Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 918 visningar

Hoppas nästa att jag har astma!!!

1973 • Åkersberga
#1
1 september 2008 - 22:14
Gilla
Jag ska till läkaren på fredag för att utreda min ansträngningsastma som jag tror mig ha. Jag hoppas nästan att det visar sig att jag har riktigt dålig andningskapacitet för träningen går bara sämre och sämre :-( Nu ikväll orkade jag inte ens springa enmilsspåret utan att gå i de värsta uppförsbackarna, det känns inte likt mig!

Jag har tränat mycket, för att vara mig, i år men nu går det bara sämre och sämre, långsammare och långsammare. Jag kan inte vara övertränad, det ligger inte riktigt för mig =)

Jag tar makens astmaspray innan joggingrunderna men i dag räckte inte ens det. Ska be läkaren kolla järmmivån i blodet också. Något annat det kan vara?
Samuel H
1979 • Järfälla
#2
1 september 2008 kl 22:44
Gilla
Det känns som du räknat upp de troligaste källorna och om det är blodvärde eller astma som spökar kommer du förmodligen få svar på om några dagar. Men om det tidigare verkar ha hjälpt med astmasprayen så kan du kanske prova att ta två doser?

Jag har ganska nyligen upptäckt bricanyl själv, det var som att få en extra lunga vissa pass.
Malin Svanberg
1980 • Bromma
#3
2 september 2008 kl 08:07
Gilla
Var med om ungefär samma sak i sommras. Trots att jag sprang relativt mycket så kändes det under vissa pass som att jag inte ens orka en kilometer innan jag var sådär anfådd som man kan bli på intervaller. Fick sedan en förkylning (trodde jag) som inte rikitgt släppte. Gick till läkaren som sa astma. Så nu tar jag ventolin innan varje löppass och jag säger som samuel; det känns som att man fått en extra lunga. Har nu också fått remiss till att göra spirometri för att testa lungkapaciteten. Hoppas du får klarhet i vad det kan vara när du går till läkaren.
1973 • Åkersberga
#4
2 september 2008 kl 08:14
Gilla
Måste man ha remiss för att göra spirometrin? Jag hoppades kunna få göra några vettiga tester direkt på fredag men så lätt kanske det inte är! Nåja, jag ska i alla fall till läkaren och det är ett steg åt rätt håll.

Mina kollegor har varit på mig ganska länge nu om att jag hostar mkt på jobbet vilket jag inte hållit med om. Men i morse i bilen på väg till jobbet insåg jag att jag hostar och harklar mig hela tiden. Typisk astmahosta skulle jag säga objektivt nu när jag tänker efter!
peter72
1972 • Täby
#5
2 september 2008 kl 09:31
Gilla
Kolla upp om du har B12-brist. Det hade jag när jag bara blev tröttare och tröttare. Sedan jag fick små fina dagliga tabletter har träningen gått kanon!
Mikael
1967 • Huddinge
#6
2 september 2008 kl 15:33
Gilla
Vad tror du om överträning? Du skriver att du tränat mycket så varfö sätta en medicinsk diagnos på dig själv och inte starta med att kolla om det är vila du behöver?
Anna-Karin Ström
1978 • Göteborg
#7
2 september 2008 kl 15:45
Gilla
Jag har också ansträningsastma, men det är därför jag tränar. Astman är inget hinder, snarare ytterligare en anledning att konditionsträna. Toleransträning, du vänjer hjärta och lungor vid att jobba hårdare och mår därför bättre.
För några år sedan kunde jag inte ens ta en kort promenad utan att börja flåsa och ta fram sprayen. Idag tränar jag på Friskis o Svettis flera dagar i veckan och ska springa Göteborgsvarvet nästa år!
1967 • Västerås
#8
3 september 2008 kl 22:50
Gilla
Kontrolera om du är alergisk eftersom astma hör ihåp med alergi.Man kan vara jättetrött och klarar inte att springa lika fort som annars.

Själv anväder jag brickanyl om det behövs och pulmicort uder våren.Har ingen astma ,men pga svåra alergi måste jag använda astma medicin.

Jag håller med Anna-Karin Ström .
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.