Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 1039 visningar

Knep mot förkylning.

Fredrik Eklund
1986 • Taberg
#1
31 mars 2010 - 16:43
Gilla
I dessa tider är det ju vanligt att dra på sig förkylningar och andra tråkiga baskilusker. Därför undrar jag om ni har några bra knep att ta till vid förkylningssymptom? Fungerar de receptfria medel man kan köpa ute i handeln, eller finns det någon som känner till en sjysst hemmabrygd man kan svänga ihop?

Hittills har jag nöjt mig med att döda bakterierna med en stadig whiskey på fredagkvällen, så tips mottages tacksamt!
Kristian Engström
1979 • Göteborg
#2
31 mars 2010 kl 16:59
Gilla
Hört att ingefära samt vargbär( guijibär) ska stärka immunförsvaret;)
1975 • Jönköping
#3
31 mars 2010 kl 17:02
Gilla
Jag tillhör skaran som inte tror man kan mota bort en förkylning om man är mottaglig (d.v.s ej immun) men man kan på längre sikt få sitt immunförsvar starkare med god "omvårdnad" såsom sömn, många färger på tallriken och ej hårdträning varje dag (man måste ju vila också). När väl förkylningen är på gång kan man testa en wiskey eller alvedon och gå och lägga sig, viktigt med sömn. Sannolikt är sömnen viktigast av dessa tre! Om du nästa morgon är av med symtomen, är jag av den skolan som tror att du antagligen haft viruset innan, men det tog lite tid bara att "få igång" immunmaskineriet, och sannolikt kan man dras med lite halsont m fl diffusa symtom om man istället när förkylningssymtomen börjar inte vilar och ger sig ut att träna istället.
1975 • Hässelby
#4
31 mars 2010 kl 17:18
Gilla
Jag håller med Paula angående sömn och bra mat. Det är oslagbart för ett gott immunförsvar. Var särskilt noga med mat direkt efter träning.

Annars gäller samma sak som man brukar tjata på när det gäller barn:
- Peta dig inte i näsan ;-) och klia dig inte i ögonen

Jag brukar dessutom skölja näsan med koksaltlösning om jag börjar känna mig lite småförkyld. Jag inbillar mig att det sköljer bort en massa skit som annars ligger kvar och gror i näsan och upp mot bihålorna. Men det kanske är just inbillning.
1987 • Solna
#5
31 mars 2010 kl 20:21
Gilla
Jag var alltid sjuk och förkyld när jag var yngre men nu har jag inte varit det på åratal känns det som. Nu för tiden i magsjuketider så får jag som max ont i magen en dag, sedan dagen efter är det borta.

Felet jag gjorde förr var nog att vila för mycket. Och så är det med många jag känner med tycker jag. Dom blir förkylda sen ligger dom bara på soffan dag efter dag.

Så själva grejeen jag menar är att även om man känner sig lite krasslig så ut och rör på er! Eller ligg inte för länge på sofflocket när ni väl blivit förkylda. :)
csaba
1973 • Malmö
#6
31 mars 2010 kl 20:53
Gilla
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.