Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1275 visningar

Benhinneinflammation - kanske något annat trots allt?

Jojo-joggaren
1972 • -
#1
27 juli 2007 - 16:42 (Redigerad 31 december 2005 - 00:00)
Gilla
Hej!
Det finns väl ingen här som inte har hört talas om benhinneinflammation? Trodde väl det. Jag vill dock dela med mig av följande:

Jag sprang en tävling på 16 km i mars i år. Innan dess hade jag haft lite känningar i vänster benhinna. Efter tävlingen var det katastrof. Eftersom jag anmält mig till GöteborgsVarvet var det bara att bita ihop. Tog en naproxen på morgonen den 12 maj och sprang min halvmara. Det onda i benet har jag fortfarande kvar. Har varit hos en ortoped och röntgat för att utesluta stressfaktur. Har varit otroligt snäll mot kroppen efter varvet. Bara kört lågpuls och käkat supernyttig mat. Det onda har dock inte försvunnit.

Igår hamnade jag efter några turer hos en osteopat. Han konstaterade glatt att jag var ordentligt sned i mitt bäcken. Detta leder till att jag är både låghalt och otroligt skev.... Han bände och vred min kropp och var nöjd med resultatet. Mitt stackars vänsterben har fått ta emot mycket stryk.... men nu skall förhoppningsvis mitt högra kunna hjälpa till att bära mig.

Långt blev det här.. men när isning, naproxen, heatlotion, eeze och gud vet allt som man provat inte hjälper så vidga vyerna och testa något annat! Det är mitt tips =)

Med förhoppning om att kunna hjälpa någon annan där ute.
1972 • London
#2
27 juli 2007 kl 18:16 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Låter bra, hoppas det löser sig med vänsterbenet nu!

Jag har också haft snett bäcken. Det kommer tillbaka med några års mellanrum men då ringer jag min vän kiropraktorn... Jag var också låghalt, och väldigt mycket flexiblare åt ena hållet i den höften.

Det jag märkte första gången det rätades ut var att musklerna närmast inte riktigt förstod att de satt i andra lägen, och det tog ett litet tag innan de ´orkade med´ som de skulle igen. Så ta det lite lugnare än vanligt i början - jag var rätt stel i nån vecka eller två minns jag, men så hade det varit snett i över 20 år också... :)
Jojo-joggaren
1972 • -
#3
27 juli 2007 kl 18:32 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Helena: Tack =) Fick du några problem innan du sökte hos kiropraktorn? Hur märker du att dags för ett nytt besök? Jag har inte märkt något förrän min "benhinneinflammation" uppstod.

Förstår precis vad du menar med att musklerna inte riktigt förstår. Man känner sig liksom snedare nu eftersom man kompenserat så länge. Har haft en otrolig träningsvärk idag och osteopaten sa precis som du nämner att jag kommer märka resultat om 1,5 till 2 veckor. Jag tar det lugnt också =) Fick behandlingen igår och ingen löpning vare sig igår eller idag för min del. Får se hur det känns imorgon!
1972 • London
#4
27 juli 2007 kl 18:58 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Det var väl det att jag tyckte jag gick snett tror jag, speciellt om jag tyckte att någon tittade på mig (tex över ett torg). Jag tog kortare steg med ena benet än det andra. Låter skumt, men det var då jag märkte det mest. Och det är nog det som kommer tillbaka när bäckenet vrider sig. Det kan också kännas stelt på framsidan, men det är väl för att musklerna ändrar läge. De känner ju av de där millimetrarna mer än man tror! (har för mig att mtt vänsterben var nån centimeter kortare än höger bara, låter lite men det räckte visst) Det brukar ta ungefär 4 år mellan varven, helt okej tycker jag.

Jag löpte inget då heller förresten, utan pysslade mest med gym och liknande, så jag vet inte hur benhinnorna skulle ha betett sig faktiskt. Det lilla jag känt av dem nu försvann raskt med omega 3!

Jag har vid senare besök fått höra att jag inte ska sträcka ut höftböjaren (vad den nu heter ´på riktigt´), för då kan bäckenet snedda till sig lättare igen - men mitt bäcken var dessutom tippat bakåt också. Och visst, jag kan sträcka den muskeln hur mycket som helst, den är så ´lång´ ändå så det känns inte så viktigt på nåt vis. Man kan ju stretcha runt om!

Om inte musklena är redo för löpning lär du märka det... Eller gång för den delen, det blir rätt stor skillnad i den vanliga hållningen också! Och de bitarna av dem som hittills vilat lär ju vara pigga på träningsvärk dessutom, elaka som de är.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.