Löpning Skador & Rehab 35 inlägg 58319 visningar

Fick kortisoninjektion idag...

Marie Vänerfors
1973 • Göteborg
#1
19 juni 2011 - 13:38
Gilla
Min onda höft vägrar bli bra, har varit hos läkare, käkat diklofenak, har varit hos napratpat - ingen förbättring... Inflammation, överansträngning osv...
Idag fick jag kortisoninjektion i höften. Vad har ni för erfarenhet av detta? Hur kommer jag må? Har du haft bra/dåliga resultat från kortison?
< < < 1 2 > > >
anna rr
1971 • Bromma
#21
23 februari 2012 kl 12:43
Gilla
TACK SKÄGGET!!!!! Man vill ju veta att det man känner är normalt : ) Eftersom det är en bild på dig med snö och alp i bakgrunden undrar jag ju då hur det kan gå att åka skidor i början av nästa vecka? Är det någon risk med det tror du? Läkaren sa att det skulle gå bra... Känns helt omöjligt i dagsläget att stå på ett par lagg! Ännu mindre möjligt att hjälpa mina tre barn upp å ner i backar å liftar : )
Skägget
1974 • Jönköping
#22
23 februari 2012 kl 12:56
Gilla
Om det nu blir för dig som det brukar bli så ser jag inget hinder för skidåkning med småknoddar nästa vecka.

Däremot ska man ta det lugnt första 24-48 timmarna efter injektion. Du ska också hålla utkik efter rodnad/svullnad i huden samt ha koll på tempen första 3-4dagarna efter att någon stuckit en nål i dig (finns alltid en liten risk för infektion).

Lycka till med skidåkningen!
anna rr
1971 • Bromma
#23
23 februari 2012 kl 13:08
Gilla
Du är grym!! Tack för bästa råden : )
1966 • Nynäshamn
#24
14 juli 2012 kl 09:34
Gilla
Jag funderar på att vända mig "nånstans" för att få en injektion mot min sätesmuskelinflammation som sitter djupt pga att jag har gått med den länge. Har varit hos 2 olika sjukgymnaster (har hjälpt lite, ischiasen är bättre). Sen i juni har jag gått hos naprapat och bl a fått ultraljud för att mjuka upp muskeln. Han ger inte sprutor. Jag ska stretcha och göra olika övningar, men börjar ge upp eftersom det inte hjälper tillräckligt. Vill springa igen!! Kan man vända sig till vårdcentralen för spruta? Eller vart vänder man sig bäst här i Sthlm?
anna rr
1971 • Bromma
#25
20 augusti 2012 kl 22:33
Gilla
Förlåt sent svar... Ibland kan man få på VC. Jag är fortfarande skadad trots 4!! injektioner i bursan i illiopsoas. Kan springa 500 m. Lycka till!!!
Malin Svanberg
1980 • Bromma
#26
10 juni 2014 kl 08:09
Gilla
Supergammal tråd, men försöker väcka lite liv i den. Har kortisonet funkat för er som fick det? (Nu är min onda höft tillbaka som ett paket på posten efteratt ha börjat springa igen efter längre träningsuppehåll.
Åsa Nelin
1958 • Onslunda
#27
10 juni 2014 kl 22:40
Gilla
många kortisoninjektioner är det jag fått, trots detta anser jag att det funkat för mej.
Jag har fått det vid alla möjliga och omöjliga leder. det har varit det enda sättet, tro mej jag har prövat under åren att få bukt med smärtan /inflammationen så att jag kunnat arbeta/röra mej, men inget vara ju för evigt.

Nu är det drygt två år sedan jag fick den senaste kortisoninjektionen i mitt ena artrosknä, under ett halvt års tid fick jag upprepade injektioner med till sist bara några veckors mellanrum (tidigar har det hållit det onda borta iaf i sex månader) och se det hjälpte, operation var på tal på riktigt, men det upprepade injektionerna gjorde till sist susen.
jag lever på hoppet eller iaf i löparspåret, för det var vad det ledde till, jag kinde börja springa :)
Malin Svanberg
1980 • Bromma
#28
11 juni 2014 kl 09:00
1 Gilla
Tack för lite uppdatering Åsa! Nu har jag bokat läkartid (nästa vecka) och hoppas kunna få vidare behandling då. Ska fråga särskilt efter kortison.
anna rr
1971 • Bromma
#29
14 juni 2014 kl 17:05
Gilla
Tyvärr måste jag säga att det blev värre efter mina kortisonbehandlingar. Korrektiv träning var mkt bättre... Lycka till!!!
#30
17 maj 2015 kl 03:06
Gilla
Försöker bringa liv i den här tråden igen då den var väldigt bra. Jag fick kortison i höften i tisdags och det gjorde ju ont de två första dagarna. Ortopeden sa att jag skulle vila i 48 timmar och sedan börja cykel- och crossträna och i samband med det springa 5 min på löpband vid varje pass och så småningom öka löpningen. Nu har jag provsprungit 5 min en gång och smärtan i höften är tillbaka igen. Två dagar efter kortisonet så var jag smärtfri för första gången på 1,5 år. Tror ni att jag var för snabb med att börja träna igen? Borde jag boka en ny tid hos ortopeden?
Tacksam för all hjälp!
Jasko - Yugo Boss
Dubai
#31
6 juli 2017 kl 21:38 Redigerad 6 juli 2017 kl 21:38
Gilla
Jag har en vän skulle behöva lite vägledning från er som har erfarenhet av inflammation i höften och kortisoninjektioner. Så här skriver hon...

Hej!
Jag har under en längre tid haft ont på utsidan av min vänstra höft. (2,5 år) Det är en molande värk som ibland när man löptränar kan bli lite huggande. Jag upplever att jag har svårare att få fram mitt vänsterben och att smärtan ibland strålar ner mot vänster knä. Jag har svårt att sitta längre stunder t.ex. under bilresor eller föreläsningar, då den molande värken förvärras. Jag har varit på vårdcentralen, hos sjukgymnast och naprapat och fått övningar och stötvågsbehandlingar. Jag har även provat akupunktur i omgångar där jag behandlats varje dag. Min läkare upplevde att jag har god rörlighet i höftleden, samma rörelseomfång som höger sida. Jag har även magnetröntgats och den visade att SI-lederna har ett ordinärt utseende. I höftlederna kan man inte se några patologiska förändringar. Man kunde däremot se i mjukdelarna i ”trokanter major regionen” vätskeområden som jag tolkar som inflammation.

Är det någon som känner igen sig i min beskrivning och kan tipsa mig om hur jag ska gå vidare? När jag pratade med vårdcentralen sist lät det som de funderade på att ge mig en kortisonspruta i höften. Jag ska dit på måndag och skulle gärna vilja ha lite återkoppling innan.
1976 • Öjersjö
#32
7 juli 2017 kl 09:34 Redigerad 7 juli 2017 kl 10:13
Gilla
Bild uppladdad av Pelle
Är det precis under höftknölen det gör ont? Jag hade något liknande, trochanterit tror jag det kallades.
IT-senan som gnider mot en benknöl, slemsäcken svullnar och blir inflammerad.
För mig hjälpte inte injektioner utan mycket stretching och att bygga upp styrkan i utsida höft med hjälp av kabelmaskinen på gymmet.
Något som lindrade tillfälligt var att lägga sig på en hård boll och massera Tensor fasciae latae (muskeln vid höftkammen).

Här är en bra it band stretch
Jasko - Yugo Boss
Dubai
#33
7 juli 2017 kl 15:43
Gilla
Pierre,
"Jag upplever att smärtan/molandet sitter runt höftknölen. Det brukar kännas skönt att massera området runt knölen precis som du skriver. Jag använder mig också av en hård boll. Övningen som du skickade med ska jag testa. Tack för att du tog dig tid att svara."
1976 • Öjersjö
#34
7 juli 2017 kl 16:31 Redigerad 7 juli 2017 kl 16:32
1 Gilla
Bild uppladdad av Pelle
Även den här stretchövning där man står med benen i kors och trycker ut höften åt en hållet tror jag har hjälpt en del att töja ut senan. https://www.youtube.com/watch?v=aQ7xSCJWa3I
Här är en bild på övningen jag kör på gymmet med fotmanschett, det går nog lika bra om man har ett gummiband med rätt motstånd och kör hemma.
Lycka till
1986 • Göteborg
#35
15 juli 2018 kl 15:07
Gilla
Hej!
Försöker blåsa liv i denna tråden då jag också jag problem med höften (mångårig snedbelastning som lett till slemsäcksinflammation i höger höft). Jag fick kortisonspruta för tre dagar sedan och kände mig lite lite bättre igår och nu idag har jag den där brännande känslan i höften igen. Jag tog det lugnt igår så jag har inte gjort något för att förvärra det.

Vad har ni för erfarenheter av kortisoninjektionerna? Känns som detta är sista utvägen för mig. Jag har gått till sjukgymnaster, kiropraktor, naprapat och nu senast en ortoped som gav mig sprutan. Jag är även extremt öm över utsidan låren (kan inte ens ligga på sidan oj det gör ont när man tar på låren) vilket både läkare o naprapat har sagt beror på korta muskler. För detta skulle jag köra foam roller på utsida lår. Gör förbannat ont. Någon erfarenhet av detta?

Hoppas någon kan svara och bringa lite hopp :)

< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.