Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 5088 visningar

Utprovning av skor: lunarglide eller lunareclipse

1981 • Uppsala
#1
19 mars 2011 - 18:36
Gilla
Eftersom jag idag har en vilodag har jag istället roat mig med att testa årets skonyheter på köpcentret. Tänkte egentligen (som så många andra) köpa från startfitness, men det är ju smart att prova skor innan man beställer. Stadium är då perfekt eftersom de har hyfsat utbud av skor, men helt ointresserad och okunnig personal. Inget dåligt samvete alltså att man bara fulprovar och köper nånannanstans.

Hursomhelst: Eftersom jag tyvärr sitter lite fast i nike+ får det även denna gång bli nikeskor. De två skor jag har fastnat för är Nike lunarglide och Nike lunareclipse. Båda satt bra på foten, så vad är skillnaden? Nikes hemsida är inte så informativ.

Förtillfället springer jag i lunarelite, men tänkte (efter råd från "experter") skaffa ytterligare ett par skor, gärna med mer dämpning, för att få lite omväxling. Sedan tidigare har jag fått reda på att jag har ett neutralt löpsteg, möjligen med en aning "inåtpronation". Jag väger typ 67-68 kg, inte jättetung alltså.

Så... lunarglide eller lunareclipse, vilken bör jag välja? Går det att ge några råd här?
1978 • Segeltorp
#2
19 mars 2011 kl 19:01
Gilla
Om du e så lätt förstår ja inte riktigt varför du inte kör vidare på eliten som ju e en kalas sko har kört många mil i mina o för första gången någonsin funderar jag på att köpa samma modell 2år i rad :) men får se e väldigt sugen på pumas nya faas500 ska åka o prova dem imorn. Skillnaden mellan d modeller du nämner förutom kanske lite vikt e väl d där "trådarna" på ovandelen (har glömt va d kallar dom) som ska göra att d sitter bättre. Men jag hade inte ens funderat på några av dom då ju eliten e så grym!!! om du inte får ett kalas pris (köpte ett par swift för en månadsen, förra årets modell men kostade bara 500 så tänkte kan va bra o ha som lite då o då sko) Lycka till me valet även om jag nog inte vart till ngn hjälp :P
1968 • Garphyttan
#3
19 mars 2011 kl 21:41
Gilla
Jag funderar också på att köpa nya tävlingsskor. Jag har Nike Lunarglide och dom är slut nu, Det kan bli ett par till ordinarie pris, men det kan också bli rea om jag har tur. Det känns lite i plånboken att köpa till ordinarie pris, men måste man så måste man. Jag har dom senaste åren köpt på rea.
Johan K
1980 • Borås
#4
20 mars 2011 kl 12:04
Gilla
Det verkar som om Lunar Eclipse är mer stabil och väger lite mer.

Jag kör Lunarglide 2 och är otroligt nöjd. En lätt mängträningssko som ändå har bra dämpning. Har sprungit Marathon på asfalt med dem i höstas helt problemfritt.
Anders E
1968 • Sollentuna
#5
20 mars 2011 kl 17:59
Gilla
Instämmer med Johan K. Mycket nöjd med Lunarglide 2 som passar mig utmärkt på längre distanser (har avverkat ett par Marathon i dem så här långt).

1981 • Uppsala
#6
20 mars 2011 kl 21:38
Gilla
Det ser ut som att det löser sig automatiskt. Lunareclipse fanns helt plötsligt inte i min storlek längre. Jag testar lunarglide istället. Många verkar ju nöjda med den.

Lunarelite är bra ja. Men de nya modellerna passar inte mina fötter längre. Fattar inte hur de har lyckats göra den så obekväm...
Dessutom får jag lite ont i vaden när jag springer och vill därför testa en annan sko ifall det ev. hjälper nåt.

Tack för svar!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.