Löpning Skador & Rehab 125 inlägg 2058 visningar

nöff nöffsjukan

Carina Jonzon
1963 • Stockholm
#1
13 november 2009 - 23:27
Gilla
Ska ni vaccinera er?
Känner att jag som inte ligger inom någon riskgrupp kanske inte ska/borde ta någon spruta men är jag då " osolidarisk" mot mina medmänniskor? Jobbar inom serviceyrket ( restaurang )där man träffar MÅNGA människor som både hostar , nyser och är sjuka utan att stanna hemma. Tycker att jag själv är rätt
"imuntolerant" ( sällan sjuk ) och får ur mej det mesta när jag är ute och springer, spottar och fräser osv. Bör jag ändå vaccinera mej för mitt eget och mina närmaste bästa??????
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
1966 • Karlstad
#81
4 december 2009 kl 11:25
Gilla
Filip:

Att det är andra siffror om hela Europa är med kan ju bero på att ett enormt stort antal människor aldrig kommer i kontakt med sjukvården, de dör där de ligger. I t.ex. Sverige bokför vi om vi nyser efter arbetet. Det var bara ett exempel på varför siffror av det här slaget är minst sagt diffusa.

Hur många av de som dött var vaccinerade?
Hur många dog innan vaccineringsprogrammen kom igång?

Dessutom säger exemplet hur många i EU som är vaccinerade men hur många som dött i Europa. Oavsett resultat blir det inte relevant när man blandar uppgifter istället för att vara konsekvent.
Statistik är ett djävulens påfund :-)
1978 • Gävle
#82
4 december 2009 kl 13:33
Gilla
Sen kanske vi reser mer än Europa-snittet?
Och så är ju inte 16 pers nån speciellt bra statistisk grund. 2 pers hit eller dit (t ex ett endaste par som åker till Mexiko) gör för stor skillnad i statistiken.
#83
4 december 2009 kl 20:46 Redigerad 4 december 2009 kl 20:47
Detta inlägg har raderats
1961 • Stockholm
#84
4 december 2009 kl 22:59 Redigerad 5 december 2009 kl 11:23
Gilla
Helt klart kan man konstatera att det inte finns någon säker statistik vare sig åt det ena eller andra hållet. Det är ju lite förvånande efter all skrämsel propaganda att man inte statistiskt kan påvisa att vaccineringen har haft någon som helst positiv effekt i Sverige jämfört med övriga Europa. (Hittills ska man kanske dock tillägga)
Det är ju en enorm skillnad i antalet vaccinerade (procentuellt) i Sverige jämfört med övriga Europa, därför borde ju någon effekt kunna påvisas kan man tycka.

Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#85
4 december 2009 kl 23:27
Gilla
Många blir ju väldigt sjuka efter vaccineringen, en i kvarteret där jag bor blev helt utslagen i nästan en vecka, ett antal personer har dött efter vaccineringen, det känns inte riktigt lockande att bli vaccinerad. Själv vaknade jag en morgon, och kände mej sjuk, tungan var aldeles gul, jag kände mej matt i hela kroppen, var tveksam om jag skulle åka till jobbet. Jag skrapade bort beläggningen från tungan, och tog 2 värktabletter (Pamol) åkte till jobbet, tänkte att jag åker hem om det blir värre. 4 - 5 timmar senare kände jag mej bra, det har gått mer än en vecka nu och jag känner mej fortsatt bra. (ej vaccinerad) Gris-sjuka ???
Tor
1975 • Göteborg
#86
5 december 2009 kl 15:39
Gilla
Conny Adolfsson:
Du skriver att "ett antal personer har dött efter vaccineringen".
Är det bekräftat?

Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#87
5 december 2009 kl 15:40
Gilla
Ja, enligt nyhetsrapportering är det så.
Tor
1975 • Göteborg
#88
5 december 2009 kl 19:07
Gilla
Att tidningarna skriver om misstänkta dödsfall i samband med vaccineringen har jag sett. Men jag har inte läst om ett enda bekräftat fall.

Vad jag kan läsa i läkemedelsverkets rapporter han man inte heller kunnat konstatera något samband: http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2009/Sammanstallning-av-inrapporterade-biverkningar-av-Pandemrix-fram-till-20-november/

Exakt vilka nyhetsrapportering är det du tänker på?
1961 • Stockholm
#89
5 december 2009 kl 20:45
Gilla
Nyhetsrapporteringen var bl.a från Sveriges Radio Torsdag 26 november 2009 11:04

Klistrar här in några rader från Sveriges Radios Nyhetsrapportering:
(Klicka även på länken längre ned för att läsa hela rapporteringen från SR och Dagens Medicin)

*****
Läkemedelsverket efterlyser en större vaksamhet när personer med transplanterade organ ska vaccineras mot svininfluensan, efter att en hjärttransplanterad svensk man i 50-årsåldern avlidit kort efter vaccineringen.
Mannen, som var i 50-årsåldern, hade ett nytt hjärta sedan 18 år. Han tillhörde därmed en av riskgrupperna som särskilt uppmanas att vaccinera sig mot svininfluensan.

Mannen avled två veckor efter sin vaccinering, på grund av att kroppen började stöta bort det transplanterade hjärtat, enligt en rapport till biverkningsenheten på Läkemedelsverket.
****
Närmare tio rapporter kring dödsfall i samband med vaccineringen har hittills nått Läkemedelsverket. Samtliga har handlat om personer med svåra, kroniska sjukdomar. Men det är säkert betydligt fler människor som har avlidit inom loppet av timmar eller dagar efter vaccineringen, enligt läkare vid Läkemedelsverket.
****

Här är länken till Sveriges Radio: http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3587&grupp=7649&artikel=3265625

Dagens Medicin: http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/11/26/dodsfall-kopplas-till-infl/index.xml
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#90
5 december 2009 kl 21:25
Gilla
Jag citerar Tankebrott, en riktigt bra blogg:
"Mannen avled två veckor efter sin vaccinering, på grund av att kroppen började stöta bort det transplanterade hjärtat, enligt en rapport till biverkningsenheten på Läkemedelsverket.

Samtidigt hade mannen inte skött sin medicinering för att förhindra avstötning. Det säger Ingemar Persson, läkare och utredare vid Läkemedelsverket."
Var det då vaccinet, eller bristen på medicinering?
http://tankebrott.wordpress.com/
Tor
1975 • Göteborg
#91
6 december 2009 kl 10:01
Gilla
Hans:
Alla dessa dödsfall som SR skriver om tas upp i läkemedelsverkets rapporter. I dessa rapporter har man inte kunnat konstatera något samband mellan några dödsfall och vaccineringen. Däremot pågår det fortfarande undersökningar i vissa fall.
1961 • Stockholm
#92
6 december 2009 kl 14:40
Gilla
Jag är bara en "lekman", men om man är kroniskt svårt sjuk. Varför ska man då riskera hälsan och belasta kroppen med en extra belastning? (En vaccinering, som har visat sig ha många biverkningar)

Jag som är allergiker kan jämföra med hur det fungerar för oss. Vi klarar av att belasta vår kropp med "allergener" till en viss gräns. Når vi över denna gräns börjar vi nysa, hosta mm. Vi belastas till exempel med kvalster, damm, pollen, deodoranter, after shave, kemikalier mm och närmar oss mer och mer gränsen för en allergisk reaktion. Sedan kan den utlösande faktorn vara när vi läser morgontidningen med färsk trycksvärta!
Men att skylla allting på morgontidningen blir ju då naturligtvis fel. Det är den sammanlagda belastningen som kroppen har fått stå ut med som är orsaken till att jag nyser. Däremot blev morgontidningen det som fick "bägaren att rinna över" för att utlösa en allergisk reaktion.

Vet inte om det fungerar på samma sätt för dem som är kroniskt svårt sjuka och vaccinerar sig och får svåra biverkningar (dödsfall i värsta fall). Men jag skulle personligen inte våga vaccinera mig om jag var kroniskt svårt sjuk. Skulle inte vilja riskera att vaccineringen "får bägaren att rinna över".

Jag ser det som högst osannolikt att Läkemedelsverket skulle erkänna att det är vaccineringen som är orsaken till något dödsfall.
Eller att vaccineringen skulle vara orsaken till att "bägaren rinner över".
De pekar naturligtvis på de kroniska sjukdomar patienten redan har, även om det de facto var vaccineringen som fick ”bägaren att rinna över”.

Aftonbladet kom förresten med en rapportering om ett nytt dödsfall idag: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6240532.ab
Hans A
1967 • Västerås
#93
6 december 2009 kl 15:19
Gilla
Det kan också bli så att influensan får bägaren att rinna över.
Tor
1975 • Göteborg
#94
6 december 2009 kl 18:51
Gilla
Hans:
"Jag ser det som högst osannolikt att Läkemedelsverket skulle erkänna att det är vaccineringen som är orsaken till något dödsfall."
Det är inte upp till läkemedelsverket att "erkänna" om vaccinet tar några liv. Det är ju inte läkemedelsverket som beordrat vaccinationen så man har ingen anledning att ljuga.

"Varför ska man då riskera hälsan och belasta kroppen med en extra belastning? "
Riskgrupperna vaccineras ju för att dom drabbas hårdare av sjukdomen. Generellt sett kan man säga att det beror på att sjukdomen är farligare än vaccinet - dock är inte någon av dom utan risk.

"Aftonbladet kom förresten med en rapportering om ett nytt dödsfall idag"
Av princip så läser jag inte skvallertidningar men om det som Aftonbladet skriver om har något värde läser jag om det när dom mer seriösa medierna tar upp frågan.
1961 • Stockholm
#95
8 december 2009 kl 00:28
Gilla
Tor:
Nu har några fler seriösa medier tagit upp den otroligt tragiska nyheten att en kvinna i Umeå fick "missfall" några dagar innan hon skulle föda.
(bl.a Sveriges Television och Västerbottens-kuriren)
Allting såg ju bra ut på den sista kontrollen några dagar innan det var dags att föda.
Då vaccinerade sig tyvärr kvinnan emot sin vilja. 2 dagar senare dog hennes barn i magen!
Det har också skett ett flertal liknande missfall efter vaccinering i Finland och övriga Europa enligt nyhetsrapporteringen. Det har också skett flera i Sverige som har anmälts till Läkemedelsverket.
Begreppet missfall är förresten fel i detta speciella fall eftersom graviditeten var så långt gången.

Detta är ju dubbelt tragiskt. Först blir hon "tvingad" att vaccinera sig emot sin vilja några dagar innan hon ska föda. Sedan dör hennes barn i magen. (Trots att allting såg bra ut några dagar innan) Sedan blir hon nonchalerad, ingen som helst hjälp. Ingen kurator, ingen taxi hem.
Hon har även anmält detta till Antidiskrimineringsbyrån i Umeå.

Sveriges Television: http://svt.se/2.33919/1.1800695/missfall_efter_vaccin?lid=senasteNytt_364059&lpos=rubrik_1800695

Västerbottens-Kuriren: http://www.vk.se/Article.jsp?article=316672&sc=2

Jag tycker att det är oerhört kränkande och risktagande med människoliv att de tvingade henne att vaccinera sig emot sin vilja bara några dagar innan hon skulle föda! Jag tycker att det verkar helt idiotiskt att göra en sådan sak bara några dagar innan födseln.
Dagarna innan en födsel måste ju den gravida kvinnan ta det så lungt som möjligt och inte utsätta kroppen för extra "belastningar" emot sin vilja! Det måste ju var bättre att vänta tills efter födseln!

Läkemedelsverket ställer sig naturligtvis frågande till uppgiften och menar att "vaccinet inte kan passera moderkakan".
Menar då Läkemedelsverket att gravida också kan dricka hur mycket alkohol de vill, röka, knarka ta andra droger, äta fisk med kvicksilver i mm. Det är ingen fara: "det passerar ändå inte moderkakan!"

Jag vill också med detta inlägg visa mitt stöd och stötta den stackars kvinnan i Umeå, som har fått så lite hjälp och stöd av de svenska myndigheterna.
Vill också att alla gravida ska känna till detta, och naturligtvis själva ta ställning hur de vill göra. De ska aldrig behöva känna sig "tvingade" att ta vaccin emot sin vilja. Det gäller ju givetvis också alla andra, speciellt kroniskt sjuka, som också tar en risk när de vaccinerar sig. Man får bara hoppas att de som vaccinerar kan bedöma om den kroniskt sjuke är såpass "frisk" att han/hon klarar av en vaccinering.

Nya Wermlands-Tidningen skriver förresten också om ytterligare ett nytt missfall i Värmland efter vaccination: http://nwt.se/article626902.ece
Tor
1975 • Göteborg
#96
8 december 2009 kl 08:15 Redigerad 8 december 2009 kl 08:20
Gilla
Det kvinnan råkat ut för är naturligtvis väldigt tragiskt.

Men du skriver flera gånger att hon blivit tvingad? Det står inte något om det på sidorna du länkar till men det är ju en oerhört alvarlig anklagelse och garanterat straffbart! Jag hoppas att hon polisanmäler sjukvårdspersonalen som tvingade henne att ta ett frivilligt vaccin.

Som du ser så skriver läkemedelsverket att *vaccinet* inte kan passera moderkakan. Det är inte samma sak som att alkohol inte passerar moderkakan.

Varför tror du att läkemedelsverket och socialstyrelsen rekomenderar alla (inklusive sjuka och gravida) att vaccinera sig?
1961 • Stockholm
#97
27 januari 2010 kl 15:50
Gilla
Här kommer en liten förklaring till varför WHO har vilselett alla.
(Inklusiver regeringar, läkemedelsverket och socialstyrelsen mm)

Artikel från Svenska Dagbladet idag:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/who-pressas-om-influensa_4157933.svd

WHO pressas om influensa
Publicerad: 27 januari 2010, 08.03. Senast ändrad: 27 januari 2010, 08.14
Världshälsoorganisationen (WHO) anklagas för att ha överdrivit pandemihotet efter påtryckningar från läkemedelsindustrin – vilket lett till miljoner inköpta vaccindoser som ingen längre vill ha. Igår förhördes WHO av Europarådet om svininfluensan i en historisk hearing.
Tor
1975 • Göteborg
#98
27 januari 2010 kl 16:41
Gilla
"Här kommer en liten förklaring till varför WHO har vilselett alla."
Tar du inte ut segern i förskott nu?

WHO har ju en annan ståndpunkt och europarådet är ju långt ifrån klara med att utreda anklagelsena.
Fredrik Johansson
1981 • Lund
#99
27 januari 2010 kl 16:48
Gilla
Jag har inte följt detta i detalj men jag tycker att politikerna riskerar att göra det väldigt lätt för sig att skylla på WHO. De gav varning för en pandemi - de sa inte att en panemi är uóundgänglig. Sedan är det upp till politikerna att avgöra vilka åtgärder som är av nöden - och faktiskt att utvärdera vad WTO säger och höra med andra experter på området.

Sedan kan man också undra vad reaktionen bland allmänheten hade varit om en pandemi med allvarliga konsekvenser hade inträffat och politikerna inte hade haft något vaccin förberett?

I slutändan är det vi som medborgare som faktiskt får utvärdera vad politikerna gör och hur de gör det och påverka på valdagen om vi inte nöjda. Jag tycker inte någon part skall skylla ifrån sig.

Om WTO kom med dåligt underbyggda slutsatser så är det en viktig fråga att förbättra deras kapacitet på olika sätt och ta in fler aktörer. Men det är inte pragmatiskt att utse syndabockar.

Det är min åsikt.
1961 • Stockholm
27 januari 2010 kl 17:35 Redigerad 27 januari 2010 kl 19:38
Gilla
I en masshysteri finns det såklart inte en enda syndabock!
WHO är ju bara en av alla syndabockar.
Läkemedelsindustrin är tycker jag en större syndabock, sedan finns det såklart alla regeringar, media, läkemedelsverket och socialstyrelsen, godtrogna medborgare mm, mm
I en masshysteri finns det alltid väldigt många syndabockar.
I Sverige är ju medborgarna också extremt laglydiga och litar på myndighererna mycket mer än man gör i övriga världen. Det är delvis därför anser jag som medborgarna i Sverige har vaccinerat sig i så extremt hög grad jämfört med andra länder.
Statistiskt har ju vaccineringen inte gett någon påvisbar positiv effekt i Sverige jämfört med andra länder.
Med andra ord kan man konstatera att vaccineringen har varit helt onödig.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.