Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 4101 visningar

Ont inuti knät

Linnea
1987 • Göteborg
#1
11 september 2011 - 04:23
Gilla
Hej
Jag har fått problem med mitt högra knä. I slutet av en träning denna vecka fick jag plötsligt ont i mitt knä när jag landade efter ett litet upphopp. Efter detta gjorde det även ont när jag joggade. Man kan säga att smärtan ökade ju mer belastning jag utsatte knät för.

Det smärtar inget när jag går och är stillasittande, dock känner jag lite när jag går i trappor. Smärtan känns inuti knät när jag belastar det. Jag ser ingen svullnad och har försökt trycka på framsida, insida, utsida och baksidan av knät men känner ingen smärta nånstans då. Det känns som den ömma punkten sitter djupare inne i knät. När jag springer känner jag successivt mer smärta ju snabbare jag springer, mest känns det om jag hoppar upp och landar på foten, då känns det som en kniv sticks in i knät.

En kompis som studerar till sjukgymnast har testat om det var menisken som strula genom att göra några övningar då jag låg på en brits för att se om knät var ostabilt. Jag kände ingen smärta och visade inte tecken på någon ostabilitet i knät så jag antar att man kan utesluta meniskproblem. Jag tror även det går utesluta korsband och ledbandsskador då jag inte har känner av något av dessa symtom.

Jag har googlat lite och läst om olika knäskador. Jag tycker mina symptom stämmer överens med flera knäskador: Schlatter, löparknä, hopparknä och slemsäcksinflammation.

Nån som känner igen sig och vet hur man kan gå tillväga för att bli av med problemet?

Jag tänkte börja med att vila en vecka och massera in inflammationsdämpande gel 3ggr/dag.
Robert Ekberg
1976 • Piteå
#2
11 september 2011 kl 23:36
Gilla
Det låter precis som min skada som jag fick för 3 veckor sedan. Det som skiljer var att jag fick en smäll rakt på knäet i samband med fotboll. Först och främst; gå till en speciallist så är jag övertygad om att den personen kommer att hitta felet.

För min del så är det en sena som sitter mot lårmuskeln som blivit skadad och det skapar det onda som känns som att det vore "inuti" knät. Jag tänkte precis som dig och smetade på Voltaren 3ggr/dag i en vecka. Helt utan någon som helst förbättring.

En sjukgymnast (en fullt utbildad sådan.. ;) kommer att ge dig övningar för just ditt knä så det tycker jag borde vara ditt första steg. Hoppas det löser sig för dig så att du kan fortsätta träna så fort som möjligt!
Linda Olsson
1972 • Hällestad
#3
2 juli 2012 kl 22:29
Gilla
Hej Linnea!

Hur har du det med ditt onda knä? jag blir lite nyfiken på hur du har gjort för att få det bättre...råkade ut för samma sak som du, gjorde ett litet upphopp under en löptur och fick skitont i knät och har exakt samma symptom som du beskrev i höstas.

hoppas ditt knä är bättre nu och jag skulle vara mkt tacksam för lite goda råd och tips!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.