Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 1600 visningar

Trailskor för fastpacking!!

1981 • kaxås
#1
6 oktober 2015 - 14:17
Gilla
Jag har "i ett svagt ögonblick" lovat att FJällräven Classic 2016 ska gå fortare än 2014. Mina kära kängor får stanna hemma så jag funderar på skor. Vad tror du om altras trailskor? Är det blött (vilket det ju brukar vara på sina ställen:)), tänker jag att icebug, inov8 och merell har bra alternativ men jag är lite nojjig för dämpningen.

Förslag??
1971 • vånga
#2
6 oktober 2015 kl 22:45
Gilla
Jag körde mitt sämsta fjällrävenclassic i terrängskor-fötterna tog jätte mycket stryk av alla stenar som gick igenom sulan, sönder skavd totalt. Nästa år körde jag i skor med samma hårda sula som känger, men utan skaft klarade fötterna jätte bra i 9mil inte värre än jag ökade farten så gjorde det mindre ont, kom i mål under 23h. Gick dom första 9milen. Så mitt råd ej för mjuksula så det blir genomslag av sten. Lycka till.
1980 • Åby
#3
6 oktober 2015 kl 23:21
Gilla
Skulle helt klart rekommendera en sko med rockplate av något slag, för distansen kan det vara skönt med lite dämpning också. Själv skulle jag köra med Salomon Sense ultra, SG-varianten om det är rejält blött men för det mesta brukar det vara bättre att satsa på en sula som ger bra markkontakt.

Altra Lone peak kan vara ett lämpligt val, men är du inte van vid nolldrop kommer du behöva börja träna redan nu för att inte vader och fötter ska börja krångla, det tar tid att bygga upp styrka och få upp rörligheten i hälsenor och plantar fascior.
1981 • kaxås
#4
9 oktober 2015 kl 13:37
Gilla
Tack för tippsen.

Maria, vad var det för skor?

Prövade ett par lone peak igår. Satt som en smäck men jag får fundera vidare. Har ett par instinct som jag lubbar med ungefär hälften av mina veckopass.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.