Foruminlägg av Andreas Moberg

< < < 1 2 3 4 5 > > >
#1
11 september 2007 kl 22:15 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Blir eventuellt en halvmara för min del. Kanske blir en liten teaser inför Göteborgsvarvet på lättlöpta Säröleden.. Är inte tränad för <1.40 nu i och för sig men om jag känner mig själv rätt så är siktet instället på det när startskottet går likförbaskat :)
#2
8 oktober 2007 kl 21:41 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Luciamaran (och alla IK Granits lopp) kan varmt rekommenderas. Sprang loppet för 3 år sedan tror jag det var, dock bara en kvartsmara men jättefin bana och bra arrangemang! Däremot har nog banan ändrats för då har jag för mig att jag sprang 2 varv för en kvartsmara..
#3
4 november 2007 kl 21:25 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Självklart blir det sylvesterloppet!
#4
22 januari 2008 kl 23:20
Gilla
Hej hopp! Hade varit finfint om denna funktion kunde "slå" även på cykl.se-tävlingar så man får upp en komplett lista med planerade löp, cykel (sim, skid också såklart) tävlingar på sin sida..
#5
28 mars 2008 kl 05:33
Gilla
Jag följer "under 1.45"-programmet. Gjorde ett litet uppehåll men nu är jag på´t igen. Min ambition är dock att komma under 1.40 på varvet så jag kör lite hårdare.
Det är en rolig slump att om man kunde haka på träningsprogrammet direkt efter nyår (v.1) så stämmer veckorna precis fram till varvet (v.20)
#6
4 september 2008 kl 14:17
Gilla
http://goteborg.trafiken.nu/TrafikenNu_Templates/Iframe.aspx?id=550
Där kan du söka efter en rutt... kan även se alla cykelbanor som röda streck på kartan :) Lycka till!
#7
8 mars 2009 kl 22:56
Gilla
Jag kan bara tala för min gamle 301:a och du kommer säkert få svar från folk som har 305:an men jag är rätt säker på att det funkar på samma sätt..

Absolut kan du se din GPS-position direkt på klockan, du kan även lägga in favoritpositioner om du t ex hittat massor av kantareller eller en go backträningsbacke som du tror att du kanske inte hittar tillbaka till igen utan koordinaterna :)

Kartor finns inbyggda, både i Garmins egen training centre och i Sporttracks. I sporttracks så väljer du bara om du vill visa t ex satellitkarta eller "vanlig" karta, så läggs din runda in rätt på kartan. Du kan då även flytta GPS-punkter ifall du ser att den gjort helt fel någonstans, ex. genat för mycket, och på så vis korrigera så att du får ännu bättre precision i längdmätningen. Tror det går att få upp rundan på "bättre" kartor om man har andra program osv. Men för mig så har Sporttracks inbyggda karta absolut tillräcklig upplösning.

#8
7 april 2009 kl 00:21
Gilla
....och som synes är GPS uselt för höjdmätning. Sådär ser inte Hisingen ut när jag springer där :) Toppen kring 8 km som inte finns i verkligheten, motsvarar upp och ner för Göta Älvbron på ett par hundra meter....? :P Jag skulle utgå ifrån denna höjdprofil istället http://www.goteborgsvarvet.com/NR/rdonlyres/D4793085-BCC6-4D0E-9C58-7048A91FB155/0/KartaVarvet_09.gif och försöka göra det bästa utifrån det :)

Som kuriosa så kommer här lite övriga banprofiler http://www.solvikingarna.se/solv/HTML/Gamla/banprof/banprof.htm
#9
15 maj 2009 kl 18:31
Gilla
#10
15 maj 2009 kl 19:23 Redigerad 15 maj 2009 kl 19:24
Gilla
http://www.yr.no/sted/Sverige/V%C3%A4stra_G%C3%B6taland/G%C3%B6teborg/time_for_time.html gött att vinden gör helt om där strax innan kl 17 :D Har man riktig osis kanske man får motvind både på Norra älvstranden, på Götaälvbron och hela vägen från Handels till Vallen ;)

Nej, nu struntar vi i dessa prognoser, ler i solskenet och springer istället! :) Lycka till imorgon!
#11
22 juni 2009 kl 22:15
Gilla
Som Mölndalsbo så borde du ta en titt på Änggårdsbergen, där finns ett myller av stigar, dock inga uppmärkta rundor, men där kan du få till nästan hur jobbigt pass du vill. Annars är det väl rätt kuperat vid Safjället, där finns det uppmärkta slingor. Har även besökt Torrekulla en gång (nära Kållered), som också har uppmärkta slingor. Den rundan jag sprang där, minns jag som otroligt kuperad! Minns inte om så verkligen var fallet eller om jag bara hade en dålig dag :)
#12
2 augusti 2009 kl 15:36
Gilla
Ursäkta, off topic men jag måste bara flika in. "- mycket "udda figurer" i rörelse då." :D Jag är väl en av dem, har sprungit nattetid genom slottsskogen sedan 2002 och peppar peppar aldrig råkat ut för något obehagligt. Det mest olustiga var väl när det kom en halvfull ölburk kastad från en bil flygande mot mig, men det var längre ner längs Säröleden. Om man springer sena kvällar medan folk fortfarande festar i parken, så får man förstås räkna med glada/oförstående tillrop i stil med "Dôh, Göteborgsvarvet var i Maj" :)

Sedan vill jag också slå ett slag för Änggårdsbergen, otroligt mysigt trots avsaknaden av uppmätta spår, men nuförtiden har väl alla GPS :P
#13
2 augusti 2009 kl 23:30
Gilla
Intressant fråga! Jag springer ofta nära max (kanske +10s/km) på mina typiska distanspass på 5-12km. Att addera 30s/km (hej skador?!) eller än "värre" 50s/km skulle göra det fruktansvärt trist att springa enligt mig. Det känns som att jag bara segar mig fram de få gånger jag försökt. Det tempo jag håller är inte "särskilt jobbigt" för mig, jag har kontroll över farten och har hela tiden mer att ge, kan andas ordentligt och skulle kunna prata med någon som sprang vid min sida, trots denna lilla differens från tävlingsfart. (Alternativt så kanske jag har kapacitet för milen under 40min, bara att jag inte vet om det ännu eftersom jag inte tar i ordentligt på tävling :D).

Jag kanske bara har haft tur, men jag har aldrig varit skadad, trots att jag kör "för hårda" pass och dessutom ibland har haft uppehåll på flera månader och därefter kört igång "som vanligt". Lite korkat, jag instämmer, som att be om skador men jag har väl haft tur.

Det jag egentligen ville säga var väl att det nog är väldigt individuellt med skaderisk och hur jobbigt man tycker att ett standardpass ska vara. Troligtvis är det bättre ur skadesynpunkt att hålla igen lite på farten, men vad händer med löpsteget (har man ett "snabbt" och ett "långsamt" löpsteg kanske man istället åker på en skada när man kör det "snabba" på tävling?), och ser utvecklingskurvan likadan ut i bägge fall? Och just det här med att hålla igen...jag vet inte, det känns helt enkelt inte som att jag får något flyt i löpningen om jag sänker farten med säg 1 min/km, snarare så känns det som att jag får springa konstigt och halvbromsa eller inte ta ut steget ordentligt. Rent intuitivt så känns det inte som att det nödvändigtvis måste vara hälsosammare för leder etc. att hålla igen. Det hade varit intressant att jämföra två löpare med dessa olika träningsstrategier under exempelvis ett års tid.

Jag fortsätter att springa snabbt på träning, hellre det än att sega mig fram, tröttna och ha uppehåll i två månader :) Den bästa träningen är den som blir av! ;) För mig handlar det inte om att "ta ut mig på alla pass". Jag är inte i närheten av att ha tagit ut mig, trots att jag ligger nära mitt maxtempo.
#14
3 augusti 2009 kl 00:19
Gilla
Jag saknar totalt intervallträning och däri ligger troligtvis en del av förklaringen till min ringa skillnad i tränings-/tävlingstempo, dags att ta itu med det. Jag har testat att öppna "lite för hårt" på milen, men då har jag nog dragit på mig mjölksyra för jag blev istället tvungen att sänka farten markant efter 3-4km. Det hade varit skönt att känna denna blodsmak och känna efter loppet att man verkligen gett ALLT. Intervallträning och mer erfarenhet kommer förhoppningsvis att hjälpa mig dit.
#15
7 augusti 2009 kl 05:58
Gilla
Får man en marathontid efter 6h-loppet, eller måste man hålla koll på det själv? :)
#16
23 augusti 2009 kl 00:10
Gilla
Också positiv och jag kommer tillbaka! Knixig bana och stundtals trångt, men detta lopp är ju mer av folkfestkaraktär och då förstår man att det inte är samma prioriteringar som vid andra, mindre lopp.

En STOR eloge till cheerleadertjejerna i Risåsbacken! Det var den grymmaste hejaklack jag varit med om, dom fick åtminstone mig att sväva upp för backen! Hoppas dom får denna feedback!

#17
27 augusti 2009 kl 22:55
Gilla
Jag tänkte höra ifall det är någon mer som har upplevt det som extremt klibbigt här i Göteborg typ senaste månaden? Det känns som att 9 pass av 10 har jag svettats kopiösa mängder oavsett ansträngningsgrad, trots att jag mestadels springer kvällstid då det "ska" vara svalare ute. Jag har känslan av att luften är väldigt fuktig hela tiden, men detta känns extremt och ihållande så jag börjar ju nästan undra om jag är sjuk. Luften känns liksom inte som en frisk fläkt även om det fläktar, utan bara varm och klibbig. Kan tillägga att jag har inga andra problem med återhämtning efter passet, "känsla i kroppen" etc, utan bara just extremt mycket svett kort och gott.
#18
27 augusti 2009 kl 23:06
Gilla
Vad skönt att höra :)
#19
29 augusti 2009 kl 00:35
Gilla
Kanonkul att detta händer! Snart börjar väl rapporterna hagla in från de starka 6H-löparna. Själv nöjde jag mig med 16 varv på långa banan idag, och jag kommer tillbaka. Dock så var det lite ensamt på den långa banan så jag vill uppmana alla Göteborgare att förlägga er träning till Slottsskogen i veckan! För barnen och för gemenskapen, det finns ju inget som hindrar att man kör intervaller, snabbdistans etc.....
#20
6 september 2009 kl 16:02
Gilla
Hmm, enligt hemsidan skulle evenemanget pågå fram till söndag kl. 18, men nu när jag var där vid kl. 15 var mattorna inplockade och jag hittade ingen att lämna chipet till.

K-G, kan jag skicka chipet någonstans?

Förövrigt så hoppas jag att barnspring är tillbaka nästa år igen! :)
< < < 1 2 3 4 5 > > >