superfrisk, som en tjur. Spirometri, blodprover i massvis, fiberoptik, lungröntgen, röntgen av bihålor. Okunniga läkare säger att twar skall synas på röntgen, då man har svullna slemhinnor då. (Inget som säger att det måste vara så) Jag har även varit med om läkare som sättit sig och googlat om twar. Även varit med om läkare som sagt att mycoplasma bakterier skulle visa utslag av twar. Som sagt. Läkare är okunniga om denna Chlamydia, så se till att få rätt hjälp. Vänd er till privatkliniker om du tror att du skulle vara drabbad av twar. Se även till att få Azitromax(finns under flera namn) utskrivet istället för doxyferm då dessa är mycket starkare då de innehåller bl.a makrolider.

privatklinik: www.apoteksgarden.se

Tar gärna emot tips vart ni själva fått igenom eran undersökning, då jag fortfarande har krångel att få undersökningen.
Gunnar
1973 • göteborg
#15
11 januari 2012 kl 22:57
Gilla
Jag blir så trött. De doktorer som skriver ut azitromax borde hängas högt, en antibiotikasort designad för att odla fram resistenta bakterier. Att de faller till föga för patienter. som tjatar och/eller betalar för att köpa antibiotika utan evidens, en skam för kåren. En bakterisort som enligt er inte syns på inflammationsprover eller röntgen. Hur kan den då påverka er? Ert eget immunsystem verkar ju inte lagt märke till den?
Andreas Svensson
1989 • Trollhättan
#16
12 januari 2012 kl 14:15
Gilla
DU BLIR SÅ TRÖTT? Du är allmänt okunnig eller något annat extremt fel på dig. Ser du inte att vi som drabbat av detta, skriver att just doxyferm inte hjälper, och personer som fått twar blivit friska på antibiotika som innehåller makrolider. Du frågar hur det påverkar oss? Ja, kan du läsa så ska väl inte det vara några störra problem och lista ut? Vårat immunförsvar "verkar" ju inte lagt märke till den? Asså läs på lite.. azitromax är ingen skam för kåren, det hjälper folk att bli friska efter flera års sjuktid. Något som är en skam är nog du isf, som sitter här och ifrågasätter patientens behov av denna medicin. ALLT står skrivet framför dig. Läs före du puplicerar något så idiotiskt
Johan Brask
1971 • Motala
#17
12 januari 2012 kl 14:42
Gilla
Gunnar
1973 • göteborg
#18
12 januari 2012 kl 17:07
Gilla
Kan meddela att min kunskap är det inte något fel på i denna fråga. Att patienter anser sig ha ett begär efter en behandling är inte samma sak som behovet av det samma. Azitromax skall användas extremt selektivt inte till diagnoser som enligt vetenskap inte skall behandlas med antibiotika överhuvudtaget. Att ni inte mår bra förstår jag men ofta ligger helt andra saker bakom.
Andreas Svensson
1989 • Trollhättan
#19
13 januari 2012 kl 00:36
Gilla
Dina värderingar och dina egna teorier håller tyvärr inte här. Att vi inte mår bra, det kan du förstå, men din egna teori är att det ofta ligger hela andra "saker" bakom?

Jag får förklara för dig, hur läget ligger till med twar. Twar är MYCKET ovanligt. De som drabbas är oftast personer som har ett twar virus i kroppen som inte brutit ut. Dessa virus bryter ut till ett elakartat virus i största fall i samband med en annan infektion. Då twar är väldigt ovanligt, så har inte många läkare kunskap om detta virus. Skulle det vara så att Chlamydia viruset skulle visas på ett crp-prov(blodprov) så skriver okunniga läkare ut en doxyfermkur på 9 dagar. Precis som du pratade om resistens, så händer just det i många fall, precis när en läkare skriver ut doxyferm 9-dagarskur. Just pga okunnighet.

Patienter anser sig ha ett BEGÄR EFTER BEHANDLING, för att dem inte fått rätt vård tidigare även om det gått flera år. De som fått vård har oftast fått en doxyfermkur som inte hjälp, som FÖRVÄRRAT situationen. DÄRFÖR är Azitromax aktuellt. Då det hjälpt människor som lidit av twar i flera år. Det finns forskning om att twar och Azitromax. En bra forskare som gjort en bra rapport är: Gunnar Sandberg. Läs!

Vad menar du med diagnoser som enliget vetenskap inte skall behandlas med antibiotika? Det är ytterligare en av dina egna teorier.

Din teori om att det oftast ligger helt andra saker bakom, behåll dem för dig själv. Du har ingen aning om vad personer som drabbas av detta går igenom, pga läkare är okunniga om denna sortens virus.
Dana
1965 • Helsingborg
#20
13 januari 2012 kl 07:19 Redigerad 13 januari 2012 kl 07:19
Gilla
måste bara hålla med andreas och för andra har jag parat jämförelse, så riktig "bildlig" , så att säga"för dummies". alltså det är samma sak när man går in i ett elektronik affär och frågar ngn som står vid vit elektronik om mobiler eller kameror!! man får antingen svret:
a) jag vet inte
b)dom försöker förklara men i sin egen okunskap ger dom helt fel svaret
eller
c) man skickar dig vidare till "experten/r som står vid disken på mobil avdelningen. så när man kommer där har man antingen tur och den som svarar på dina frågor KAN det eller man har otur och får svaren som man inte ställt frågan om överhuvudtaget.
precis sama mönster är med läkarna också(och inte bara med dom!)
men jag hoppas verkligen att alla får hjälp oavsätt vilken medicin dom får.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.