Löpning Övrigt 286 inlägg 17328 visningar

Vad är det underligaste ni sett under era joggingturer?

Peter Larsson
1973 • Djurås
#1
27 mars 2008 - 16:47
Gilla
Det måste finnas mycket underligt och konstigt som alla medelmmar mött under sina träningspass.

För egen del är det mest djur jag stött på. Älg, räv, rådjur och bäver.
Ännu ingen björn eller varg (bor ca: 7 mil från björnattacken utanför Orsa så det finns en chans att möta någon då det finns både björn och varg inom området)

Så! Vad är det underligste eller knasigaste ni sprunit på?
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#21
28 mars 2008 kl 10:23
Gilla
Ja du,jag sprang min vanliga liilla runda runt byn delvis skog,normalt har jag glasögon,
När jag kom på ett ställe såg jag någon som stod vid ett träd längre fram,det verkade vara en kille som stod och slog en sjua.
När jag kom upp jämsides såg jag att framför sig hade han en tjej som var delvis naken,då insåg jag vad de höll på med,lite genant.
När tjejen tittade upp och såg mig sträckte jag rent reflexmässigt upp handen och hälsade,och hon gjorde detsamma glatt leende.
lite längre fram stod en moped som hörde till dem.
Åsa Ekedahl
1969 • Klintehamn
#22
28 mars 2008 kl 10:23
Gilla
Inte jag (och glad är jag för det) men en joggande vän fullkomligt snubblade över ett par som hade 6 brevid stigen där han kom springande...
Maria Carlsson
1984 • Järfälla
#23
28 mars 2008 kl 14:03
Gilla
När jag springer en av mina rundor längs mälaren har jag vid två tillfällen stött på en kvinna som övar thai chi eller qi gong eller ngt liknande. Ser rätt lustigt ut sådär två meter från välanvänd promenadväg.

Det konstigaste jag mött ändå var då jag pluggade i Uppsala och var ute på en runda. Helt plötsligt står en mager kvinna i gul regnjacka, sylvesterhatt, gummistövlar och utan byxor framför mig. Det var faktiskt lite läskigt, hon hade liten galen uppsyn i ögonen så jag tvärvände och rusade tillbaka mot husen jag kom ifrån. Gick ut på nätet när jag kom hem för att se om det rymt någon dement dam från ngt boende eller så, men hittade inget..
1970 • Linköping
#24
28 mars 2008 kl 14:14
Gilla
Fan, ja vill också träffa på älskande par...!!
Då kanske en av sexfantasierna kan uppfyllas??
Jag springer o kollar överallt men inte fan ser jag något knullande...
Ser i stort sätt ingenting, det skulle onekligen pigga upp eftersom springandet kan va ganska långtråkigt ibland.
/ Kalle
Samuel H
1979 • Järfälla
#25
28 mars 2008 kl 15:14
Gilla
Hahaha, det är rätt, man ska inte vara blyg! :-D
1975 • Malmö
#26
28 mars 2008 kl 16:26
Gilla
jag rundade ett hörn på ett hus en gång och möter en man i en permobil i hög hastighet. Jag tvingas göra en baklängesvolt (okej, det var en lögn) för att inte krascha in i honom.
Just snyggt om man blivit invalidiserad av en invalid! =)
1965 • Kävlinge
#27
28 mars 2008 kl 19:50
Gilla
Detta hände för mer än tio år sedan, så allt är preskriberat och eventuella felaktigheter i beskrivningen måste väl kunna accepteras efter så lång tid.

Jag var med och sprang Skrylleloppet utanför Lund, 10 km på ett kuperat milspår, i april. Någonstans efter 1,5-2 km (för er som sprungit där) hade ett gäng grabbar dukat upp en spontan vätskekontroll för en kompis. För egen del var det inte svårt att utifrån utbudet på bordet inse att det rörde sig om en svensexa, har för mig att det var ett plakat också med den blivande brudgummmens namn. Ölburkar och diverse spritflaskor samt chips fanns tillgängligt och de "vänliga" killarna erbjöd generöst.

Precis framför mig ropade en manlig löparna till en kille med en plastmugg: Vad är det?
Varvid han svarar: Enbärsdricka!
Mannen tar muggen och häller i sig, och j-lar vad han börjar spotta och fräsa! Det var gin i muggen....

Inte så kul för den drabbade, men ... det var inte såååå svårt att förstå!

(Tänk om det nu är någon jogg.se-are som läser det här och känner igen sig eller situationen!)
1951 • Åre
#28
28 mars 2008 kl 20:17
Gilla
Lämlar - i massor för ett par år sedan. Och i somras en tjädertupp som alltid stod på exakt samma ställe. Och för några veckor sedan ett 25-tal vintervita ripor som lyfte i samlad flock när jag kom förbi - det var mäktigt!
När jag bodde i New York och sprang runt reservoaren i Central Park mötte jag ofta joggare/skådisar som tränade sina rader, högt och ljudligt medan de sprang.
Och när jag sprang med en massa indianer genom Sverige för ett antal år sedan blev det till och med rubriker i tidningarna när en indian sprang vilse på småvägarna i trakterna kring Hammerdal (Jämtland) vilket ledde till en del smådråpliga möten med lokalbefolkningen innan han kom till rätta.
1975 • Göteborg
#29
28 mars 2008 kl 20:29
Gilla
Jag hade velat se mig själv den gången jag sprang ner i en damm i Slottsskogen. Det var mörkt som i graven och ösregnet slog in i ansiktet på mig så jag var tvungen att halvblunda hela tiden. Jag kom uppför en rätt brant backe uppe vid observatoriet och precis där backen planar ut svänger stigen något åt höger. Det såg inte jag. Så jag sprang halvblundande rakt ut i tomma intet, tog ett löpsteg i luften och landade i dammen. Efter ett par simtag var jag åter på torra land. Jag blev plaskvåt upp till bröstet, träningskläderna luktade ankbajs i flera veckor (jo, jag tvättade dem), men skrattade hela vägen hem i takt med att mina skor lät skvisch-skvasch, och skrattar fortafarande gott varje gång jag joggar förbi den där dammen.
Stig-Ove Hedenström
1967 • Skellefteå
#30
28 mars 2008 kl 21:11
Gilla
I december, 07.00 Malå långt upp i norr. Jag smyger upp för att inte väcka familjen som sover gott i husvagnen. Springer efter småvägar i en strålande morgon, efter ungefär 10km kommer jag till en liten by (Brunnäs tror jag den heter) En äldre farbror står och skrapar rutorna på sin bil, tittar länge efter mig varvid han ropar på bred norrländska "vänder du får du skjuts in till samhället". Efter ett par kilometer till kommer tre bilar på rad (mitt ute i ingenstans) Testbilar från Audi varav 2 cabar, inte vad man förväntar sig att träffa vid 8-snåret en söndagmorgon. Fick även se en en hackspett sittande i en telefonstolpe 2 meter från vägen.
Familjen fick hem en glatt leende pappa/äkta man den morgonen :-)
Marie Sandblom
1974 • Munkedal
#31
28 mars 2008 kl 22:18
Gilla
För ett drygt år sen mötte jag ofta en tjej som var ute och red på en ko.
Åsa Ekedahl
1969 • Klintehamn
#32
29 mars 2008 kl 18:14
Gilla
Ja du Marie, vad gör man när föräldrarna vägrar köpa en häst? Det är nästan i klass med asfalterad sandlåda...
1981 • Katrineholm
#33
29 mars 2008 kl 21:04
Gilla
Det konstigaste jag sett var en gubbe som stod på sitt altantak och tvättade taket. Det var väl inte så underligt i sig, men han hade röda miniskidor på sig...

(antagligen för att minska risken att trampa igenom plasttaket, men synen var skrattretande)
Erik
1976 • Stockholm
#34
29 mars 2008 kl 21:58
Gilla
I Uppsala för några år sedan när jag skulle ta ett morgonpass såg jag ett gäng skrålande finklädda studenter som var på väg hem efter vårbalen. En annan joggare joggade förbi dem och en tjej började springa efter honom. Tjejen var kraftigt överviktig, hade balklänning, högklackade skor och hade nog festat i minst 12 timmar. Det såg ganska roligt ut, hon jagade joggaren säkert 150 m.
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#35
29 mars 2008 kl 22:04
Gilla
Alkohol i kroppen ger massor med extraenergi (eller tar iallafall bort kroppens förmåga att uppfatta smärtan och ansträngningen)
1979 • Göteborg
#36
30 mars 2008 kl 11:38
Gilla
Angående mimaren:
Jag mötte en joggare som på långt håll såg lite besynnerlig ut så jag fortsatte snegla och när han/hon kom nära inpå såg jag att han/hon var vitmålad i ansiktet och mimar-mun osv påmålat, men klädseln var vanliga joggarkläder. Spooky.

Mats ---> Hoho underbart. Ödledammen som jag kallar den. Inga salamandrar i håret?
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#37
2 april 2008 kl 10:58 Redigerad 2 april 2008 kl 13:33
Gilla
Förra våren sprang jag ett långpass på Skåneleden. När jag är någonstans mellan Björnstorp och Dalby stenbrott smäller det plötsligt till 5 meter framför mig. Tvärnit... Någonting är uppsatt på en björk i ansiktshöjd. Smällen är som gamla tiders kinapuffar och rökutvecklingen som en häxpipas. Jag tänker direkt att det är några kids som skojar. Samtidigt som benen darrar efter smällen sticker jag in i skogen, där jag antar att de gömmer sig. En äldre människa med svagt hjärta skulle kunnat stryka med vid smällen och jag kan därför inte bara sticka därifrån. Är de för många och för stora får jag väl springa ifrån dem, tänker jag lite övermodigt.
Tio meter in hör jag "Halt!" och en soldat siktar på mig med ett automatvapen. I gläntan som jag sprungit in i står en pansarvagn uppställd. På den sitter ett antal kamouflerade killar med vapen. Då fattade jag direkt att jag sprungit in i en militärövning och att smällen kom från en övningsmina. Röken från minan ligger som en dimma över alltihop. Surrealistiskt.

Deras kommentar var "tur att du inte sprang från andra hållet, den minan är ännu kraftigare". Jag blev lotsad förbi den minan och fortsatte mitt långpass.
Först var jag rätt upppiggad av händelsen. Adrenalinet hade tryckt bort segheten i benen och jag studsade fram. Sedan blev jag mer och mer förbannad på militären som hade riggat Skånes största vandringsled med övningsminor. Detta var en helg och många vandrar längst leden, barnfamiljer, folk med hundar, äldre mm.
Stack hem och polisanmälde händelsen. "Grov allmänfarlig vårdslöshet" har jag för mig att det heter. Polisen har tyvärr inte hört av sig sedan dess. Borde väl egentligen undersöka varför. Hur som helst är det det underligaste jag sett under ett löppass.
Samuel Edvardsson
1983 • Karlsborg
#38
2 april 2008 kl 12:44
Gilla
Har mött Claes Eriksson från Galenskaparna. Strange...
Peter G
1988 • Stockholm
#39
2 april 2008 kl 13:13
Gilla
För egen del är det konstigaste 2 killar i riddarrustningar som stod och slog på varandra i parken vid kristinebergs tunnelbanestation. Men det är inte så konstigt, dem är där rätt ofta så alla som springer kungsholmen runt har sett dem...
Su-San Oh
1972 • Saltsjö-Boo (Nacka)
#40
2 april 2008 kl 15:42
Gilla
På mina egna turer händer inget speciellt. Men en bekant berättade om en runda i Årsta med hunden en tidig junimorgon för några år sen: en manlig cyklist i full fart, spritt språngande naken förutom en röd strumpa på ett strategiskt ställe... :) Su-San
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.