7 oktober 2012 kl 10:45
Beror lite på vad man vill ha ut av sin nöt, jag är ju tjock..:-) så jag tror ju på att äta nötter med lägre kollisar, men det är ju jag det..
Här kommer lite info.
Nötter
Mandel: Bland de mest näringsrika. Rik på protein och E-vitamin.
Cashew: Släkt med mango, pistasch och giftek. Rik på protein.
Hasselnöt: Fettsnål (för att vara en nöt) men ändå rik på fibrer och E-vitamin. Passar utmärkt att göra nötsmör av.
Macadamia: Ganska dyr. Krämig och knaprig på samma gång. Kolhydratsnål och rik på nyttigt fett.
Jordnöt: Egentligen inte en nöt utan en ärtväxt. Kolhydratsnål och rik på nyttigt fett, B- & E-vitamin och protein.
Pekannöt: Påminner om valnöt i smaken, men sötare. Rik på enkelomättat fett.
Valnöt: God källa till nyttigt fett och magnesium. Låt dem helst vara kvar i skalet tills du ska använda dem.
Pinjenöt: Fröna från pinjeträdet. Innehåller mycket zink och är en viktig ingrediens i pesto.
Pistasch: Älskad över hela världen. God källa till protein och fibrer.