Löpning Träning 25 inlägg 3037 visningar

jogging och viktväktarna?

1982 • Lund
#1
22 april 2008 - 15:42
Gilla
Hej! Jag är ny både här och med att jogga. Jag har satt som ambition att försöka jogga varannan dag och än så länge känns det bra. Jag har tyvärr missat lägga in många pass i min dagbok. Min fart just nu är ca 7.30/ mil och jag har nu kommit upp i 1 mil och är jätteglad...

Nu till min fråga.. Jag väger 60 kg och är 160 cm lång och jag trivs INTE med den vikten då jag tidigare i livet har vägt 10 kg mindre. Då bantade jag och orkade inte träna. Jag undrar om ni tror att det är en bra idé att äta enligt viktväktarna och jogga ca 1 mil varannan dag? Någon annan som går på vv? Mitt mål är att gå ner till ca 52-54 kg. Jag har valt vv för att där äter man "vanlig" mat - man har bara koll på mängd och kalorier. Jag har tidogare kört atkins och gi - men det funkar inte för mig utan kolhydrater. Blir trött. Vad tror ni erfarna?
< < < 1 2 > > >
Therese Pettersson
1974 • Avesta
#21
26 januari 2009 kl 20:17
Gilla
Jag är VV medlem sen 2005 och jag löptränar regelbundet. Inga problem alls med orken. Lycka till!
Agneta Nilsson
1971 • Helsingborg
#22
27 januari 2009 kl 00:21
Gilla
Har inte orkat läsa igenom hela tråden, men själv kör jag med Viktklubb. Där har man stenkoll på hur mycket protein, kolhydrater och fett man får i sig. Man har en jämförelsetabell, så att man inte missar något av detta, vilket är kanonbra. All mat är tillåten.
Dessutom kan man där lägga in träningen, osv... så... det är inte ett lika "stelt" program som jag upplever Viktväktarna att vara.
Men var och en blir salig på sin tro.
Lycka till. :)
Bibbi Berglund
1972 • Östra Ljungby
#23
30 januari 2009 kl 14:56
Gilla
Jag har varit med i en viktväktarkurs på mitt jobb för ett par år sedan då jag märkte att kilona började samlas. Ville hitta lite "dolda fällor" och fräscha upp "tänket" kring mat.

Det som kan störa mig är att - som någon annan skrev - de förespråkar mycket light-produkter. Personligen anser jag att naturligt socker måste vara bättre för kroppen i det långa perspektivet än konstgjorda sötningsmedel. Om man absolut vill dricka läsk t.ex. så dricker jag hellre 33 cl "riktig" CocaCola än 1,5 liter Light... Även VV propagerar mycket för att man kan äta allt - men inte alltid!

Dessutom får man "bonuspoints" om man motionerar, så att det inte tas hänsyn till träningen är en missuppfattning.

Min pappa är kraftigt överviktig och hans husläkare har flera gånger sagt åt honom att "det enda som bevisligen fungerar är viktväktarna".

Det finns som sagt en mängd olika dieter/"troenden" kring det här med mat - det viktiga tror jag är att man hittar det som fungerar för en själv!

VV + motion är absolut ingen motsägelse. När jag gick min kurs var det något om 3 eller 4 M: Mat, Motivation, Motion och så nåt mer som jag har glömt... :-)
Anette Björkman
1978 • Lund
#24
28 februari 2009 kl 23:26
Gilla
Har precis gått och blivit medlem på kalorier.nu och det känns ganska vettigt för mig. Inget pointsystem, utan ett mål på hur mycket jag bör äta för att nå en målvikt den 31/10 i år. Inget speciellt med det datumet utan helt enkelt ngt som ligger ungefär 0,5 kg i veckan iväg från vad jag väger idag till matchvikten. Samtidigt så gav jag det en månad extra så jag kan synda lite då och då...
Men jag kommer även komma igång med träningskaledern här med igen samtidigt som jag ska se till att röra på mig varje dag.
1987 • Hisings Backa
#25
28 februari 2009 kl 23:47 Redigerad 1 mars 2009 kl 19:33
Gilla
Jag hakar upp mig lite på att många använder sig av BMI.

BMI känns ungefär lika relevant som formeln 220 - 0.7 x ålder för att få reda på sin maxpuls. -> http://www.heartzones.com/healthpros/resourcezone/articles/max/220-agerobergs.pdf

Ett bra sätt att mäta om man mår bra är att göra en läkarundersökning eller helt enkelt kolla sin vilopuls. Sluta med BMI!

Den metod som är helt bevisad är -> Ät mindre kalorier än vad du gör av med per dag -> Så går du ner i vikt.
Med den metoden behöver man inte läsa Aftonbladet eller käka "kostersättningar". ^^
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.