Löpning Kläder, Skor & Prylar 25 inlägg 2069 visningar

Träningsmobil

PH
1991 • Karlskoga
#1
14 juli 2008 - 14:59
Gilla
Någon som har något bra förslag på mobil med sportfunktoner? Hade en Sony Ericsson W710i som jag bara älskade, men den blev stulen i helgen. Ska nu köpa en ny mobil, och funderade på att testa en annan modell, men fortfarande med sportfunktoner alltså, och gärna så att man kan ha mobilen runt armen eller på något smart sätt.

Hittade en Samsung SGH-F110 Adidas miCoach. Vet någon om den är bra?
Har ni något annat förslag på passande mobil?
< < < 1 2 > > >
J Svensson
1964 • Visby
#2
14 juli 2008 kl 20:35
Gilla
Sony Ericsson c702, den har inbyggd gps som mäter dina rundor och
som du kan rita in på en karta senare i en data,
Dessutom är den tålig mot damm och fukt (svett).
Patrik Johnsson
1969 • Dalby
#3
14 juli 2008 kl 21:06
Gilla
Håller med om C702 (har själv en sådan). Finns bl a programmet "Tracker" som visar tid, distans, tempo, energiförbrukning med mera, dvs det mesta som behövs förutom pulsdata om man tränar pulsbaserat. Snabb att hitta sateliterna. Hyffsad mp3-spelare
1973 • Uddevalla / Bokenäs
#4
14 juli 2008 kl 22:00
Gilla
Har oxå en c702. Kan inte direkt påstå att den är värdens bästa träningsredskap, men däremot ett schysst komplement till en ordinär pulsklocka med tanke på att den mäter distansen.

Upptäckte dock för någon vecka sedan då jag mätte ut motionsslingor på mitt jobb med hjälp av gps:en att distansmätaren tickade på även när jag stannade för att anteckna. Antar att detta beror på något dålig precision i gps:en då den inte riktigt förstod att jag stod stilla. Jag provocerade den och la den någon minut på marken...men den tickade på...meter för meter i maka takt.

Så va noga med att pausa den om du stannar för att stretcha eller nått om du är perfektionist =).
1969 • Sala
#5
14 juli 2008 kl 22:29
Gilla
Nu vet jag att jag inte svarar på din fråga, men det har andra gjort, så jag vågar sticka ut lite genom att säga att en sådan mobiltelefon kostar mer än en riktig pulsklocka som mäter både distans, puls och allt du kan önska dig. Lägg pengarna där istället, för du får så mycket mer. Vad gäller mobiltelefon har jag nyss köpt en Samsung M110, som klarar vattenstänk, vilket är perfekt för idrottare. Den klarar både svettdroppar från dina fingrar och ansikte, duscharna på maran och att råka hamna i ett vått badrum (dock inte nedsänkt i vatten).
PH
1991 • Karlskoga
#6
21 juli 2008 kl 23:29
Gilla
Tack för era svar! Har kollat upp c702 och verkar som att det blir den som nästa mobil!
2006 • Alingsås
#7
22 juli 2008 kl 02:06
Gilla
c702 låter superbra men den saknar tyvärr WLAN (Wifi, trådlöst internet) vilket jag också skulle önska att den hade.

Var har ni telefonen på kroppen när ni använder GPSén som distansmätare? Eller springer ni och håller den i handen? Hur är batterikapaciteten med GPSen igång?
Fredrik Bäck
1980 • Stockholm - Årsta
#8
22 juli 2008 kl 14:07
Gilla
Hej! Vad tror ni om Nokia 6210 Navigator. Är det någonting att ha och har den släppts ännu?
1968 • Katrineholm
#9
22 juli 2008 kl 20:51
Gilla
Jag har en Sony Ericsson W580i som mäter distans, kalorier och km/timme och om jag jämför hur mobilen mäter jämfört med att rita en karta på jogg så slår det på max 100 m på en halvmil. Hyfsat billig mobil med walkman, bluetooth och sen har jag ett par trådlösa bluetooth-hörlurar som är Nokia och ÄNTLIGEN kan jag jogga, lyssna på bra musik utan att behöva sticka hörlurana i öronen hela tiden och dessutom svara i telefonen. Är du inte superintresserad av mobiltelefoner så duger det utmärkt. Du klarar dig för ca 2500 kr. Som grädde på moset kan du få den ROSA! Lycka till med ditt val / Sofia
Emil Forss
1984 • Göteborg
#10
23 juli 2008 kl 07:02
Gilla
Jag har en SonyEricsson W710i och köpte den för över ett år sen i hopp om att den skulle vara smidig att använda vid löpträning. Själva träningsfunktionen ger jag bottenbetyg då distansmätningen kunde diffa upp mot 1 km på en 8 kms bana i blandad terräng. Det är inte godkänt tycker jag och jag skulle aldrig köpa en liknande mobil igen. Satsa hellre pengar på en Garmin Forerunner eller liknande som är mer exakt som inte ger fel information.
Rebecka Wide
1982 • Uddevalla
#11
23 juli 2008 kl 19:13
Gilla
Jag har en Samsung MiCoach F110 med pulsbälte, skosensor och personlig coach.. Jag är faktiskt helnöjd. Jag hade pulsklocka tidigare, men är mycket mer nöjd nu när jag med en och samma apparat kan lyssna på musik, mäta puls, stegintervall, distans och tid/km.. Dessutom kan den göra träningsprogram som det bara är att följa. Himla bra för mig som är av naturen lat och annars kan stanna hemma om jag har en bra anledning. Nu får jag dåligt samvete om telefonen räknat ut att jag egentligen borde träna.. :-)
PH
1991 • Karlskoga
#12
25 juli 2008 kl 14:39
Gilla
Okej, nu fick jag lite mer att fundera på. Ska kolla upp mobilerna jag fick tips om här senast! Då jag inte gillar att ha för mycket prylar föredrar jag att ha det mesta i en och samma pryl, därför vill jag ha en mobil med träningsfunktioner. Sen blir jag ju peppad av det när jag bär med mig träningsfunktionerna i mobilen hela tiden ;)
PH
1991 • Karlskoga
#13
18 augusti 2008 kl 19:59
Gilla
Tänkte bara berätta att jag skaffat mig en mobil nu, det blev en Sony Ericsson w760i till slut :)
Fredrik Bäck
1980 • Stockholm - Årsta
#14
18 augusti 2008 kl 23:40
Gilla
Jag skaffade mig en Nokia 6220 och har installerat Nokia Sports tracker. Funkar helt ok.
Mikael Forsström
1961 • Vega
#15
19 augusti 2008 kl 09:54
Gilla
Jag har en SE W660i sedan ett år tillbaka. Jag hade läst nånstans att det fanns ett gratisprogram, Wayfinder Active, med GPS-funktioner, tidtagning etc. Så när jag nu i somras hittade en liten lös GPS-mottagare på rea (300 kr) så slog jag till. GPS:en kommunicerar med telefonen via Bluetooth.

Jag gick in på www.wayfinder.com och registrerade mig för WayFinder Active. Då får man ett SMS med en länk till en automatisk installation av programmet på telefonen - hur enkelt som helst. Allt hoppade igång och såg ut att funka fint.

WayFinder Active laddar ned kartor till telefonen allteftersom man förflyttar sig så man ser verkligen var man är. Det är därför bra om man har ett abonnemang med data-nedladdning till fastpris. Nedladdade kart-bitar sparas dock i telefonen och återanvänds när man rör sig i samma område. Programmet har stoppurfunktion och visar hastighet och löptempo, dock ej någon mellantidsfunktion.

Wayfinder Active sparar löprundorna och kan skicka dem som kartbild och s.k. "GPX-fil" till en angiven emailadress. Med programmet följer också en registrering på "www.activeoutdoor.com" där löprundorna också sparas. GPX-filen kan importeras direkt till SportTracks.

Allt det här fungerade och såg bra ut tills jag efter någon vecka märkte att Wayfinder Active generellt mätte för korta sträckor. ActiveOutdoor.com har ett forum där flera användare klagat på samma sak. Orsaken verkar vara att programmet sparar på tok för få sk "waypoints" alltså koordinater av den löpta sträckan, och därefter antar att man springer spikrakt mellan dem.

Nåväl, skam den som ger sig. Snart hittade jag ett annat gratis-program, "MobiRunner". Detta är utvecklat av en dansk programmerare/löpare och finns för nedladdning på "http://blog.mola.dk". Det kräver aningen mer kunskap för att få in i telefonen men funkar väldigt bra då man lärt sig de viktigaste funktionerna. Man kan säga att MobiRunner är en löparklocka med GPS funktion för att mäta sträckor och hastighet. Tidtagningen funkar bra, med mellantider o allt. MobiRunner har dock ingen kartfunktion, så för bärplockning och fjällvandring kan det vara bra att behålla Wayfinder Active i telefonen.

MobiRunner har den stora fördelen att man kan konfigurera hur ofta GPS-koordinater ska sparas, t.ex. en varannan sekund. Då får man hög noggrannhet på avståndsmätningen.

MobiRunner sparar också löprundorna till gpx-filer i telefonen. Om man konfigurerar programmet till att spara dem till en egen mapp kan man sedan lätt hitta filerna och skicka dem som email (om telefonen är konfad för detta) eller flytta över till datorn mha USB-kabel. Även MobiRunners gpx-filer kan förstås importeras i SportTracks.

De här programmen är skrivna i Java och fungerar därmed på ett stort antal telefoner, bl.a. senare års modeller av Nokia och SE. Telefonen måste ha en GPS, inbyggd eller extern (som min). Det finns ett antal andra gratisprogram också. Jag har dock inte hunnit testa ut några fler än så länge.
1957 • Linköping
#16
19 augusti 2008 kl 10:04
Gilla
Jag kan bekräfta problem med Wayfinder Active och hänvisa till två trådar på activeoutdoors diskussionsforum som tar upp frågan. Väntar spänt på svar från programutvecklarna.

Applikationen som följde med W760i, Tracker, verkar mäta väldigt noggrant, men jag har inte hittat någon keylock funktion, och det gör att den är i praktiken obrukbar.

Jag har Garmin FR305, i alla fall, så egentligen är inte telefonlösningen aktuell. Men det är kul att ha riktiga kartor i telefonen!


Marie Sandblom
1974 • Munkedal
#17
19 augusti 2008 kl 21:39
Gilla
Finns det någon mobil som har alla funktioner som man som löpare vil ha? GPS med autlagring av löprundor, pulsklocka, stoppur, mp3spelare osv...
Börjar bli dags för en ny tjänstemobil så det gäller ju att välja en lämplig. :o)
Pär Hansson
1975 • Järna
#18
5 februari 2009 kl 17:37
Gilla
Jag har blivit sugen på den där Samsung MiCoach F110 nu när jag såg att den har sjunkit i pris och kostar runt en tusenlapp. Det som lockar är att få så många funktioner i en och samma apparat; telefon, musik, pulsmätare, distanmätare mm. Nu har det gått ett halvår sen någon skrev i den här tråden, så det kanske har dykt upp fler åsikter om telefonen?

En fundering: Går det att stänga av telefon-funktionen utan att man stänger av övriga funktioner? För jag vill kunna träna eller lyssna på musik utan att vara ständigt nåbar.
1971 • Göteborg
#19
6 februari 2009 kl 06:51
Gilla
Jag har en w760i. Är det ngn som vet hur man lyssnar på musik SAMTIDIGT som man kör trackingen? Jag får det bara inte att fungera...
Björn Mannering
1976 • Vagnhärad
#20
18 augusti 2009 kl 22:03
Gilla
Kan tipsa om följande mjukvara - SportyPal ( http://www.sportypal.com )

Det är en gratis mjukvara man laddar ner i telefonen (som måste ha gps). När man startar programmet får man välja typ av träning man vill utför, typ cykling/jogg osv. Sedan trycker man "starta träning" så börjar den söka sateliter, efter ca 15 sekunder kommer en start-knapp fram. Så fort man trycker start så är det bara att löpa på! Den loggar hastighet, höjd, position mm. När passet är färdigt får man välja om man vill överföra informationen till deras server. Där kan man sedan logga in och se varje pass med en uppritad kartbild på var man sprungit, var man sprungit snabbast osv.

En mkt bra sak grej är att det inte är någon datatrafik som skickas förrän passet är färdigt (om man nu vill det).

Funkar i mer eller mindre alla telefoner med Java, WIndows Mobile, Android mm. Kör den på min SonyEricsson Xperia X1.

Det bästa av allt är att det är HELT gratis och fungerar strålande bra! Kan varmt rekommendera denna mjukvara.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.