Cykel Träning 85 inlägg 12658 visningar

trainer

1962 • halmstad
#1
3 september 2014 - 21:10 (Redigerad 3 september 2014 - 21:24)
Gilla
Hej!
är ny på racer cykel...cyklar mellan 3,5-6 mil 3x väckan (28km snitt) varierande terräng (0-350) och vill gärna träna under vinter på trainer ..kan ngn hjälpa mig hur jag kan träna effektiv ? hur ofta ,hur länge osv?
Tack för råd
är 52år och satsar på vätternrundan mm
P.S. backar är så klart jobbiga hur träna de?
< < < 1 2 3 4 5 > > >
1983 • Halmstad
#81
28 januari 2015 kl 11:16
Gilla
Fick tipset att köra långa intervaller för att bygga uthållighet: 7 eller 8 min hårt/3 minuter lugnt.

Saminef, om du fortfarande läser tråden, häng på oss ute i vår. Vi är ett gäng som ska köra vätternrundan och ska träna tillsammans. Sedan är det också ett gäng med gamla Team Rynkeby-åkare som brukar köra onsdagar och söndagar där vi är alla åldrar och flera nivåer. https://www.facebook.com/groups/460529357322855/ på Facebook om du finns där.
1967 • Smögen
#82
30 januari 2015 kl 19:39
Gilla
Till min förvåning kom det ett mail från Zwift igår som sa "Ready, Set, ZWIFT! Youre in :)" så det var ju en trevlig överraskning.

Har bara hunnit installera och få igång grejerna och tagit ett par varv runt ön så det är naturligtvis lite tidigt att ge någon bra bedömning.

Men det var enkelt att komma igång o grafiken är ju störtskön, även alla detaljer.

Det som däremot stör mig nu är att Bkool är ett slutet system så Zwift kan in kommunicera med trainern vilket känns lite ovant när man är van att motståndet skall öka när det kommer ett motlut. (o tvärt om)
Man kanske vänjer sig, alla parametrar kommer ju med ändå från resten av pinalerna Puls, Kadens o Watt så det är väl ok.

Än så länge är det som jag fattar det hela "bara" ön som är tillgängligt, det finns inga färdiga "sessioner" för intervaller eller liknande, men det lär komma var så säkra, annars blir det nog snart ganska tjatigt.

I helgen blir det till att köra ett helt pass i fullt ös så får man se hur känslan blir då.
1967 • Smögen
#83
31 januari 2015 kl 08:30
Gilla
Då blev det ett litet pass i Zwift nu på morgonen.

Jag var lite skeptiskt och trodde det mest skulle bli malande men man lurades allt till attacker både här o där så det blev en riktigt hög o bra snittpuls när det var klart.

Man ville ju gärna ha bergströjan, och sen behålla den, jag fick den men en Amerikan snodde den ett par varv senare och sen hade jag inte kraft nog att ta tillbaks den.

Men det är verkligen skön grafik o feeling, musiken däremot var väl lite tveksam, men som tur är finns ju spotify :-)

Det är ju inte svårt att se var det bär hän, jag sitter o svänger med både i kurvor och när man passerar andra cyklister, och lär inte dröja länge tills det kommer en sensor till en svängbar "riser" så man kan påverka kursen med styret, man kommer att bli mer o mer integrerad, det är ju bara i sin linda än.

Så efter min första riktiga runda på Zwift ön är jag positiv och tror det kommer att bli kanon när det utvecklas och expanderar fram igenom :-)
Växjö
#84
20 januari 2016 kl 13:14
Gilla
En (kanske dum) fråga till er som kör med Biltemas trainer. Funkar den till alla sorters bakhjul? Jag menar att jag har "snabbkopplingar" både på fram- och bakhjul. Måste man ha riktiga hjulmuttrar bak för att kunna fästa cykeln eller funkar det med s.k snabbkopplingar (vet inte om det är en korrekt benämning men jag hoppas att ni fattar ändå)?
1963 • Norrköping
#85
3 mars 2016 kl 12:23
Gilla
Tja Henrik, den biltema jag hade var det lite problem med vad gäller snabbkopplingen.
Verkade som ingen riktigt passade helt och fullt, det funkade men inte riktigt 100.

Axel och lagren slets ut efter ca 100 timmar på biltema-trainern, ingen vidare kvalitet på prylarna som gömmer sej och dessutom fanns det inga reservdelar att få från "feltema"..... köpte en tacx istället som borde borga för mer kvalitativa saker, inbillar mej det iaf.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.