Löpning Kom igång 26 inlägg 13093 visningar

är det fjöntigt att bara gå/springa 1,5 km?

Jennie A
1979 • Karlskrona
#1
27 maj 2010 - 10:58
Gilla
Det ser ABSOLUT inte fjantigt eller dumt ut! Alla som är ute i spåret är coola, du med!

Du gör helt rätt. Fortsätt som du gör, och när du känner att du inte blir lika trött så jogga lite större andel av rundan, och sen kanse en lite längre runda, osv.

När du motionerar så lugnt som du gör behöver du inte äta nåt speciellt efter träningen, men ta hellre en frukt än ett knäckebröd, det är mitt tips!

Go girl, du är inne på rätt spår!
< < < 1 2 > > >
BJ
1970 • Oxie
#21
28 maj 2010 kl 14:53
Gilla
Någon gång måste man börja.
Jag började jogga senhösten 09. Det var jogga några minuter och sen gå i rakt takt några minuter. När jag joggade 3km i sträck första gången kände jag mig som en vinnare! nu har jag kommit upp i milen. Det var jobbigt i början att ge sig ut men det blev roligare när man märkte att man kunnde springa längare sträckor utan uppehåll. Jag är imponerad av alla är på jogg. se som springer flera mil i veckan. Innan jag fick på mig "springskorna" så det "lustigt folk" (ursäkta) Men nu kan jag förstå att det är skönt/roligt/ att snöra på sig skorna och ge sig ut. Jag vill också bli en av dom som springer miltals i veckan;)

Skogsflickan
1967 • Stockholm
#22
28 maj 2010 kl 18:07
Gilla
Hej igen Hilda, du frågade ju om bra mat också. Vi alla har bara peppat dig och glömt bort den delen av din fråga...

Jag känner att det är väldigt svårt att ge några goda råd där. Vi vet ju inget om dina matvanor, din vikt osv. Du är 20 år och säger att du vill gå ner i vikt, är väldigt kräsen med mat och tidigare har tränat hårt. Det kan man tolka på lite olika sätt - att man är "kräsen" kan betyda att du äter för lite och ligger i farozonen för ätstörningar. Eller är det så att du helt enkelt vill börja leva sundare och komma ner till ett sunt BMI?

Ät lagom stora portioner av bra mat lagom många gånger om dagen, är nog det bästa råd jag kan ge...

Lycka till med träningen och sug åt dig av peppningen!
1985 • Alingsås
#23
29 maj 2010 kl 07:50
Gilla
Stämmer in i kören. Inte alls fjantigt. Kör på som du själv vill. Det är viktigt för motivationen och glädjen.

Vad gäller mat. Ät frukt som du gillar. Knäckebröd fungerar såklart för att fylla ut magsäcken, men det innnehåller inte särskilt mycket proteiner, vitaminer mm, därför behöver du även annat. Kolla runt på internet om kostråd. Att gå ner i vikt går att göra på många sätt, tror ändå det bästa är att satsa på en långsam viktnedgång med en kost som man kan tänka sig att hålla länge. Med andra ord inte ett äpple till frukost och torr knäckemacka till lunch, vilket vissa tror.
Ellen
1995 • Täby
#24
20 augusti 2010 kl 11:03
Gilla
Jag har krt med trningsprogrammet som Anette P freslog ett tag och jag tycker att det r jttebra. jag har tidigare frskt komma igng, men det r svrt att veta hur mycket man ska ka och det r svrt att komma ut ibland, men om man har ett program knns det svrt att fuska, och man har ett tydligt ml (man behver ju dock inte flja det till punkt och pricka, om man knner att det gr fr snabbt kan man ju kra en vecka tv gnger i rad)
1970 • Uppsala
#25
20 augusti 2010 kl 14:19
Gilla
Hejja Hilda!
De första gångerna jag joggade orkade jag bara till postlådorna (200 m), jag fick gå tillbaka...
Den bästa träningen är den som blir av, och som mång redan påpekat är risken stor att man lägger av om man går ut för hårt i början.
Keep up the good work!
Magnus Gustavsson
1968 • Skärplinge
#26
20 augusti 2010 kl 16:31
Gilla
all träning är bra! ALL! :)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.