Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 1751 visningar

Kräks lätt.

Åke Lindholm
1960 • Huskvarna
#1
5 maj 2008 - 08:24
Gilla
Hej.
När jag anstränger mig relativt mycket på mitt löpass ex: efter 7 km i ett uppförslut så kan det vara så att jag måste stanna och kräkas.
Vad är detta tecken på att jag är för dåligt tränad för denna ansträngning eller finns det någon annan förklaring.
Mats Jonsson
1965 • Linköping
#2
5 maj 2008 kl 12:46
Gilla
Ingen aning, men du kanske kräks av yrsel? Om det börjar snurra blir man snabbt åksjuk. Yr kan man bli om man tar i lite för hårt förstås.
Mr. B
1963 • Hemma
#3
5 maj 2008 kl 13:09
Gilla
Ifall det händer även vid andra tillfällen kanske du skulle undersöka din hals? Jag själv har en rejäl defekt på matstrupen och kan inte stänga ordentligt till magsäcken. Ett "hjälplock" kan man få av en Novaluzidtablett - kanske kan det vara en idé? Ett tag käkade jag Novaluzid dagligen (inte helt bra, sägs det).
Om det bara händer vid extrem ansträngning så är du i gott sällskap: Philip Bandawe spydde i TV-sänd segrarintervju efter Stockholm Marathon i fjol...
EvaMarie
1957 • Linköping
#4
5 maj 2008 kl 16:07
Gilla
Det kan också vara så att du tillhör de personer som lätt blir illamående när mjölksyran ökar. Det handlar i sådana fall inte alls om att du är dåligt tränad utan helt enkelt att du tillhör de som mår illa av mjölksyra, även av relativt låga halter.

Det är som Mr. B. skriver inte helt ovantligt att även elitidrottare kräks. Jag är ju själv aktiv kring simningen och under vissa tröskelpass vet man precis vilka det är som kommer att behöva springa och kräkas lite då och då - och det är inte de sämsta simmarna!
1981 • Katrineholm
#5
5 maj 2008 kl 16:35
Gilla
Det verkar även som att det kan "gå i släkten" att vissa har lättare att kräkas efter ansträngning. Jag sprang lite med en tonårstjej för ett par år sedan för att hon ville bli lite peppad inför Lidingöloppet. Vi sprang som bara den och efteråt kräktes hon massor, men hon var helnöjd! Jag däremot, tyckte att det var jättepinsamt att jag kört med henne tills hon spydde. Men då sa hennes pappa att han också kräktes lätt när han tog i lite, och att även hennes bror gör det. Så det verkar ju som att vissa har lättare att kräkas än andra.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.