Löpning Kläder, Skor & Prylar 29 inlägg 9055 visningar

Köpa skor online? Tips?

1970 • Esbo, Finland
#1
15 april 2010 - 21:07
Gilla
Hej,
tänker köpa nya skor, blir eventuellt Asics DS Trainer - är det 15 som är den nyaste? Provar förstås först här i butiken, så att storleken blir rätt.

Någon som har tips på bra onlinebutik, var hittar man dem billigast? Jag bor i Finland, blir väl samma historia med tull etc där som i Sverige, om man köper från USA. Erfarenheter?

stort tack,
/anna
< < < 1 2 > > >
Tomas
1974 • Göteborg
#21
20 april 2010 kl 16:01
Gilla
Främsta anledningen till att jag handlar skor på nätet är att Löplabbet inte har de modeller jag vill springa i, utan alltid försöker lura på mig skor med maximal stötdämpning och pronationsstöd. Av den anledningen kan jag heller inte prova skor i butiken om jag nu moraliskt sett skulle kunna med det. Det är dock så pass mycket billigare att handla på nätet att det är värt att chansa lite med storlekar och passform.
1969 • Sala
#22
20 april 2010 kl 20:05
Gilla
Lite grann missförstår vissa i diskussionen. Man blandar ihop två frågor:
1. Är det fel att handla på nätet mycket billigare?
2. Är det fel att prova skor på en affär i Sverige och sedan säga tack och hej och gå och beställa på nätet istället, trots att man fått hjälp.

Alla verkar vara överens om att 1. är helt rätt. Nisse har helt rätt i att man borde straffa butikerna för att priserna är för höga. Handlar man på nätet så visar man sin protest och då kanske de svenska butikerna måste sänka. Bra!

Men problemet vi diskuterar är ju nr 2. Är det rätt att prova skorna och därmed utnyttja de svenska butikernas fördelar och ändå inte handla hos dem utan utomlands? Det är väl inget juste sätt att vägra ställa upp på deras ockerpriser. Snarare visar man ju att man har behov av deras service genom att man går dit och provar.

Köp gärna på nätet, men prova då skorna på samma affär där du handlar. Det finns ju fina produktbilder där man kan se exakt hur bra de passar. Eller?
1972 • Söderhamn
#23
21 april 2010 kl 08:02
Gilla
Personal kostar i både löner och utbildning så att de kan hjälpa er, lokalen kostar i hyra så att ni kan gå in och testa skor och lagerhållning kostar pengar. Det är de kostnaderna som hamnar på skorna ni köper. Tar företaget inte betalt för det så går de i konkurs och då får ni leta efter andra butiker även för andra saker.

Handla gärna på nätet men stjäl inte tid och service (Jo! att testa skor är en service) från butikerna.

Det är sådana som tänker som Er som gör att jag måste åka 4 mil för att handla gitarrsträngar och bara har en butik att handla sportskor i.
Tor
1975 • Göteborg
#24
21 april 2010 kl 08:23
Gilla
Den dagen som sportbutikerna har vettiga skor och personal som kan löpteknik kan jag tänka mig att ta hjälp av dom. Till dess måste jag vända mig någon annan stans för att få tag på det jag vill ha.
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#25
21 april 2010 kl 11:15
Gilla
Linus:
Kostar inte dessa saker i t.ex. England också?
Visst, webb-butikerna har kanske lägre lokalkostnader, men jag sökte lite på nätet. Hittade då en butik som säger sig vara Londons största löp-butik och med all service som svenska butiker har. Kollade på DS Trainer och de tar ca 900kr för dem. Det rekommenderade priset i England verkar vara 1000kr. Momsen är förstås lite lägre i England men det gör ju inte så stor skillnad. Så hur kan det skilja 500-600 kr i rekommenderat pris?
En butik i London har väl knappast lägre kostnader än de i Sverige, eller?

Sen håller jag med att om man får hjälp på med ordentlig utprovning av skor i butik, så känns det svårt att inte handla där. Men att bara gå in och prova storlek och passform själv, känns ok för mig.

(Någon som förresten handlat från den butiken? Skulle ju kunna vara ett alternativ till startfitness och wiggle då de också säljer över nätet och fraktfritt inom europa. Har t.ex. Newton skor. http://www.runningshoeslondon.co.uk)
1969 • Sala
#26
21 april 2010 kl 12:52
Gilla
Mattias, jag inhandlade mina senaste skor på den butiken. Den heter Lillywhite och ligger vid Piccadilly Circus. Jag tycker verkligen att man ska handla där, för de har låga priser, och dessutom löpband och kunnig personal, men det kostar att åka dit också, och när pundet står i normalt värde så är det inte sååå fasligt mycket billigare än i Sverige. De kostar inte 900 kr för att Lillywhite är en så bra butik, utan för att pundet råkar vara lågt. 90 £ är i normala fall ganska nära de 1600 kronor om skorna kostar i Sverige, men lite tjänar man allt.

Men det är fortfarande inte rätt att prova skor i en butik och sedan handla i en annan som är billigare men inte har någon service. Jag minns när jag var 13. Min kompis och jag brukade lyssna på skovor på NK, för där kunde man lyssna i lugn och ro. Sedan gick vi till en annan butik och köpte skivan, ett ställe där man inte kunde lyssna. Det kändes fel redan då.
1972 • Söderhamn
#27
21 april 2010 kl 14:46 Redigerad 21 april 2010 kl 14:47
Gilla
Mattias. Jo det kostar i England också, kan inte se vad det har att göra med att man utnyttjar butiker i Sverige..

Redigera: Moms? Skatt? Skatt på Löner? Arbetsgivaravgifter? Jo, det kostar lite mer i Sverige..
Sofia Hedlund
1982 • Vårgårda
#28
17 augusti 2010 kl 14:25
Gilla
Hej!

Jag och min man beställde våra Saucony Kinvara skor från Wiggle.co.uk
Gjorde ordern en fredag ca 14:00, Hade avin på tisdag i brevlådan att paketet fanns att hämta på företagscenter.

Väldigt snabb lev och hade dessutom fri frakt till Sverige (om man handlar för en viss summa, tror det är 580 kr )

Det skiljer en hel del på priset att beställa från England än att handla i buitker i Sverige. Vi "tjänade" 800 kr på att beställa våra skor från England än att köpa de i Sveige. Då vi gjorde vår order fanns inte dam modellen av Kinvaran inte i någon svensk butik.

Lycka till med skorna!

1956 • PARTILLE
#29
17 augusti 2010 kl 16:32
Gilla
Jag ger fullständigt f-n i vad det kan finnas för omkostnader för en sko-nase i Sverige, momssatser och vad det nu kan vara. Jag köper där det är billigast för mig. Ge mig en vettig anledning varför jag skall behöva pynta nästan det dubbla priset för en doja i Sverige, när jag får samma doja utomlands. Den dagen prisskillnaderna mellan Sverige och England är försumbara, då skulle jag åter tänka mig att lufsa in i en skobutik. Det var några år sedan :-)
Svårare än så är det inte...
Som någon var inne på här, luktar det stark kartellbildning i Sverige. Alla butiker ligger ju på samma pris (ungefär), det måste ju vara mer än en tillfällighet.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.