Löpning Kläder, Skor & Prylar 29 inlägg 12498 visningar

Runners store eller löplabbet

Sofie Lindström
1977 • Huddinge
#1
5 september 2010 - 09:40
Gilla
Halloj!

dags att köpa nya löpardojjor och undrar om ni har några erfarenheter vart jag ska gå och köpa dem. Har hitills använt mig av löplabbet (olika butiker) men funderar nu på att testa runners store i stockholm. Är det hugget som stucket eller har ni vana skoköpare någon favorit butik : ) ?
Tacksam för hjälp!
Ha en bra dag
Mvh Sofie
< < < 1 2 > > >
Thomas
1970 • Glumslöv
#21
6 september 2010 kl 21:19
Gilla
Själv har jag nu köpt fyra (4) par löparskor till max halva priset Löplabbet vill ha... genom att gå till en butik på andra sidan gatan. Så det finns billiga alternativ även i Sverige... på REA givetvis.
Erik
1976 • Stockholm
#22
6 september 2010 kl 22:44
Gilla
LL har lite större utbud på löparskor (t.ex. märkena Mizuno och Puma), särskilt då de kan skicka skor snabbt mellan butiker om just en viss modell inte skulle råka finnas inne. RS har kanske mer kläder (kan bara Sthlmsbutiken), och annat t.ex. skidor. Servicen är mycket bra på båda. Bäst service beror lite på vilken person man träffar på i butikerna (t.ex. Jörgen på LL i Uppsala är en av de bästa), men både LL och RS har lyckats göra mig mycket nöjd. Jag skulle också säga att det är "hugget som stucket" och du lär bli nöjd oavsett vilken av dessa två kedjor du väljer.
1969 • Sala
#23
7 september 2010 kl 08:04
Gilla
Monty, rea är inte samma sak som att köpa från nätet, eftersom skorna som man får på rea är gamla och därmed redan slitna i dämpningen. Skor är färskvara och håller bara en viss tid. Rea är ok, men man ska inte betala mer än kanske 75% om skorna är ett år gamla, eftersom livslängden är nerkortad till 75%. Fast jag kanske har fel.

Madeleine, jag tror att jag talar för många när jag säger att jag är beredd att betala ca 10% extra i butik, dels för att få tryggheten att skorna passar, dels för att gynna den svenska handeln. Därför skulle jag gärna betala 1000 kr för ett par Asics DS Trainer trots att jag kan köpa dem för 800 kr på nätet. Vill jag verkligen ha dem just då, och slippa vänta i två dagar tills jag kan få dem på posten, då kan jag nästan tänka mig 1100 kr, men då ska jag vara bra ivrig just den dagen. Men jag är faktiskt inte beredd att betala 1600 kr. Och, som sagt, du som butiksansvarig kan inte göra så mycket förutom att utöva påtryckning mot exempelvis Asics. Eftersom de kostar 800 kr i Storbrittanien så är priset från den brittiske leverantören lägre än detta (kanske 500 kr?). Ni behöver helt enkelt få bättre villkor.

Eller så försöker vi övertala Storbrittanien att gå över till euron, så försvinner en del av prisskillnaden :)
1979 • Stockholm
#24
7 september 2010 kl 09:52
Gilla
Lägger min röst på Runners Store i alla fall. Blev grymt irriterad på Löplabbet som i princip vägrade mig att köpa ett par lätta skor, sk flats. Förklarade lugnt och sakligt att jag med mitt löpsteg inte behöver och inte vill ha några superdämpade och jättestabila skor. Tycker att det känns obehagligt att springa i "slalompjäxor" och får ont i fötter och knän av det. Butiksbiträdet blev förnärmat och jag fick en "lektion" om hur farligt det var med fel skor.

På Runners Store hade man en helt annan inställning. Där var det positiva tongångar och "klart du ska ha ett par lättare skor". Fick bra hjälp där.
Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
#25
7 september 2010 kl 10:28
Gilla
Jag har mailat Asics i Sverige och frågat om orsaken till den stora skillnaden i pris på Asics skor mellan Sverige och Storbritanien. Asics har väl förmodligen inget bra svar eftersom dom helt enkelt struntar i att svara.
Det måste ju vara generalagenten (importören - Asics själva?) som bestämmer priset, ett par nya Kayano kostar ju lika mycket oavsett vart i Sverige man köper skorna, så att en större volym hos vissa sportaffärer (typ Stadium) skulle innebära ett lägre pris stämmer inte.
1973 • Älvängen
#26
7 september 2010 kl 13:05
Gilla
Börjar bli trött på debatten men en sak som ingen har påtalat är att det är mer än bara agentens pris som påverkar priset till konsument. T ex.

Lönenivån i landet man handlar
Hyresninvån i landet
Nätbutik eller fysisk butik.

Andra kan säkert fylla på listan med fler saker.
1972 • Söderhamn
#27
7 september 2010 kl 13:31
Gilla
Personligen betalar jag gärna extra för att det ska finnas butiker kvar i Sverige den dag jag behöver det.
1969 • Sala
#28
7 september 2010 kl 18:57
Gilla
Även jag har skrivit till Asics (och Nike) utan att få svar.

Joakim, jo alla vet ju att det är extremt låga hyror i Storbrittanien ;-) Och varför är allt annat ungefär lika billigt i Storbrittanien, som Garmin 305? Det verkar som om den enorma skillnaden finns just på skor. Det måste helt enkelt ha med konkurrensen att göra, samt att pundet är lågt just nu. Men hyrorna är skyhöga i GB, likaså lönerna.
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#29
7 september 2010 kl 20:41
Gilla
Och nätbutik eller fysisk butik - många av nätbutikerna det handlas från har ju fysiska butiker också med samma pris. Och i Sverige är ju inte nätbutikerna billigare än de fysiska...
Däremot skiljer ju momsen lite grann, men det ska ju inte bli så stor skillnad av det.

Jag tror elektronik är rätt så konkurrens-utsatt här i Sverige. Så där är det nog inte så stor skillnad som t.ex. Garmin-klockor.
Finns dock andra områden där priserna skiljer mycket mellan Sverige och England också. Jag har t.ex. tänkt köpa tält och lite kringutrustning och där är priserna i stort sett hälften mot i Sverige.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.