Löpning Skador & Rehab 27 inlägg 7234 visningar

Löparknä

1968 • Helsingborg
#1
8 juni 2015 - 22:16
Gilla
Hej
Jag har problem med ett löparknä är det någon som har några bra tips vad man kan göra för att bli av med det?
Vänliga hälsningar
Malin
< < < 1 2 > > >
1989 • Falkenberg
#21
19 september 2015 kl 15:29
Gilla
1989 • Halmstad
#22
19 september 2015 kl 16:28
Gilla
Bild uppladdad av Viktor Johansson
Tidigare år har jag alltid haft känningar runt knäna och förra året blev det allt mer tydligare. Speciellt efter Göteborgsvarvet då jag upplevde en total orkeslöshet som jag aldrig har känt tidigare. Det var ingen direkt smärta eller träningsvärk utan jag var bara helt väck i benen. Jag stretchade varje dag, mycket “löparknä-stretch” vilket innebär att man lägger stort fokus på höft och sätesmuskeln samt yttre delen av låren (TBT-senan). Dessutom införskaffade jag mig den här rullen och genast hittade jag mina stela knutar.

När muskeln blir överansträngd blir den stel, vilket leder till muskelvärk, dålig hållning och dålig rörlighet samt försämrad prestation. Lösningen är att öka blodcirkulationen vilket släpper muskelns spänningar vilket leder till att du kan arbeta mer effektivt igen. Detta kan behandlas hemma hos dig med hjälp av en Foam roller.

Jag körde övningar (60s på varje) för baksida/framsida lår, sätesmuskeln, yttre lår (TBT-senan), inre lår (ljumskarna), vaderna och även ländrygg, skulderblad. Det var inte det skönaste i början men bara efter tre dagar hade det gått från smärta till en faktiskt skön (hård) massage.

Mer information hittar du på http://vasacoachen.nu/
#23
20 september 2015 kl 12:34
Gilla
Det är ett snett bäcken som ger en obalans på muskulaturen!
Tensor Facia latae spänner och drar på utsidan av knäet.
Du bör få korrigerat bäckenfelställningen så släpper det snabbt.

Gå till en naprapat som kan korrigera bäckenet.

Mvh
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#24
20 september 2015 kl 15:23
1 Gilla
Är det hönan eller ägget? Man kan ha obalans i muskelstyrka och rörlighet fast man ligger rätt i rygg och bäcken. Att kombinera styrka och rörlighetsträning ger ofta bra resultat.
#25
21 september 2015 kl 11:35
Gilla
Rätt att det kan även korrigeras med att stärka de svaga musklerna, men att hitta de svaga musklerna med träning är svårare än att korrigera bäckenet och de efterföljande kompensationerna.
Obalans i musklerna uppstår ytterst sällan utan felställningar i rygg och bäcken. Ju mer vältränad man är desto lättare kan man korrigera felet med träning, men man bör ha hittat dessa med muskeltester av kvalificerad terapeut, och sedan träna endast dessa för snabbt resultat!
1974 • Lindesberg
#26
25 april 2016 kl 13:59 Redigerad 25 april 2016 kl 14:06
Gilla
Hej!

Har löpt ca 5 år och haft mindre skador till och från i vader, hälsenor benhinnor mm. Nu har jag åkt på löparknä också! :-( Kanske stretchat lite för dåligt, sprungit lite för mycket efter vintern. (åkt mycket längdskidor på vintrarna)

Har smörjt med voltaren, stretchat, rullat foarm roller och kört lite styrke övningar och inte löpt något på några veckor. Däremot har jag gått, cyklat kört stakmaskin en del. Tycker inte det blivit något bättre. När jag stretchar IT-bandet med ena benet bakom det andra och trycker ut höften känns det att det drar i sidan men gör inget ont men när jag släpper upp så gör det ont nere vid knät på utsidan. Tycker nästan det blir värre när jag stretchar.

Några tips hur jag ska fortsätta?!
#27
14 maj 2016 kl 09:15
Gilla
Hej!

Långvariga och växlande besvär kan bero på att man pronerar för mycket, eller ensidigt som stressar benet för varje steg som tas. Stå rak och tryck fram knäna över fötterna och observera om knäna vill gå ihop och om anklarna ramlar inåt. Detta visar att rörelsemönstret inte är normalt och stressar då benet i rotation när ankeln böjs. Detta behandlat på pronatos.com som korrigerar felet så att steget normaliseras.

Mvh
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.