Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 9558 visningar

Ont i foten mellan ankelknöl & hälsena?

1973 • Vetlanda
#1
1 augusti 2010 - 15:51
Gilla
Har fått ont på insidan av höger fot mellan nedre delen på ankelknölen och mot hälsenan. Har tränat lite mer i kuperad terräng sista månaden och även kört en del backintervaller i övrigt som vanligt. Nån som känner igen detta eller vet vad det kan vara??
1983 • Stockholm
#2
1 augusti 2010 kl 15:57
Gilla
Det kan vara så simpelt som att ovana muskler fått lite mer träning än normalt och därför protesterar.

Tyvärr hade jag ont på samma ställe förra våren, vilket visade sig vara en stressfraktur i hälbenet. Om det inte går över inom några dagar skulle jag kolla om det.
1974 • Lund
#3
1 augusti 2010 kl 17:26
Gilla
Jag har också precis börjat få ont där fast på utsidan.
Någon som har några bra övningar att ta till?
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#4
1 augusti 2010 kl 18:51
Gilla
Lite oklart var exakt det gör ont - men gör några gissningar - http://www.sportsinjuryclinic.net/cybertherapist/front/foot/entrapmentnerves.htm
Det kan även vara senorna som löper bakom och under "ankelknölen" - man kan få problem av dessa senor både på insidan och utsidan av ankeln http://northcoastfootcare.com/pages/Foot-and-Ankle-Anatomy.html

Hade själv problem med ankelsmärtor för ca 30 år sedan - berodde på att jag sprang som Charlie Chaplin - samt mycket terräng (backar) - fällde fötterna inåt (kraftig pronering). Botemedel för mig var att springa plant (asfalt) och försöka få fötterna att peka framåt. Skaffade även inlägg.

Kör nu sedan ett år med Pose-teknik - vilket gör att all pronering är som bortblåst (liksom inlägg och "stabila skor").




1978 • Handen
#5
1 augusti 2010 kl 22:30
Gilla
Johan:
Jag har precis tillfrisknat efter liknande smärtor såsom du beskriver. Kolla min träningsdagbok så ser du hur länge jag tvingades vila.
Problemen uppstod efter ett tufft pass i kuperad terräng. Jag springer mer på framfot än häl så jag tror att belastningen blir lite större på hälsenor/anklar/vader.
Nu är jag återställd (än så länge...) och jag antar att vilan var det som fick ner svullnad och smärtor. Planerade att köra tåhävningar som rehab men det blev aldrig av.
Läste någonstans att kyla på området som smärtar/är känsligt kan hjälpa. Har provat och tyckte att det dämpade lite grann. Övriga tips är väl excentriska tåhävningar som bygger upp muskler.
Kanske också lite försiktig löpning på ojämt underlag? Typ samma träning som balansbräda, men i terräng och löpning på riktigt. Just för att bygga upp muskler omkring det känsliga området.....Vet inte bara teorier från mig. Det bästa är att söka hjälp om det inte går över.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.