Löpning Tävlingar & Motionslopp 66 inlägg 6533 visningar

Tjejmilen KAOS!

1971 • Östersund
#1
5 september 2011 - 10:05
Gilla
Sprang tjejmilen i lördags och ordningen kring startled 5-15 var under all kritik! De seedade leden verkar ha fungerat bra men efterson jag inte hade någon seedning så planerade jag att ställa mig i starled 5. Men det var inte lätt att hitta dit ska jag säga, inga markeringar fanns, alla forcerade de staket och band markeringar som fanns och hela startledet blev ett enda inferno men nästintill slagsmål på sina håll. Damen brevid mig hade träskor och ryggsäck med en termos som stack upp! Finns det ingen koll på det hela?! Att inte kvinnor har självinsikt om sin förmåga att springa är bedrövligt och förstör för oss som verkligen ville göra en bra tid så att man kunde bli seedad till nästa år! Första km gick nästan på 9 minuter!!! Till på köpet registrerades inte mitt chip vid starten (pga all trängsel?) så jag fick samma starttid som led 1 (eliten) dvs 25 minuter före mig. Detta resulterade i en sluttid på 1,27,44, kul! Ingen seedning med andra ord! (sprang enligt min klocka på ca 1 timme, helt ok med den start man fick men way over min förväntade tid dock, suck) Det är väl bara att kavla upp ärmarna och styrketräna lite inför nästa års tjejmil så att jag kan armbåga mig fram till främre delen av startled 5!
< < < 1 2 3 4 > > >
Bob Johansson
1968 • Hindås
#2
5 september 2011 kl 10:44
Gilla
Nettan. Berätta samma för arrangören som du gör här. Då bör de hjälpa dig med din seedning om de är hyfsat seriösa om sina kunder.
1982 • Värnamo
#3
5 september 2011 kl 10:48
Gilla
Usch, fy tusan vad tråkigt.
Jag håller med dig, det var inge vidare. Jag startade oxå i startled 5. Tycker det är tråkigt när folk inte kan ställa sig i rätt startled. Jag fick inte heller en bra tid på grund av allt kaos.(jag kom ingenstans) Sedan får man räkna med lite kaos iofs för det är så många som ska starta, men något måste dem ju göra tills nästa år. Det är tråkigt att komma dit och göra sin sämsta tid ever för att man inte kommer förbi. Jag var så frustrerad de första 3-4 km, men sedan fattade jag att det kommer inte bli bättre så jag fick bara ta det lugnt och strunta i min tid. Inget roligt första lopp för mig, men annars var det underbart med stämningen runt banan.
1971 • Östersund
#4
5 september 2011 kl 10:56
Gilla
Jag har mejlat till de ansvariga så vi får väl se vad som händer med min tid..... Surt känns det i alla fall och trist att man fick lägga ner så mycket negativ feeling på just detta. Sedan var mina ben iof som bly bitvis och det var för varmt för mig men mycket energi gick åt till allt strul.
Ove Gandahl
1954 • Norrtälje
#5
5 september 2011 kl 11:23
Gilla
Ett tips inför nästa år är att du springer något annat officiellt lopp före tjejmilen och sedan tar med dig en resultatutskrift till nummerlappstältet. Om tiden är hyfsad, alltså i nivå med de första startgruppernas krav, så kan du seeda upp dig i sista stund.
1976 • Sollentuna
#6
5 september 2011 kl 11:24 Redigerad 5 september 2011 kl 11:24
Gilla
Min fru hade samma erfarenhet av startgrupperna. Många som trängde sig långt fram bara för att börja gå 1 km senare. Hur tänker dom? Hade blivit vansinnig själv!

Sen kanske man ska leta efter ett annat lopp om man vill sätta en bra tid. På tok för trångt på Tjejmilen. Stod själv vid två ställen på banan och det var kaos och nära slagsmål på många ställen... Jag/frun tror att det är många som inte alls tränat innan, men ändå ska genomföra loppet bara för själva grejen. Då dessa har dålig koll på sin kapacitet förstör det för många andra. Trist...
1978 • Västra Frölunda
#7
5 september 2011 kl 11:31
Gilla
Man får alltid höra sånt här efter Tjejmilen och det har aldrig förbättrats tidigare. Arrangören bryr sig helt enkelt inte.
Katarina Bengtsson
1970 • Sundbyberg
#8
5 september 2011 kl 11:52
Gilla
Hej Nettan, det gör mig ont att du drabbades av det jag har drabbats av tidigare (och gjort mig vaaansinnig) och som mina vänner också drabbades av i år. Förhoppningsvis så får de ordning på de "sista startfälten" nästa år. Jag anmälde mig till en av de seedade grupperna (gul) och tyckte att det fungerade bra i år. Det var roligt att d e t i alla fall fungerade. Nu hoppas jag att arrangörerna klurar på en lösning av resten av startfältet till nästa år..... Återkom gärna och berätta vilken feedback du fick från arrangörerna.
1975 • Hässelby
#9
5 september 2011 kl 12:06
Gilla
Jag tror visst att arrangörerna bryr sig. De gjorde en hel del ändringar till i år för att få folk att välja rätt startgrupp. Bland annat bytte de tävlingsdag från söndag till lördag då folk i fel startgrupp förklarat sitt val av tidig startgrupp med att de hade tåg, flyg och bussar att passa. Tråkigt nog verkar det inte varit där skon klämde trots allt. Jättetrist att det inte fungerade.

Uppenbarligen kan folk inte skärpa sig. Det är ju helt absurt (och primitivt) att folk tränger sig förbi funktionärer och forcerar avspärrningar för att hamna längst fram. Förra året var det folk som trängde sig in på väskutlämningen för att själv hämta sin väska istället för att vänta på sin tur. Ungdomarna som är funktionärer har inte så mycket pondus att de vågar säga ifrån ordentligt. Och att folk som har väldigt uppenbara avsikter att promenera sig runt banan som ställer sig i startgrupper där man ska springa är hänsynslöst!

Jag tror att antalet deltagare är det stora problemet. På lopp där alla deltagare har någon form av ambition att prestera och göra sitt bästa så blir inte problemet med många deltagare så stort. Men det funkar inte på Tjejmilen.
1971 • Östersund
#10
5 september 2011 kl 12:37
Gilla
Jag glömde skriva att jag TRODDE att jag stod i led 5 men det visade sig vara led 6, så 30 min diff på tiden borde det bli och inte 25! :o(

Jag ska springa något annat lopp för att på så vis seeda mig, men det gjorde jag i år med och mejlade till arrangören (vilket lopp, samt länk till loppets hemsida med resulaten) att jag sprungit på under 57 minuter men när jag väl fick startnumret (ett par veckor innan spektaklet gick av stapeln) så var jag inte seedad ändå så då fick det vara......
Ninnakin
1985 • Uppsala
#11
5 september 2011 kl 12:56
Gilla
Om du vill springa igen nästa år så kan du ju använda din tidigare tid på under 57 minuter för att seeda dig iaf. En klen tröst kanske. Jag tror också att det är lönt att höra av sig till Tjejmilen, de hade ju t.ex. ökat antalet seedade startgrupper från 1 till 4 från förra året till i år, vilket jag tyckte var jättebra, så jag tror att de tar till sig kritik.
BJ
1970 • Oxie
#12
5 september 2011 kl 13:30
Gilla
Det var första gången jag sprang tjejmilen och det var inte kul. Kaos vid start, Jag stod också bredvid ett par äldre damer som hade trätofflor på sig tror inte att de hade för avsikt att jogga 1 mil.
Om det blir fel gånger så blir det i sista ledet. Mer plats och så slipper man springa slalom.
Magdalena
1972 • Tumba
#13
5 september 2011 kl 14:01
Gilla
Ja detta var anledningen till varför jag inte valde att anmäla mig till Tjejmilen i år, alldeles för mycket trängsel helt enkelt, och det är inte roligt. Finns så många andra roliga lopp man kan springa, och som det inte på långa vägar är lika många deltagare i.
MMS
1972 • Västerås
#14
5 september 2011 kl 14:04
Gilla
I år var det väl första gången man hade seedade startgrupper på tjejmilen?

Hade som ambition att starta i startgrupp 5, men pga av väldigt lång toakö så hann jag inte med i den gruppen utan hamnade i startgrupp 8 tror jag. Vilket jag efter att läst era berättelser är glad för. Visst var det trångt, men jag kunde springa i stort sett hela vägen, det var i ett par uppförsbackar det blev trång när folk gick. Men inte det kaoset ni har upplevt som startat tidigare. Lyckades med personbästa, 58.13 vilket jag är nöjd med. Men jag hoppas på seedade grupper även nästa år, samt bättre ordning i alla startgrupper.
1970 • Lidköping
#15
5 september 2011 kl 14:14
Gilla
Jag lyckades med att bli seedad till detta årets lopp och hamnade i startgrupp 4 och där tyckte jag att det flöt på bra, i alla fall för mig. Hade kompisar som inte var seedade och de hamnade i detta kaos. De sa efteråt, när vi gick hem mot hotellet och såg de sista komma mot mål, att "nästa år startar vi i sista startgrupp så slipper vi trängseln".
Förra året fanns det bara en seedad grupp och då tyckte jag att det var mycket sämre. Det jag blev mest irriterad på då var bl a att tjejer ställde sig i fel startgrupp och började gå efter 1 km och att många startade tidigt för att hinna med toalettbesök efter 1 km. Satt fullt med tjejer i slänten när man sprang utmed kanalen.
Är glad över att jag lyckades seeda mig till årets lopp när jag läser andras erfarenheter.
1976 • Lund
#16
5 september 2011 kl 14:42 Redigerad 5 september 2011 kl 14:42
Gilla
Kan det inte lite bero på den sk löparboomen och att arrangörerna inte går ut med allmän info och i synnerhet god löparetikett i tid?

Jag har fått för mig att de olika tjejloppen mer handlar om stämning, fest och ett reklamjippo/event än att uppmuntra kvinnor att tävla? Det gör ju att kvinnor på plats beter sig annorlunda ("heja systerskap" och "jag har minsann betalt för min startplats!") och kanske inte ens tänker på att folk vill springa på en bra tid.

Sprang inte Tjejmilen men mina erfarenheter från IFormloppet i Malmö låter liknande som de ni beskriver.
Marie Samuelsson
1958 • Nösund
#17
5 september 2011 kl 15:10
Gilla
Har funderat på att springa tjejmilen någon gång, men efter att ha läst era inlägg väljer jag nog något annat lopp.
Låter precis som vårruset, dvs kaos. Vårruset slutade jag springa för många år sedan just för att det inte går att springa, p.g.a alla promenerande bromsklossar.
Trodde ändå att tjejmilen var lite mer seriöst än vårruset...

När vi ändå gnäller om denna tävling kan jag fortsätta lite, såg ett inslag i morgontv om just tjejmilen....tyckte det verkade intressant och trodde det skulle handla om löpning och själva loppet,men icke då, allt de pratade om var hur tjejerna väljer kläder inför en tävling,om de inte saknade sina högklackade skor och en massa annat trams...Inget om loppet, det dummaste inslag jag sett på väldigt länge.
Helena Anre´
1970 • orsa
#18
5 september 2011 kl 16:11
Gilla
Väl skrivet Lisa Nilsson!!! Sprang också min första tjejmil. Höll mig fast med näbbar och klor längst fram i startgrupp 5 och det var nog anledningen till att jag sedan kunde löpa på efter min förmåga. redan efter några kilometer sprang jag om "gångare" i främre startgrupper. Det var dock inte svårt att komma förbi men kan tänka mig vilka problem somliga av er har haft. Dessa picknick kvinnor behöver inse att inte ALLA är som dom. Det finns många kvinnor som är tävlingsinriktade och vill kunna prestera sitt allra bästa, man vill göra en bra tid. Nästa år blir det dock en bättre start grupp för mig. Sparang på 00.50.30!
Therese Holmgård
1980 • Stockholm
#19
5 september 2011 kl 16:18
Gilla
Benn there, done that och kommer aldrig mer tillbaka.... Damer med ryggsäckar, foppatofflor och kaffetermos har inget långt fram att göra. Jag hörde kommentarer runt om mig, där damerna tyckte att det var bäst att starta tidigt så att man kom hem tidigare....Varför inte komma dit en halvtimma senare istället..? När vi sedan sprang försökte jag på bästa förmåga springa till vänster och försökte skrika till damerna som gick att hålla till höger, då var det en tant som vände sig om och tyckte att jag skulle ta det lugnt!!!! Lugnt!!! Vi är ju på en löpartävling inte på en söndagspromenad!!
1971 • Östersund
#20
5 september 2011 kl 16:29
Gilla
Ha ha, ja precis så är det faktiskt! Jag skämdes rent ut sagt för att vara kvinna! Vi kanske får leta oss andra tävlingar vi som vill springa och inte söndagspromenera. Fast om sanningen ska fram så är det mycket som är trevligt runt ikring loppet så man ska kanske ta med sig picknickkorgen nästa år! ;o)
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.