Löpning Kost & Näring 9 inlägg 5200 visningar

Powerade Blå

1964 • Huddinge
#1
7 juli 2011 - 23:50
Gilla
Under dagens inköpslöprunda så passade jag på att prova den sportdryck som tydligen serveras på Lidingöloppet. Nämligen Powerade Blå. Köpte en flaska när jag handlade efter cirka 6 km. Efter bara ytterligare en kilometer fick jag gaser i magen och det knöt sig nästan som kramp. Och när jag pinkade så var urinen otroligt mörk. Hade inte drycken varit så hårt färgad hade jag nästan blivit orolig. Har inga andra symptom från urinvägarna så jag antar att det är sportdrycken.
Någon som har liknande erfarenhet? Har sökt lite på nätet emn min lilla efterforskning har inte givit något resultat. Förutom att många får ont i magen.
1985 • Stockholm
#2
8 juli 2011 kl 00:54
Gilla
Ja god är den inte! Smakar artificiellt. Men jag har inte upplevt något obehag i form av smärta eller gaser.
Camilla Björk
1975 • Uppsala
#3
8 juli 2011 kl 07:55
Gilla
Powerade Blå färgas med ett färgämne som heter E133, Briljantblått FCF.

Wikipedia har intressant information om det: http://sv.wikipedia.org/wiki/Briljantbl%C3%A5tt_FCF

Jag är intre speciellt glad över att det är den som serveras på Lidingöloppet :(
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#4
8 juli 2011 kl 08:43
Gilla
Nä håller med att den inte är något vidare. Jag vet inte om min mage reagerat specifikt på den, men vad jag hört är det många magar som reagerar på olika sorters sportdrycker å sånt, och att det är viktigt å prova innan lopp så man vet o.s.v. Min mage är så velig utav sig så jag håller mig ifrån allt vad sportdryck heter under lopp, vill inte ta några risker :)
Oldboy
1952 • Danderyd
#5
8 juli 2011 kl 09:08
Gilla
Mailbomba Lidingöloppet och alla andra lopp som serverar usla sportdrycker!
Powerade säljs av CocaCola-koncernen och sprider sig tyvärr till diverse marathonlopp och andra, till förfång för löparna som oftast fördrar något annat. Antar att de har en stor sponsringsbudget; allt går att sälja med mördande reklam. Och det finns en del som tycker om den.
På tävling dricker jag vad som helst som serveras (vill ju inte släpa på vätska) och kompletterar med geler och salt om det behövs, och det gör det med powerade (pover-aid?). För träning blandar jag eget för de riktigt långa passen och tar vatten på de kortare.
1964 • Huddinge
#6
8 juli 2011 kl 17:45
Gilla
Tack alla för intressant information. Förutom de, förhållandevis ofarliga, symptom jag fick så är det ju allvarligt att det kan framkalla astmaanfall. Det borde finnas en varningstext på produkten. Speciellt när det handlar om en sportdryck som används av många som, liksom jag, kanske lider av ansträngningsastma.
Håller fullständigt med dig Oldboy om att någon typ av reaktion från oss löpare behövs. Men tyvärr är det nog som du säger att sponsringsavtalet är så gynsamt för arrangörerna att de inte kan säga nej.
1969 • Sala
#7
9 juli 2011 kl 11:29
Gilla
Jag skrev till arrangörerna av Lidingöloppet förra året, men fick inget svar.

Förresten råkade jag läsa fel på rubriken. Jag läste "Powerade Blä"
1964 • Huddinge
#8
9 juli 2011 kl 21:20
Gilla
Snappade upp ett tips om att ta med eget pulver och blanda till vid vätskekontrollerna. Det och en egen flaska att blanda i blir ju inte så tungt. Tar dessutom med lite druvsocker.
Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
#9
9 juli 2011 kl 22:07
Gilla
Eller drick vatten och ät av bananerna o.dyl.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.