Löpning Träning 639 inlägg 6604 visningar

Markaspåret i Örebro

1978 • Örebro
#1
9 juli 2008 - 21:18
Gilla
På Begärnan!

Det skrivs väldans mycket om markaspåret i en annan tråd här. Så mycket att det känns naturligt att det ska få en helt egen tråd. Så här kommer den!

Det vi har snöat in oss på hittills är jobbiga backar och gemensamma träningar där. Idag sammanstrålade faktiskt tre jogg:are där, och fler tillfällen lär det bli =)
< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
Johan I
1987 • Örebro
13 april 2009 kl 23:09
Gilla
Stefan:
Okej, låter ju ganska likvärdigt ändå. Så mycket som du har kört denna månad så blir det väl antingen en rejäl formhöjning eller en skada, om det fortgår. Lär väl förmodligen bli en formhöjning.

Hur har du tid med så många pass? Har inte du också, som Jakob, studerat klart nu? Har han börjat jobba men inte du?

För min del tänkte jag nästan ta ett Marka-pass idag men det blev 3 km på banan vid GIH istället. Så nu blir det inte någon chans för ett Marka-pass förens i maj eller ev. slutet av april.

Konstigt med lagget, men när något inte fungerar bra i IE fungerar det oftast i Firefox. Men generellt tycker jag annars att IE är mer användarvänligt, så använder det.

Men nu har du inga bortförklarningar till att inte vara aktiv här på jogg.se i alla fall :D Så nu är det bara att ge lite dagliga uppdateringar, så att vi får lite inblick i hur eliten tränar och tänker.
1984 • Örnsköldsvik
14 april 2009 kl 15:02
Gilla
Sådär då var man åter i Örebro. Får se om det blir Marka idag annars blir det en vända dit imorrn. Ja risken finns ju alltid för skador då man ökar träningsdosen men jag stretchar bra samt värmer upp och joggar ner noga efter intervallpassen så borde förhoppningsvis klara mig. Men som du säger antingen kommer de komma en formhöjning eller så skada, jag hoppas på de första ;)

Hur det kommer sig att jag har tid med så många pass är för att jag är på sluttampen av min utbildning och C-uppsatsen. När man skriver C-uppsats så planerar man dagarna själv vilket gör det blir lättare att lägga upp fler träningspass. Man klarar inte sitta och skriva hela tiden och då passar de bra ge sig ut och träna och inhämta lite luft.

Jo jag föredrar också IE, men får hålla mig till firefox härinne...
Johan I
1987 • Örebro
15 april 2009 kl 00:29
Gilla
Stefan:
Okej, fint. Det verkar bli Markaspåret ofta för dig, Eric och Jakob. Visst är det rätt varierat spår o.s.v. men blir det inte lite trist att köra det så ofta? Ni måste ju kunna varenda kurva och känna igen alla stenar och träd vid det här laget.

Med nuvarande träningsmängd; när räknar du med att vara ikapp brorsan? =P


Skriver också uppsats (i fysik), fast D-uppsats eller avancerad nivå som det kallas nu. Har också rätt fria dagar, men måste ta mig ned till Lund några veckor under terminen för att göra diverse laborationer/experiment. Skall dit snart igen.

Sen kör jag ju oavsett med mitt varannan dag system, så det blir ju ingen direkt ökning i alla fall i löpningen. Till sommaren kommer dock systemet finslipas lite och ev. tillåta lite extra pass ibland.
1984 • Örnsköldsvik
15 april 2009 kl 12:59
Gilla
Tog en sväng i Marka igår, underlaget var fint. Fanns bara vissa tendenser till blöthet på några få ställen men inte mycket alls. Jo visst rundor kan bli lite enformiga, men det beror mycket på deras karaktär. Skulle jag springa mer än ett varv varje gång hade jag nog lessnat rätt snabbt på Marka men då jag oftast bara springer ett varv så tycker jag det fortfarande det är en av favoritrundorna. Rundor på asfalt med många långa rakor lessnar jag på fort men kupering i terräng där det skiftar mycket och där man inte ser så långt framåt gillar jag så de tröttnar jag inte på.

Brorsan lär inte släppa ikapp mig så lätt, jag ligger ändå typ 1,5min efter på milen i nuläget så kommer inte komma ikapp honom iår iaf. Kanske nästa år då om träningen flyter på bra :)

Oj D-uppsats, ja de är ju snäppet värre. Man kan inte jobba på uppsatsen hela tiden och då passar de bra med en liten löpartur för att pigga upp...
Sofia Widholm
1987 • Örebro
20 april 2009 kl 09:15
Gilla
Visserligen bör denna tråd handla om Marka, men jag tänkte bara fråga hur 5 km-sllingan i Karlslund ser ut? Alltså underlag, kupering osv. Tänkte Marka direkt inte är det lämpligaste för mig när jag väl får börja springa igen.
johan lindskog
1972 • garphyttan
20 april 2009 kl 10:37
Gilla
Den är i stort sett platt med någon liten knick och någon längre slakmota. Jämfört med Marka är det rena racerbanan, du får väl åka dit och reka. Annars kan rekommendera Venaspåret på norr, det är nästan ännu plattare, eller cykel och gångstigarna runt oset/rynningeviken, så får du lite naturupplevelse också!
1978 • Örebro
23 april 2009 kl 18:41
Gilla
Hallå kära markavänner

Nu har jag också haft marka-premiär =) Torrt och fint hela vägen, så iväg och spring med er!
Eva Hultin
1964 • Falun
23 april 2009 kl 20:37
Gilla
Jag har idag sprungit min andra gång för säsongen i Marka - älskar detta spår som jag sprungit i under 20 år - kan varje meter men tröttnar ändå inte på detta spår som är som en gammal vän som man bara gillar mer och mer ju längre man är tilllsammans och ju bättre man lär känna varandra.
1978 • Örebro
23 april 2009 kl 20:57
Gilla
Och därför fick det en egen tråd här på jogg =) Jag har haft lite svårt med motivationen sista veckan, men den kan ha kommit tillbaka efter dagens genomkörare
Johan I
1987 • Örebro
27 april 2009 kl 21:26 Redigerad 27 april 2009 kl 21:32
Gilla
Stefan:
Det är nog ingen större skillnad på C och D uppsats, fast C kanske är 15 hp? D är 30 hp. Annars är nog nivån ganska lik men kanske är D uppsatser lite mer forskningsinriktade, men det beror väl på vilket ämne man studerar och vilka möjligheter som finns.

Sofia:
Allmänna frågor utom Marka-diskussioner går ju att ställa i den andra tråden vi har, http://www.jogg.se/default.asp?sida=forum&subid=3290 .
Menmen, vi sprang 5 km spåret i Karlslund idag med klubben. Det är springbart men det är en hel del löst underlag; sand, grus och barr. Så det är ganska tungt att springa där men om man tar det lugnt så är det nog inga större problem.
Det finns ju annars en grusväg "nedanför" markaspåret som går att springa en bra bit på. Den är ju även ganska platt samt då ett närmare alternativ än Karlslund för din del kanske. Fast vill du springa i lite "finare" miljö så är det väl Karlslundspåret som gäller.

Venaspåret som Johan Lindskog pratar om tycker inte jag är specielllt platt eller lättsprunget. Det är ett parti där det är 2-3 branta men väldigt korta backar, om jag minns rätt och vi pratar om samma spår. De kan liknas med väldigt förstorade fartgupp. Men de är kanske 2-3 m höga.

Daniel:
Inte direkt en dålig premiär du gjorde. Sub 20 skall väl gå bara uppladdning och dagsform o.s.v. går hand i hand, så att det känns bra och kontrollerat. Men det gäller att hitta ett fungerande tempo första 3 km.

Eva:
Wow, då är du verkligen erfaren med spåret. Det är ett helt okej spår men det har väl sina skavanker i form av stenar, rötter och mördarsniglar samt att snö/is och vatten/gyttja stannar länge. Men det är väl bara att kämpa på ändå och försöka undvika ev. hinder.
1953 • GARPHYTTAN
27 april 2009 kl 22:31
Gilla
Kul att ni är så aktiva på Markaspåret. Vi i Almby IK springer ju mest orientering, men har en del rena löpträningar, t ex backintervaller, på spåret. Kolla vårt månadsprogram som brukar finnas på anslagstavlan eller på www.almbyik.se och häng med på någon av våra träningar. Alla är välkomna att träna med oss. Just nu håller vi på med renovering av dusch- och omklädningsrum i Ljungstugan så det blir ännu bättre förutsättningar för träning vid Markaspåret.
Thomas Johansson, Almby IK
Sofia Widholm
1987 • Örebro
28 april 2009 kl 23:09
Gilla
Då har man fått äntligen fått till en ny tid till sjukgymnasten, så nu kanske man får se om det kan bli någon comeback ute i spåren i sommar... Jag hoppas på det bästa.
1984 • Örnsköldsvik
29 april 2009 kl 11:43
Gilla
Nu finns de då inte mycket att anmärka på underlaget i Marka, har tagit några turer dit på sistonde och det ser mycket bra ut. Körde igår naturliga intervaller med brorsan och Brånn runt spåret, naturligtvis blev alla backar med i intervallerna...

Ewa: Ja är helt inne på din linje även om jag bara härjat runt spåret i 3år vilket är inget mot dig. Springer spåret 2ggr i veckan ungefär och inte finns det några tendenser till att tröttna även om man kan det in och utantill.

Thomas: Kanske dyker upp, bor ju nära och brukar ändå hålla till med träning mycket i Marka.
Johan I
1987 • Örebro
30 april 2009 kl 00:30
Gilla
Sofia:
Låter ju bra. Om du fortfarande är intresserad av att ev. gå med i klubb efter comeback så skulle du ju kunna ha som mål att försöka till hösten (augusti) då klubben kör igång efter sommaruppehållet. Men först kan det ju förstås vara bra att få klartecken så att du kan börja springa igen. Och klubben kör ju framförallt intervallträning och det kanske inte är det bästa att börja med så kort inpå, men det är så klart ditt val. Fast kanske kan de som lägger träningsprogram m.m. hjälpa med något program du kan köra på egen hand.

Stefan:
Nah, nu kanske man inte kan skylla på underlaget längre. Så snart blir det väl att ta sig till markaspåret =) Fast nu är det ju en hel del träningar och tävlingar också så det blir ju inte så många tillfällen.
1984 • Örnsköldsvik
30 april 2009 kl 12:40
Gilla
De flesta tävlingarna som kommer nu är inte terrängbaserade så jag blir nog tvungen att köra lite mer asfalt även om jag just nu stormtrivs då jag kan köra mina skogsrundor.

Bra med lite miltävlingar nu inför göteborgsvarvet, ska nån av er köra nu i helgen?



1978 • Örebro
30 april 2009 kl 13:23
Gilla
Ska försöka klämma in lite träning i helgen, men jobbar eftermiddagar så blir antagligen tidig förmiddag som gäller. Känns som att jag ska köra några testrundor på 10 km framöver, kanske något markaförsök om man hinner och har lust.
Johan I
1987 • Örebro
30 april 2009 kl 14:53
Gilla
Stefan:
Självklart blir det Wedevågloppet, men det diskuterar man ju i den andra tråden, inte Markaspåret =p
1984 • Örnsköldsvik
30 april 2009 kl 16:33
Gilla
Sorry Johan blir bara så man glider in på annat utan tänka på de. Blir nog Marka för mig idag när brorsan letat sig hem. Har dock lyckas skära upp ett fint jack under stortån vilket gör det extra problematiskt i ojämn terräng då det aldrig läker ihop utan börjar blöda igen. Men ska man köra terräng så är ju iaf Marka bra mycket bättre än de andra skogsvändorna jag har som är mycket ojämnare.

Johan I
1987 • Örebro
1 maj 2009 kl 02:14
Gilla
Stefan:
Det är lugnt.
Wedevåg är väl inte direkt terräng så Markaspåret kanske inte är så mycket hjälp vid första anblick, men samtidigt är Wedevåg inte bara asfalt eller helt platt heller. Så att träna i Markaspåret ger nog en bra grund i alla fall till de flesta loppen.

Om Markaspåret var något närmare så skulle jag nog träna där rätt ofta och kanske varit i rätt mycket bättre form samt haft mer erfarenhet av backar och återhämtning efter backar.

Det låter inget bra med ett jack under stortån, men som sjuksyrra så fixar man väl det =p Bara att röntga några gånger och strålbehandla tills det koagulerar till en hård skropa =)
1978 • Örebro
1 maj 2009 kl 09:27
Gilla
Johan I:

Du får komma igång som sagt, markauppehåll sen december? Ett försök på 5 km och ett på 10 km i veckan vill vi se. Klarar man sub 45 på 10 km?!? Känns väldigt väldigt jobbigt, jag har ju bara sprungit en gång (med Herr Olars) och fick tiden 47:50 har jag för mig.
< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.