Löpning Övrigt 31 inlägg 24283 visningar

Hur har era kroppar förändrats?

Evelina
1977 • Umeå
#1
15 augusti 2009 - 10:08
Gilla
Jag är nyfiken på att höra om hur ni ser på den egna kroppen sedan ni började med löpning. Är ni nöjda/nöjdare med era kroppar sedan ni började springa? Eller blir man istället mer och mer kritisk mot den ju mer medveten man blir om ens egen fysik?

Oavsett om ni tränat i åratal eller är, som jag, nybörjare vore det intressant att höra era reflektioner kring detta ämne.
< < < 1 2 > > >
1988 • Helsingborg
#21
24 augusti 2009 kl 14:21
Gilla
Det jobbigaste med att använda måttband är väl mest att om man inte använt det från början så blir det svårt att jämföra om man har kommit en bit på vägen med sin löpning...

Sen beror det ju på vad man vill uppnå, jag vill få muskler som växer samtidigt som jag vill ha bättre kondition...vilket i och för sig rimmar väldigt dåligt ihop :P
Magnus Kruppke
1977 • Älvsjö
#22
24 augusti 2009 kl 14:27
Gilla
Jag tycker min kropp är skitsnygg.
btw anette, har du haft på dig kjolen i 4 år och efter 2 år hade du vuxit ur den och idag sitter den ganska löst?

Säger någon till mig. Magnus, oj vad smal du blivit, då ser inte jag det som något positivt. Vi grabbar vill höra mer. Oj, Magnus, vad grov du blivit.
Så man kan ju undra varför i h-te man håller på med löpning.
:=)
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#23
24 augusti 2009 kl 14:48
Gilla
Jag håller med Lena: "Jag är oerhört nöjd med min kropp!
Den kan göra fantastiska saker. Jag är helimponerad. Starka ben, starkt hjärta, aldrig skadad, aldrig skavsår eller blåsor på fötterna, sällan sjuk, god återhämtning. "

Så ju mer jag tränar desto nöjdare blir jag med min kropp. Denna fantastiska kropp förtjänar också det bästa, så jag blir mer och mer noggrann när det gäller vad jag stoppar i den, schyssta råvaror, inga halvfabrikat eller överprocessade konstigheter, gärna ekoodlat. Den ska fortsätta vara fantastisk i 50 år till!
1963 • Hestra
#24
24 augusti 2009 kl 15:17
Gilla
magnus: nej, jag har faktiskt andra kläder oxå, så jag har inte haft kjolen på mig i 4 år.-)

Men har man som jag varit fixerad vid vikten under flera år och pendlat mellan 55 - 74 kg så blir man helt förtvivlad när man tränat hårt under en längre period för att upptäcka att man inte gått ner 1 g, då känns det hopplöst. Och som tröst äter man lite mer i stället.

Därför: släng ut vågen och gläds åt att kroppen förändras (förhoppningsvis till det bättre)
Magnus Kruppke
1977 • Älvsjö
#25
24 augusti 2009 kl 15:46
Gilla
Känner igen det där från min flickvän. Ni är alldeles för kroppsfixerade.
Ni säger det är vårt fel, generellt sätt, men så är det ju inte.
En tjock kropp kan vara en bra kropp. T.ex så är en tunn kropp väldigt dåligt när du ska bära tunga väskor, hugga ved, brottas med grannen, ta upp två platser på en buss så du slipper sitta bredvid någon, etc..
Så tjocka kroppar har sina fördelar.

:)
1981 • Dals-Ed
#26
24 augusti 2009 kl 20:08
Gilla
Sen jag började löpträna på "allvar" för 7-8 år sedan har jag gått upp ca 5 kg och legat runt 70 konstant sen dess. Ökad träning i kombination med mer mat har definitivt gett mer muskler och sen jag började lyfta lite skrot på det måste jag säga jag är oerhört tillfreds hur jag ser ut nu utan att vara alltför egenkär. Mår kanon rent fysiskt vilket även smittar av sig på det psykiska och vardagslivet.
1978 • Hägersten
#27
24 augusti 2009 kl 20:21
Gilla
Får ofta höra att jag är så glad o positiv av omgivningen - :) Tror det beror på all löpträning - blir så lycklig när jag springer o känner så tydligt när endorfinerna frigörs sedan under hela dagen! Fridfull o lycklig är ordet - om jag inte springer på några dagar blir hela kroppen/hela mitt jag orolig o det känns som om man kryper på väggarna. Sedan gillar jag också att man efter ett löp-pass verkligen kan uppskatta en sådan enkel sak som ett glas vatten - höjden av lycka just då! När annars har man en sådan ödmjuk förhållning till livet o existensen? ;)

Keep up the good work alla joggers!! :)
Espen Ringom
1975 • Oslo
#28
25 augusti 2009 kl 14:24
Gilla
Jeanette C:
Du har sprunget j..... mycket långpass i August.. 20km om dagen??
Er det någet spesielt du trener till?
1978 • Hägersten
#29
27 augusti 2009 kl 22:11 Redigerad 28 augusti 2009 kl 04:54
Gilla
Tjena Espen,
E lite sugen på att ställa upp i SUM (Sörmlands Ultra Marathon) i Oktober 2009, sedan har vi ju härliga Sthlm Marathon 2010 o nu har jag hört att även Broloppet (halvmarathon) går veckan efter... Vill bli bättre därför försöker jag lägga ned lite mer tid på träningen o satsa lite mer utifrån mina förutsättningar o den nivå jag ligger på nu ... + att det är så roligt o rogivande att springa... bra musik - då kan man ju springa hur låååångt som helst varje dag... Min löparidol är Rune Andersson som är så trevlig o ödmjuk + att har ett så bra råd - man skall alltid längta efter sitt nästa träningspass - annars har man kört på i för tufft tempo ellerkört för lång distans... den devisen försöker jag efterleva...

Tror mkt gällande distans handlar om psykiska spärrar - man klarar mer än vad man tror - eftersom jag inte är snabb - så kankse jag kan istället bli bra på att springa långt + mkt!???
Hej hej JC

Jennifer Mattsson
1984 • Borås
#30
30 augusti 2009 kl 12:40
Gilla
Jag började löpa på "allvar" i maj, nu är det snart september och jag har nog gått ner ca. 5 kg och gått ner en klädstorlek. Mitt immunförsvar har förbättrats avsevärt märker jag också. Och konditionen är bättre än vad den nånsin varit. Jag är frälst och kommer aldrig lägga av med löpningen. Det känns som den optimala träningen;)

Jag har haft stora problem med förhållande till mat. Har haft ätstörningar som jag nu blivit frisk från. Löpningen hjälper verkligen mig att må bra med mig själv och gör att jag mår bra när jag äter! =)
Anna-Karin Svensson
1979 • Grönahög
#31
30 augusti 2009 kl 15:42
Gilla
Löpningen har definitivt förändrat min kropp! Har alltid varit överviktig, men den här året har jag på allvar tagit tag i det. Har löpt 3 gånger i veckan i snart två månader och det är stor skillnad! Framförallt ben och höfter har blivit mkt mindre o fastare:) Men den störta behållningen är ändå vad löpningen gjort med mig mentalt. Har otroligt mycket energi och är nästan alltid på ett strålande humör. Önskar man kunde buteljera det! :)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.