Löpning Löparkompisar & kontakt 85 inlägg 4366 visningar

Smygehuk - Treriksröset med hjälp av jogg.se

Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#1
28 september 2008 - 20:18
Gilla
Bakgrund:
Efter förslag om ett gemensamt ultrapass i Skåne mellan Dalby och Smygehuk, så kom idén att vända på sträckan för att sedan ta sig hela vägen upp till Treriksröset med hjälp av jogg.se. Alltså olika smågrupper från jogg.se gör gemensamma trevliga ultrapass norrut i vårt avlånga (157,2 mil) land.

K-G Nyström tyckte vi borde starta en ny tråd för att spåna på denna idé. Sagt och gjort. K-G påpekar att det fanns liknande planer för några år sedan som gick i stöpet.

Ska en sådan här idé ska bli verklighet så tror jag upplägget ska vara enkelt. Typ; vi börjar helt enkelt att springa från Smygehuk och skriver sedan i forumet hur långt vi kom. Sedan är det upp till andra att ordna ett gemensamt pass från denna punkt. Exakt vilken väg nästa pass tar blir upp till de som springer, men det bör ju vara norrut i alla fall.
När det blir spelar inte heller någon roll. Tids nog har jogg.se joggat sig norr om Falun - Gävle och Norrland väntar. Eller också kommer vi inte norr om Ljungby. Det är inte hela världen.

Som jag ser det är det primära att få löpare att testa lite längre sträckor i lugnt tempo och i trevligt sällskap. Förslagsvis med paus för lunch och/eller fika. Om "jogg.se:are" sedan tar sig ända upp till Treriksröset är sekundärt. Men skulle vara kul om det gick. Tycker jag.

Vad tycker ni? Idéer?
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Per Bilén
1969 • Halmstad
#41
2 oktober 2008 kl 07:53 Redigerad 2 oktober 2008 kl 07:54
Gilla
Jag är gärna med när det kommer till Halmstad. En hundring till fonden per deltagare är perfekt. Anders J: här kanske vi kan förverkliga iden om en runda mot Falkenberg.
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#42
2 oktober 2008 kl 08:14
Gilla
Kanonbra jobbat Calle! Det är ett beundransvärt initiativ du har tagit och jag kände redan då vi sågs senast att du hade någonting på gång även om du nog inte hade kunnat ana att det skulle bli så här stort!
Beundransvärt är också det faktum att du/ni försöker samla in pengar till något så viktigt som hjärt/lungfonden.

Kanske kan detta vara en start på fler sk. charityruns runt om i Sverige. Att springa för välgörenhet är ju väldigt vanligt runt om i Europa och särskilt på de stora marorna, bla. i London.
Min syster bor och jobbar sedan många år i England och hon vittnar om hur stort det är att samla in pengar på företag där och sedan ha någon/några som springer maran. Får man ingen startplats samlar man lätt ihop några tusen och skänker till förmån för möjligheten att få starta i det lopp man nu vill.

Hur som helst, BRA jobbat!
#43
2 oktober 2008 kl 08:31
Detta inlägg har raderats
1967 • Fagersta
#44
2 oktober 2008 kl 11:32
Gilla

Vilken väg mellan örebro och Falun? går pinnen över Fagersta är jag gjärna med och för den vidare uppåt har även lagt märke till att det bor en hel del duktiga löpare i Norberg borde gå att få ihop ett gäng där eller hur Norbergare.

Kul idé Lena
1981 • Linköping
#45
2 oktober 2008 kl 11:36
Gilla
Hej!
Har inget emot att lägga en slant (även om jag skulle valt en annan organisation, men den blir jättebra) MEN... Lägga en peng kan ju jag göra vilket som, oavsett om eller hur långt jag springer, det kan vi ju alla. Vore det inte gött att bli sponsrade? Typ att någon/några sponsorer dubblar det vi lägger? Kanske kan jogg.se fråga de som gör reklam på sidan?? Eller söka extern sponsring?
#46
2 oktober 2008 kl 11:58
Detta inlägg har raderats
1960 • Borlänge
#47
2 oktober 2008 kl 13:15
Gilla
Till och/eller från Borlänge kan jag bidra med om stafettpinnen passerar här.
1977 • Örnsköldsvik
#48
2 oktober 2008 kl 14:06
Gilla
Om "virtuella pinnen" når Kirunatrakten nästa sommar kan jag försöka föra den vidare framåt. Är inte helt främmande för att kötta några mil myrmark och lågfjäll. Med tältläger kanske man rentav kan ta den i mål. Men då blir tempot modell lägre. Stafetten kommer nog att stöta på patrull om den anländer till norra Lappland vid annan tid än sommar.. Både mörker och snö kan innebära problem.

Då jag bor i Örnsköldsvik och ofta vistas även i Dalarna (Malung, vid E45) och Norrbottens kustland kan jag kanske bidra med flera delsträckor längs vägen.

Jag ska följa evenemanget med spänning!
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#49
2 oktober 2008 kl 14:53
Gilla
Kul att det är många som redan står i startställning!

Det ideala hade ju varit om vi kan nå Treriksröset innan nästa höst. Det blir nog svårt, men å andra sidan, är Krister Lind och andra masar med så kanske vi når dit redan vid midsommar. Om Anton dyker upp på fler platser så får vi väl sikta in oss på påsken. Härligt!

Jag hoppas att flera planerar att genomföra sträckorna som gemensamma lång- eller till och med ultrapass. Men som sagt, det är verkligen inget krav, bara en förhoppning för att jag själv tycker det är kul. Jag kommer säkerligen hoppa på fler sträckor uppåt landet. Väl mött!
1977 • Örnsköldsvik
#50
2 oktober 2008 kl 16:41 Redigerad 3 oktober 2008 kl 08:38
Gilla
Om man kan få en löpare till Kaisepakte och ta sig över Torne Träsk med båt känns det faktiskt som att det är fullt möjligt att ta sig återstående sträcka på ett enda löppass. Det är ganska många mil (typ 8-9) längs en led, men det borde gå. Krisar det får man väl bära med sig tältet. Det vore faktiskt en kul grej att göra. Någon gång ska man väl se Råstojaure också, menar jag. Jag har ju lekt med tanken på att sololöpa Vasastafetten eller Keb Classic nästa år, så då kan jag lika gärna ta distansen över permafrosten i Tavvavuoma.

Men ovanstående resonemang gäller för perioden juni-augusti. Vintern är lång där uppe. Jag har bekanta som pimplat på Råsto i juni (mha helikopter). Jag är inte så förtjust i tanken på att springa dit i snöslask.

Jag ska som sagt följa det hela med spänning.
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#51
2 oktober 2008 kl 18:00
Gilla
Ja, sista sträckan blir spännande på många sätt. Helt klart en bra idé att bära med sig tält med tanke på att man kanske måste tillbaka samma väg... Eller kanske man kan ta sig över till Finland och E8? Där kan det kanske komma en jogg.se-stripad limousine och möta de tappra?

Själv är jag klart sugen på att vara med på sista sträckan. Tänk om vi blir ett helt gäng på den.

edit: konstiga stavfel
Ola
1970 • Stockholm
#52
2 oktober 2008 kl 18:04
Gilla
Nästan värt en resa norrut när det blir dags för sista sträckan :)
Anna
1983 • Östersund
#53
2 oktober 2008 kl 18:05
Gilla
Sista sträckan låter ju helt klart spännande:)
#54
2 oktober 2008 kl 18:32
Detta inlägg har raderats
1981 • Linköping
#55
2 oktober 2008 kl 20:07
Gilla
Calle: Jag fattar inte ditt inlägg, hur nära Treriksröset tror du Dalarna ligger?!? Då är du ju inte ens halvvägs. Dalarna ligger ju i Svealand!!! Vi behöver nog mer än några masar (och varför inte kullor? grrr) för att ta oss genom halva Sverige.

Eftersom jag är dalkulla i botten vill jag även säga att jag kan tänka mig att springa både i dalarna och i östergötland. I sommar blir det nog fjällvandring igen, då kan jag springa/transportera "pinnen" även där, men var vet jag inte ännu, fjällkedjan är ju lång... och pinnen kanske kommer att gå längs kusten?
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#56
2 oktober 2008 kl 22:09 Redigerad 3 oktober 2008 kl 08:50
Gilla
Karin: Jag tror du missuppfattat mitt inlägg om Dalarna och masar. Lätt hänt, men låt mig förklara vad jag menar:

Jag menar inte att någon ska ta pinnen från Dalarna till Treriksröset.
Det var mest en glad reaktion över att Krister Lind hakar på. Han är en löpare som kan springa riktigt riktigt långt. Att jag använde "mas" beror nog på att han benämner sig som just mas i sin profil.
Jag menade inte att utlämna halva Dalarnas befolkning.

Jag är medarrangör till Grangärde Kyrklopp, som är en rätt jobbig terrängtävling i just Dalarna. Jag har till stor del vuxit upp i Grangärde och är där minst 2 månader om året. Krister har sprungit samtliga kyrklopp och har slagit mig varje gång. Det har även ett helt gäng andra duktiga löpare från Falun/Borlänge. Masar.

Så jag sitter inte här nere i Skåne och anser att Sverige bara sträcker sig lite norr om Hallandsåsen. Jag är mer en utflyttad Stockholmare med hjärtat och rötter i Dalarna. Som älskar Skåne. Och Norrköping.
Stina (inaktivt konto)
1978 • Borlänge
#57
2 oktober 2008 kl 23:00
Gilla
Vilken otroligt spännande grej! Om jag har möjlighet att vara med när "pinnen" når Dalarna så ska jag absolut försöka bidra med några kilometer. Jag ser fram emot att få följa utvecklingen av loppet!
1978 • Lindome
#58
5 oktober 2008 kl 11:41
Gilla
Och jag följer gärna med pinnen en bit på vägen när den når Göteborgstrakten. Skulle även kunna tänka mig att springa runt Eksjö-Nässjö då det är mina hemtrakter. Jättekul initiativ!
Johan Wibäck
1971 • Huddinge
#59
5 oktober 2008 kl 11:47
Gilla
Jag är absolut med och springer ett stort lass mil när det närmar sig stockholmsområdet.

Det här är ett fantastiskt bra initiativ. Härligt!
1973 • Falköping
#60
5 oktober 2008 kl 18:23
Gilla
Som en av de två galningarna mellan vänern och vättern, mattias sahlberg är här den förste, eller också är det tvärtom, hursom.. så vill jag passa att lägga en röst på inlandsvägen och -göteborg-mariestad-kristinehamn-. Att åka en bit för att få osprungen sträcka sprungen känns som ett underbart sätt att se nya löparvägar än de vanliga.

Hur kan vi visualisera alltihopa på en karta?

Galen idé som inte är alls galen.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.