Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1642 visningar

Ont i magen/ryggen

1988 • Helsingborg
#1
28 februari 2009 - 00:17
Gilla
Jag upplevde en ganska obehaglig sak idag efter mitt intervallpass. Har upplevt det en gång tidigare men inte var det lika brutalt då som denna gång.

Under min nerjogg började jag känna att det gjorde ont någonstans inne i mig, strax under solar plexus. Vet inte hur jag ska kunna beskriva det riktigt men det var som om det skulle vara något som rev i ett "rör" i kroppen, typ som ett blodkärl eller någonstans i magen. Sen började det stråla lite neråt mot magen till men främst mot ryggen upp mot skulderbladen. Andningen blev då såklart lite påverkad av att det gjorde så ont, inga fulla andetag om jag säger så och det blev inte bättre hur jag än låg och att stå var verkligen inget alternativ.

Till sist, efter att jag legat och försökt tänka på annat och börjat andas lugnare så försvann det och jag kände inget mer. Vet inte hur lång tid det kan ha gjort ont men jag skulle tippa på i alla fall minst 5 minuter, upp mot 10. Fast det kändes som mer eftersom det gjorde ont men jag skulle gissa på 10 minuter ungefär.

Just nu känner jag ingenting heller, vilket känns konstigt. Sist jag upplevde det hade jag spelat innebandy och sprungit som en galning fram och tillbaka fast då hade jag fått en tackling också så jag drog slutsatsen att magontet berodde på tacklingen men idag blev jag inte tacklad av något...mer än smärtan.


Är det någon som har upplevt det? Det är säkerligen inget allvarligt men det var obehagligt att inte kunna lindra det onda när det höll på som mest.

Mvh /Rickard
1966 • Karlstad
#2
28 februari 2009 kl 09:28
Gilla
Jag tror du har fel. Om man ligger ner i 10 minuter i smärtor så är det inget alldagligt som jag ser det. Du säger ju själv att det kändes som blodkärl/rör, att något inte har fri passage. Det bekymmersamma är ju att det kommer under ansträngning.
Behöver inte betyda nåt, men gå absolut till läkare. Inget råd du får här kan konstatera att det är ofarligt.
Jenny Eriksson Corp
1971 • Rastorp
#3
28 februari 2009 kl 14:56
Gilla
Gallsten? Det känns i både mage och rygg, det liksom strålar ut från mellangärdet, fast oftast lite mer på höger sida. De första anfallen kan vara mer diffusa, innan man lärt sig att känna efter. Det gör hemskt ont, anfallen kan ta olika lång tid och när smärtan släpper, vilket kan ske gradvis eller plötsligt, är det en enorm lättnad. Anfallen utlöses oftast av att man ätit något som matsmältningsapparaten inte gillar, men det är nog inte otroligt att det kan ske även i samband med fysisk ansträngning. Uppsök läkare i vilket fall som helst. Gallsten är lätt att diagnosticera mha ultraljud, och långvariga bekymmer med gallsten kan ge problem med levern. Lycka till, jag hoppas att slipper detta i fortsättningen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.