Löpning Träning 23 inlägg 18359 visningar

kombination styrketräning och löpning?

Anders Carlsson-Nilsson
1974 • Knivsta
#1
13 januari 2015 - 21:03
Gilla
Hej. Jag undrar vad som gäller att kombinera styrketräning och löpning. Jag har hört tidigare att de motarbetar varandra, men jag vill ändå helst kombinera dessa två med medelmåttiga ambitioner.

Varför motarbetar de varann?
Om jag kombinera. Har någon tips på upplägg. Är varannat pass bra? Eller finns det något smartare sätt?
< < < 1 2 > > >
Peter
1985 • Luleå
#21
26 december 2017 kl 20:13
1 Gilla
Jag tror du övertolkar per. Utifrån det du skriver i sista stycket (dvs en hyggligt sansat utformad målsättning inom de bägge områdena) så är det toppen att köra som du gör. Med det sagt så hade du kunnat bli biffigare med mindre löpning, och orkat springa hårdare och mer om du inte tränat tre tuffa benpass per vecka. De som säger att det är "dåligt" har ofta ett tydligare mål mot antingen löpning eller styrketräning.
Tobias Eriksson
1983 • Oskarshamn
#22
26 december 2017 kl 22:48
1 Gilla
Tittar man på skaparen av Stronglift är han ju helt emot annan träning än de 3 gympassen med motiveringen att du orkar inte öka som du ska och får därför inte ut max. Med det sagt är det alltså så att det klart hämmar dig att springa men du får givetvis bättre resultat än om du inte tränat alls :)

Själv skull jag nog perodisera lite, tre tunga böjpass +mark och flertalet löppass varje vecka sliter hårt på benen. Att tex köra 9-12 veckor SL och då springa max ett lugnt distanspass i veckan för att sedan byta gymupplägg med böj 1ggr/v men då köra kanske 3 löppass osv.
1972 • Linköping
#23
29 december 2017 kl 00:03
Gilla
Tack för era svar och respons på mina funderingar. Ja, det är nog inte helt optimalt att kombinera Stronglifts med allt för mycket löpning, särskilt inte om man har som mål själva "huvudmålet" med Stronglifts, det blir väldigt mycket benträning då.

I mitt fall så är tanken med att kombinera SL med löpning att vara i "fin form" i det stora hela, dvs se bra (vältränad) ut och att kunna löpa upp till en halvmara i hyfsat tempo. Jag antar att jag kan fortsätta med mitt nuvarande träningsupplägg ett tag till, dvs 3ggr SL + 3 löppass i veckan, det känns fint :)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.