Löpning Träning 34 inlägg 2379 visningar

Hur ska jag äta?

Ginette Gustavsson
1977 • Örebro
#1
7 januari 2011 - 14:23
Gilla
Jag tränar inte speciellt hårt, försöker att jogga lite emellanåt men just nu när det är så mycket snö så blir det mest powerwalks för mig. Detta kombinerar jag med lätt styrketräning med hantlar och gummiband.
Jag har ingen övervikt men vill ändå få ut mesta möjliga fettförbränning. På vardagar blir det oftast träning precis före middagen. Vad ska jag äta för att få ut mest av träningspasset ur fettförbränningssynpunkt? Någon med tips? Tack på färhand!
< < < 1 2 > > >
1964 • Huddinge
#2
7 januari 2011 kl 14:42
Gilla
Du kommer troligen att få massor av olika förslag på olika koster och dieter. Ät inte mer än du gör av med är ju det enkla rådet! Att göra som du gör och äta efter träningen är vad jag förstått av diverse olika undersökningar den bästa metoden.
1975 • Skövde
#3
7 januari 2011 kl 14:43
Gilla
Vanligaste rådet är att man äter mindre än vad man gör av med. Och att man kör träning som löpning, cykling, rodd, crosstrainer eller vad man nu har tillgång till. Vissa är mer effektiva än andra.

1975 • Skövde
#4
7 januari 2011 kl 14:45
Gilla
Roger, Jo man skall ignorera det med dieter och liknande. Ät det man gillar. Ät lite mindre än vad man gör av med. Gör man av med 2000kcal under en dag så kan man ju liggar nånstans mellan 1700-1800 kcal i intag.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#5
7 januari 2011 kl 14:51
Gilla
Ginette: http://www.kostdoktorn.se där får du svar på alla frågor du kan tänkas ha angående mat :) Lycka till!
http://varghjarta.bloggplatsen.se
Ginette Gustavsson
1977 • Örebro
#6
7 januari 2011 kl 15:35
Gilla
Tack så mycket för era svar. Senad: Ska kolla länken.
Jag är väldigt dålig på det där med kalorier, både gällande vad jag får i mig och vad jag förbränner men jag tror att jag ligger på minus de flesta dagarna, alltså bränner mer än jag tar in.
Sen verkar det som om en del fettdepåer inte går att rå på vad man än gör. Det sitter där det sitter liksom=)
1975 • Skövde
#7
7 januari 2011 kl 15:49
Gilla
Kostdoktorn ger ju bara råd kring LCHF

Ginette: Det är svårt med fettförbränning. Det är viktigt att syssla med aktiviteter som verkligen förbränner fett och att se till att äta efter träning. Före tar man typ bara en banan eller nåt annat enkelt.

Ett sätt att hålla koll på kcal är ju att t.ex. skaffa ett konto på shapelink och skriva ner men det är ett enormt arbete. Enklast är att gå lite på känsla och små titta på förpackningar och se vad man kan tänkas få i sig. Det är ju inte så noga att man skall köra som en bodybuilder och räkna varenda gram.

Om det man gjort inte verkar fungera så får man försöka ändra saker. Träningsdagbok är bra då man kan gå tillbaka och se vad man gjort tidigare och ändra detta till nästa gång. Sen när man väl hittar det som fungerar så har man ju det i dagboken för framtiden...
Ginette Gustavsson
1977 • Örebro
#8
7 januari 2011 kl 15:56
Gilla
Jag tyckte också kostdoktorn var inriktad på LCHF. Har kört GI i en period förut för att gå ner snabbt i vikt och det fungerade kanon. Nu har jag som sagt ingen övervikt, BMI 21,2, och vill äta helt vanlig mat. Försöker hålla ner kaloriintaget så gott det går och välja de bästa alternativen. Jag har mina fettdepåer på mitten liksom =). Bygger väldigt lätt lårmuskler vilket jag inte tycker är snyggt och kör därför inte typ spinning som annars kommer åt rumpmusklerna bra. Jag tycker att det är svårt att "lyfta" bakdelen. Jag förlorar cm men förändrar inte formen=)
Mia Widstrand
1968 • Nantes
#9
7 januari 2011 kl 16:06
Gilla
För de som vågar, köp boken "Slim For Life Freedom from the Diet Trap" av Jason Vale. En oerhört bra bok som i princip sågar alla dieter och förklarar varför dom inte fungerar. Kortfattat går hans råd ut på att äta >70 % oprocessad mat eller "no label food" (dvs naturlig lättsmält mat utan innehållsförteckning) . Sen kan du äta precis vad du vill, men det vill du förmodligen inte efter att ha läst hans bok. Äta skräpmat alltså. Den mentala kampen är över. www.juicemaster.com
Nina Magnusson
1984 • Uppsala
#10
7 januari 2011 kl 16:23
Gilla
Du behöver inte följa någon diet, utgå från tallriksmodellen. Ät fem-sex mål mat per dag; frukost, ev. mellanmål, lunch, mellanmål (2-3 timmar innan din träning), middag och ett kvällsmellanmål. Med fler små mål utspridda över dagen håller du din blodsockerkurva i chack hela dagen och slipper sötsug och det är också det bästa ur förbränningssynpunkt. Glöm inte att du också behöver fett i din kost, nyttiga fetter finns tex i nötter, avokade, fest fisk m.m.
Ät normalstora portioner, du ska bli mätt men inte proppmätt.

Man behöver liksom inte krångla till det för sig, bara använda lite sunt förnuft :)
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#11
7 januari 2011 kl 16:59
Gilla
Ginette: Med hjälp av LCHF så kommer du garanterat få ut max av fettförbränning. Jag gjorde av med 26 kg på det viset. I lchf ingår mat som består av kött, fet fisk, fågel, grönsaker, nötter, bär etc etc. Mat som är så nära naturligt som möjligt. Du borde inte oroa dig för att räkna kalorier. Istället borde du räkna kolhydrater i form av dolt socker och undvika förädlade halvfabrikat och närningsfattig mat. Samt undvika allt som är som heter light - mini produkter. LCHF är inte någon mode diet som "bara" hjälper i några veckor. LCHF är en livsstil och bevisar gång på gång att det är ett sätt att äta som vi gjort sen urminnes tider och fungerar alldeles utmärkt. Det här med att proppa kroppen med massa kolhydrater för att man tränar tror jag inte ett dugg på. Inte heller tallriksmodellen. Slutligen. Glöm inte att du får göra precis som du vill och det som passar dig bäst så länge du känner att du mår bra och får ut det du vill med din träning.
http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf/kostdoktorns-faq#modediet

Du kan också hitta mycket info om bra kost i kombination med träning på : http://www.marksdailyapple.com/

Må väl!
http://varghjarta.bloggplatsen.se





1975 • Skövde
#12
7 januari 2011 kl 17:25
Gilla
Senad: Det finns inget dåligt med att äta potatis, pasta eller liknande. Kollar man på alltomlchf.se så blir maten oerhört trist.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#13
7 januari 2011 kl 17:32
Gilla
Potatis kan jag hålla med om. Pasta, vitt bröd och ris tex är för mig något som man ska äta så lite av som möjligt då det är en förädlad produkt som tillverkas inom tung livsmedelsindustri. Tro mig att jag vet för jag jobbar med livsmedel själv. Du säger att maten blir oerhört trist. Det är en för mig en subjektiv bedömning. Allting här i världen blir vad man väljer att göra det till. Har man en inställning om att något är negativt så förblir det negativt. Det jag kan tycka är tråkigt är att väldigt många är rädda för förändring och det som är nytt. Men visst, jag säger det igen. Alla får göra som dom vill så länge man mår bra och inte tar skada av det.
1975 • Skövde
#14
7 januari 2011 kl 17:35 Redigerad 7 januari 2011 kl 17:36
Gilla
Senad: Eftersom jag inte tål fett i stora mängder och enligt LCHF skall minska eller nästan ta bort kolhydraterna. Skall jag då enbart leva på protein? Det går förövrigt att göra egen pasta.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#15
7 januari 2011 kl 17:40
Gilla
Åter igen. Alla får göra som dom vill så länge man mår bra och inte tar skada av det. Jag vet om att det går att göra egen pasta. Men ärligt talat, hur många tror du gör egen pasta hemma?
1975 • Skövde
#16
7 januari 2011 kl 17:44
Gilla
I detta stressade samhälle så lär väl folk inte ens baka bröd. Annars är det ju lika enkelt.

Du får ursäkta mig men jag är oerhört trött på LCHF fanatismen och att det alltid skall tjatas om den i mattrådar. Och att det alltid lyfts fram av LCHF fanatiker som nåt mirakelmedel mot allt möjligt...
Rickard S
1964 • Trollbäcken
#17
7 januari 2011 kl 17:48
Gilla
Det viktigaste är inte vad du äter utan ATT du äter en så varierad kost som möjligt. Din kropps cellers förmåga att förbränna fett effektivit tränas vanligtvist med kortare men intensiva träningspass, t ex intervellöpning. Även styrketräning är viktig och främst tung sådan med få reps, 3-4. Dina celler kommer bli bättre på att använda fett som bränsle såväl under aktivitet men också mellan dina träningspass.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#18
7 januari 2011 kl 17:54
Gilla
Du har all rätt att tycka precis vad du vill. Det var ett tips till Ginette eftersom hennes fråga rörde fettförbränning. Att det sen tjatas på siter världen över om LCHF är rätt logiskt. Det gör det för att det är den enda "metoden" som defacto fungerar. Att det inte funkar för dig, ja må så vara. Åter igen. Alla får göra som dom vill så länge man mår bra och inte tar skada av det.

Om du läser på länken nedan så får du mer info. Alla är fria att göra det som dom anser är bäst för dom själva, det var dock mitt tips till Ginette vars fråga, åter igen, rörde fettförbränning.
http://www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf/kostdoktorns-faq#modediet
http://varghjarta.bloggplatsen.se
1981 • Linköping
#19
7 januari 2011 kl 18:15 Redigerad 7 januari 2011 kl 18:15
Gilla
Jag tycker att man ska vara rädd för allt som förespråkar enahanda kost som som tror blint på en viss kost. Typ banandiet, inget fett eller LCHF.

Senad, du verkar väldigt passionerad över detta. Alla är inte det. Jag har en nära vän som både gått ned i vikt, mår bättre och blivit av med sin migrän med LCHF. Jag vet många som upplevt det som ett rent helvette, fått katastrofala värden mm. Jag tror att alla är unika och det gäller att hitta sin grej. För alla innebär dock variation nyckeln (det går ju att variera men ändå utesluta t.ex. kött, mjölkprodukter, potatis mm).

Min poäng är att jag tror trådskaparen fattat din poäng, varför måste alla ni LCHF:ar trycka upp er diet i ansiktet på folk som guds gåva till världen? Jag tror säkert du mår topp av din diet, men den passar inte alla. Dessutom tycker jag att en diet inte är svaret på hennes fråga. Hon är smal, tränar måttligt, har inga direkta problem men vill ha tips för det där lilla extra. Mitt tips är att läsa t.ex. Fredrik Pauluns bok om just fettförbränning, eller Jonas Coltings böcker (som har lite LCHF tendenser...), läsa på om Raw food, titta på vegetarisk kosthållning, Bittens sockerläger samt testa dig fram, vad passar dig?
1977 • trollhättan
#20
7 januari 2011 kl 18:21
Gilla
Så här kan du äta:
Frukost: yoghurt blandat med lättkesella, lite nötter och musli. 1 grov macka.
3 tim senare en halv bar typ allevo eller proteindryck + frukt om man vill
3 tim senare lunch enligt tallriksmodellen. 1 knytnäve kött/fisk/fågel 1 knytnäve kolhydrater, 1 knytnäve sallad.
3 tim senare halv bar eller proteindryck +frukt om man vill
3 tim senare middag enligt tallriksmodellen. Undvik kolhydrater av typ potatis, ris, pasta ersätt med grova grönsaker typ morot, brockoli, blomkål. Kött/fisk/fågel och sallad
ca 2 tim senare typ 8-9 på kvällen kan du göra en smoothie av lättkesella och frysta bär...lite mjölk eller nåt om man vill ha den mer flytande



< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.