Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 6075 visningar

Terrängskor (igen). Hur hitta rätt?

Annika
1972 • Trollhättan
#1
25 oktober 2010 - 10:49
Gilla
Det är tur att jogg.se finns.... Så att man kan läsa vad andra har för erfarenheter. Ska själv köpa ett par terrängskor nu och efter att ha läst i olika trådar, på andra sidor etc så VET JAG INTE VILKA JAG SKA KÖPA!

Här i stan finns det inte en enda butik som tillhandahåller olika par terrängskor. De har ett par av Icebug (som jag inte vill ha för att jag vill kunna springa ut på asfalt om det behövs) och ett par av Salomon (XD Pro el vad de hette. Fast de är så smala i lästen så de kan jag inte ha). Alltså måste jag köpa på nätet - alternativ åka till annan stad.

Om jag vill ha en neutral terrängsko för skog, snö, snöslask och som inte släpper in vatten med en gång, vilken ska jag då köpa? I senaste numret av Aktiv Träning är det ju test av terrängskor och de jag trodde var bra får ju inte så bra kritik. Jo, Salomon men de kan jag ju inte ha som sagt för de är så smala. Likadant med Inov-8...

Lång "fråga" det här men jag hoppas verkligen ni kan hjälpa mig. Det finns tusentals variantar av löpardojjor men efter allt letande på nätet igår så hittar jag banne mig inte en enda som verkar passa mig...
2006 • Alingsås
#2
25 oktober 2010 kl 13:40
Gilla
Vilket märke/modell har du på dina övriga skor?
Annika
1972 • Trollhättan
#3
25 oktober 2010 kl 14:40
Gilla
Jag har Asics Gel Kanbarra 4. Köpte dessa i USA för en löjligt låg peng. Tänkte att de kunde bli reservskor. Men det visade sig vara tio gånger bättre än mina andra Asics som jag köpt dyrt i Sverige. Var nämligen hos en riktig ortopedtekniker som sa att jag skulle ha neutrala skor. De andra Asics hade pronationsstöd (som alla "duktiga" sportaffärsmänniskor sa att jag skulle ha) och jag hade väldiga problem med fötter och baksida lår. Men de billigare skorna försvann alla krämpor...

Alltså, ett par schyssta neutrala terrängskor för en lite bredare fot, det vore topp att hitta.
Sverker Forsberg
1968 • Huddinge
#4
25 oktober 2010 kl 15:03
Gilla
Jag kan inte svara, men i senaste "iForm" testade de slaskskor, dvs de flesta hade membran. Tidningen är hemma, men om du har tur kanske testen finns på deras hemsida?
2006 • Alingsås
#5
25 oktober 2010 kl 15:08
Gilla
Kanske värt att kolla in ett par Asics Lahar GTX då. De är neutrala och vattentäta. Vet inte hur utbudet av dem ser ut där du bor men kan beställas från Wiggle för ~700kr inkl frakt. Inte så farligt pris så kanske kan vara värt det utan att ha fått prova innan. Går ju alltid att skicka tillbaka och byta oxå.
http://www.wiggle.co.uk/p/run/8/Asics_Ladies_Gel_Trail_Lahar_2_G-TX_Shoes_AW10/5360048921/
Annika
1972 • Trollhättan
#6
25 oktober 2010 kl 19:16
Gilla
Tackar S och J för svar. Får nog kolla iForm på biblioteket. Men dit är det ju alltid bra att gå ibland och kika i träningstidningar för att få inspiration. Vad gäller de Asics på Wiggle så var det ju konstigt att jag inte såg de igår. Var ju Wiggle x antal timmar. Blev dock lite fundersam när jag läste recensionerna där. De säger att de är mer gjorda för trekking...

Hhhmmm, hoppas fler vill ge mig förslag. Annars får jag väl ta mig en tur till Göteborg och hoppas de har större utbud där.

*att det ska vara så svårt att hitta skor... it´s a jungle out there*
Sverker Forsberg
1968 • Huddinge
#7
25 oktober 2010 kl 21:56
Gilla
Nu sitter jag med iForm framför mig. Deras testvinnare är Asics GT-2150 GTX, som de skriver är bred i foten. Dyr (1600 i Sverige).Puma Complete Nightfox påstås också vara bred. De nämnda är "trailskor", alltså grovmönstrade, inte riktigt för asfalt. Bland allroun.d, som kanske är mer "elljusspårsskor" får Adidas Adistar Raven högt betyg och ska vara bred.

Hoppas det hjälper, jag vet själv inget om dessa skor. Jag har Inov-8 Roclite 315 för single track, men de är inget vidare på hårt underlag och är av typen rinn in - rinn ut.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.