Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 5200 visningar

Vilken sko är bäst?

Daniella Molin
1980 • Uddevalla
#1
18 juli 2013 - 20:32
Gilla
Hejsan jag har precis börjat att vara ute och motionera (promenerar och springer om vartannat) och jag är helt ny på detta. Jag märkte att mina skor var för dåliga och att jag sprang fel (trampar ned hälen när jag springer). Jag fick ont i hälarna. Jag är tung, har lågt fotvalt och är svag i vristerna. Jag ska köpa nya löparskor och jag har speciellt två st som jag väljer mellan, det är ADIDAS RSP STABILITY 4 W som nu finns på specialpris på Stadium för 699kr och den andra skon är Asics gel foundation 11 som normalt kostar 1599kr men jag hittade på en Engelsk-Svensk site för bara 650kr med frakt för den lite tråkigare färgen och i en snyggare färg för 1000kr med frakt. Båda skorna har enligt försäljarna bra stötdämning, är stadiga och passar när man har lågt fotvalv med tendens till överpronation.
Vad jag förstår så är Asics allra bäst bland löparskor och speciellt när man är tung och behöver mycket stöd för foten. Men jag har provat båda skorna i affären och tyckte att Adidas-skon kändes skönare.Vad jag förstår så ska Asics sula hålla längre för att gelen inte slits ut, men resten av skon slits väl ändå? vilken tror ni är bäst? eller har ni tips på någon annan sko?

Staffan Flodquist
1963 • Stockholm
#2
18 juli 2013 kl 23:31
Gilla
Att tipsa om skor är svårt då behoven är så individuella. Rent generellt har det dock visat sig att om man väljer skor man tycker är riktigt sköna så är det mindre risk att man skadar sig.

Alla skor slits på olika sätt och bör inte styra ditt skoval. Hur den känns på foten ska komma först, tycker jag i alla fall.

Viktigt för dig är också att träna upp styrkan i fötter, vrister och vader. Låga fotvalv kan tränas för att bli starkare och för dina vrister och fötter är en balansplatta ett bra val.

Lycka till! :-)
1989 • Chicago
#3
19 juli 2013 kl 05:06
Gilla
As an athlete, has a pair of good shoes is very important, a comfortable pair of shoes can let you have a good condition in the game, depends on your competition, if you are interested in Jordan shoes, you can enter our website(http://www.jordanonlines.com/), there are so many options. I think you'll like it.
Dana
1965 • Helsingborg
#4
19 juli 2013 kl 07:26
Gilla
det där med skorna är super individuellt sååå..känns dom bra på fötterna köp dom. bara så ska du veta om dom passar. exempelvis 99% här på jogg tycker att brooks green silence är superbra sko. jag fick blå tånagel av dom och tycker dom käns så ostabila på(mina) fötter.
det är bara att köra på känslan Daniella och prova sig fram.
lycka till
Jan-Erik Saarinen
1970 • Norsborg
#5
19 juli 2013 kl 07:37
Gilla
Jag skulle rekommendera att du får skorna utprovade i en specialistaffär för löpare, med speglar och löparband med kamera. Ta god tid på dig att hitta ett par som känns "rätt" på foten. Märket är oviktigt. Har använt Asics Foundation, och de var bra, om än lite väl stela. Använder numera Mizuno Wave Nirvana.
Malin Johansson
1980 • Alingsås
#6
19 juli 2013 kl 09:46
Gilla
Som flera redan sagt, det är oerhört svårt att ge sko-tips då det är väldigt individuellt.

Jag fick ett par Nike Structure 16 utsedda på löplappet när jag började springa för 2,5 år sen. Stabila saker med pronationsstöd...

Det enda de gav mig var PROBLEM med benhinnorna. När jag bytte till något lättare skor (Nike Lunarglide och New Balance W870) som dessutom bara hade LÄTT pronationsstöd försvann problemen.

Dessutom springer jag i helt neutrala skor i terrängen, vilket har stärkt upp både ben och fotleder. Har inte haft några probem med neutrala skor där, då underlaget är så oregelbundet. Bra träning, men ta det lugnt i början (om du vill prova) så du inte vrickar några fötter. :-)

Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#7
19 juli 2013 kl 23:26
Gilla
Helt individuellt vilka skor som är bäst.

Jag är plattfotad (alltså lågt fotvalv) och väger mycket. När jag sprang mycket på 90-talet stukade jag foten ordentligt så jag ville inte ha ostadiga skor. Men av tidigare gamla erfarenheter så har neutrala skor funkat för mig så jag skaffade mig Saucony Echelon 3 eftersom de verkade vara breda, stabila men samtidigt utan överdrivet pronationsstöd. De har funkat bra. Men du har säkert inte likadana fötter som jag men de kan ju ändå vara värda att kolla in.
Per Ohlsson
1973 • Mantorp
#8
20 juli 2013 kl 06:08
Gilla
Runners har gjort sko test efter sko test varje år och 2011 och 2012 om jag inte minns fel så fick Asics 2160 2011 och Asics 2170 2102 mycket bra kritik. I år heter den Asics GT 2000. Själv köpte jag den skon på en hemsida som heter wiggle för 835 kr.
Det är en mängdtränings sko för alla typer av löpare.
1967 • Halmstad
#9
20 juli 2013 kl 09:03
Gilla
Gå eller åk till Löplabbet eller Runners Store så hjälper de dig. Fokusera inte på pris och märke utan välj ut en sko tillsammans med dem. Du kommer bli helnöjd och motiverad att springa.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.