Löpning Skador & Rehab 9 inlägg 1673 visningar

Ömmande vad

1979 • Partille
#1
12 maj 2013 - 23:01
Gilla
Håller på och tränar för fullt för GBG varvet och den senaste tiden har höger vad spökat för mig. Har en lätt krampkänning i den de senaste veckorna som inte vill släppa , har försökt och vila några dagar men utan förbättring. Det går bra och springa men riktigt irriterande och känna av vaden hela tiden , kommer klara av varvet men finns det något tror ni som kan lindra lite så här kort tid före varvet?. Är orutinerad när det gäller löpning så alla tips mottages gärna
1971 • Partille
#2
12 maj 2013 kl 23:03
Gilla
Voltaren. Tabletter är bättre än salva.
Staffan Flodquist
1963 • Stockholm
#3
13 maj 2013 kl 00:23
Gilla
Nej, inte Voltaren om du är intresserad av att bli bra i vaden på bästa sätt. Att använda smärtstillande för att kunna springa ett lopp är ren idioti.

Jag skulle försöka få tid hos en bra naprapat eller idrottsläkare för en bedömning och sedan följa råden de kan ge. Alternativt testa självbehandling och massera med foam roller eller vattenfylld petflaska där du har besvär.
1971 • Partille
#4
13 maj 2013 kl 07:13
Gilla
Som jag förstod det var det inget som hindrade löpningen. Voltaren kan hämma symtomen på kort sikt. Det är även inflammationshämmande. Skulle tro att du blir ordinerad vila/stretchning samt Voltaren av läkare/naprapat. Självklart är det inte bra att regelmässigt springa på voltaren men om det inte hämmar dig att springa nu blir det inte sämre av voltaren.
Erika Holmquist Hortlund
1971 • Hortlax
#5
13 maj 2013 kl 07:56
Gilla
Hej!
Tråkigt för dig...jag hade själv liknande problem för några år sedan, och min läkare konstaterade att det onda i vaden berodde på foten (!) Alla muskelfästen sitter uppe vid vaden, och på något sätt överansträngde jag steget, och hur mina tår jobbade under löpningen, så jag köpte nya skor och vips var värken borta! Lycka till!
1979 • Partille
#6
13 maj 2013 kl 08:58
Gilla
Tack så mycket för era svar , får testa Voltaren och hoppas på bättring. Skor vågar jag inte köpa nya nu så nära inpå varvet men så fort varvet är över så åker de i bingen , dom e bra slitna efter all löpning :-)
Stina Brask Bilén
1974 • Göteborg
#7
13 maj 2013 kl 09:23
Gilla
+1 på skumrullen! Finns en fint ställe att ligga och rulla på längst ner på vaden på insdan av benet. Rulla tills du hittar stället som det gör ont på och ligg sedan stilla och tryck en stund.
Staffan Flodquist
1963 • Stockholm
#8
13 maj 2013 kl 09:36
Gilla
Om man nu absolut måste använda Voltaren så ska det användas i den akuta fasen av en skada, annars är det mer eller mindre verkningslöst. Att det är inflammationshämmande är inte en bra sak, då en inflammation är kroppens sätt att läka skadan. Hämma den processen och det tar längre tid att bli frisk.

Sedan verkar det av det du berättat, Peter, att du har en sammandragen muskel i vaden och inte en inflammation och det gör det ännu mer onödigt med anti-inflammatorisk behandling.
1979 • Partille
#9
13 maj 2013 kl 11:29
Gilla
Tackar , då känns det som jag ska avvakta med några läkemedel. Sprang milen precis och i vaden känns det ingen skillnad , hämmar inte min löpning mer än att man blir lite irriterad av att känna av den hela tiden. Springer ju GBG varvet på lördag så nöjer mig med några ytterst korta rundor i veckan. Efter varvet har jag all tid i världen och vila. Ha det bra alla och lycka till i varvet om ni springer. Första ggn för mig så det blir spännande
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.