Foruminlägg av Per Skogsberg

< < < 1 2 3 > > >
#1
27 september 2009 kl 18:22
Gilla
Hej Johan
Jag upplever precis samma sak. Ibland när jag springer och känner mig trött och seg så kommer jag på att jag har ramlat i fällan att dra snabba ytliga andetag. Detta påverkar ju givetvis syresättningen av musklerna och pulsen går upp. När jag då koncentrerar mig på djupa lugna rytmiska andetag så kommer kraften tillbaka snabbt. Syret rusar ut i musklerna och pulsen går ner. Helt logiskt egentligen men ändå lätt att glömma när man är lite trött. Prova alltså en runda med koncentration på andningen, det blir stor skillnad, jag lovar. Dessutom hjälper det till att hitta en balans mellan löptempo och andningstempo.
Lycka till!
#2
27 september 2009 kl 18:33
Gilla
Alla ni som skadat er. Jag hade problem med ett knä och dessutom ont i foten (stressfraktur). Jag ökade sedan på sträckan för fort och fick så ont att jag fick vila 1,5 månad, surt.
Men!! Jag Googlade och hittade mina symptom och dessutom åtgärd. Köpte helt enkelt ett par främre fotpelotter och lade i skorna. Vips så var allt det onda som bortblåst! Springer nu milen regelbundet utan någon känning. Tidigare fick jag ont i knäet efter 4 km. Prova gärna, kostar typ 75 kr och kan inte skada vad jag vet.

Mina mål 2010
Göteborgsvarvet under 1:55
Milen under 50
Hålla mig frisk
#3
30 september 2009 kl 19:48
Gilla
Jag körde detta förra året och det var den mest otroliga utvecklingen man kan tänka sig. Började med att klara typ 25 max och var helt slut, men efter 6 veckor tog jag 264 st i 9 set. Kolla själv i min logg från den tiden:

Week 6, Day 3, 2008-12-14 50
WOW, this is actually the very last day and I ended in glory ;-) 26+26+33+33+26+26+22+22+50=264 It´s really amazing what you can do with a bit of determination. I didn´t do the 60, but I think 50 was more than OK. I will now rest a couple of days before I try the 100 pushups. I´m convinced that I will not make it, but I will try it anyway. If I don´t make it I will do week 6 all over again until I make it.

Klarade inte 100 i rad dock, men typ 83 blev det har jag för mig. Orkade inte fortsätta då jag hamnade mitt upp i en flytt.

REKOMMENDERAS!!!
#4
3 oktober 2009 kl 17:42
Gilla
Wayne Gretzky sa en gång:
"Du kommer garanterat att missa 100% av alla skott du inte skjuter"
Fast han sa det ju inte på Svenska förstås ;-)

Tänk på det, det kan vara värt att köra även om man inte når till 100.
SKa nog ta och köra i gång igen tror jag.
#5
3 oktober 2009 kl 22:29
Gilla
Mer på samma tema
Woody Allen sa en gång:
"Eighty percent of success is showing up"
Undrar hur många armhävningar Woody Allen kan göra?
#6
7 oktober 2009 kl 19:20
Gilla
Hej igen alla! Jag har inte börjat om ännu och det kommer att bli knepigt då jag tränar på gym varannan dag och löper varannan. Svårt att få in detta i schemat helt enkelt.
Men jag vill ge ett erfarenhetstips till er som ska köra:
Var disciplinerade med att ni verkligen gör alla i setet. Vila lite extra i stället emellan om det behövs, men gör ALLA. Utvecklingen är enorm och det är en jättekick att räkna ihop totalen och se sina framsteg. Det var nästan osannolikt hur långt man kunde pressa sig mot slutet, man vred ur varenda droppe energi ur musklerna.

Lycka till!
#7
24 oktober 2009 kl 16:32
Gilla
Hej alla! Håller med om att prylar gör det roligare. Förutom pulsklocka så har jag hittat den optimala prylen. Köp en Ipod Nano och ett Nike+ kit (fotpod som sänder trådlöst till Ipoden). Jag köpte hela skiten för 400 på Tradera, så dyrt behöver det inte bli. Helt otroligt kul träningskompis. Du får tid, sträcka, tempo, musik och dessutom nedräkning när du börjar närma dig målet vilket gör att man trycker på lite extra. Lite beröm från ex. Paula Radcliff om det går bra ;-)Ladda upp till Nike+ community efter passet och kolla in loppet med diagram, anta olika utmaninagr etc. Detta har gjort att jag har hängt i med löpningen då det är kul att se sina framsteg. Tveka inte, skaffa detta NUU!
Lycka till!
#8
24 oktober 2009 kl 16:39 Redigerad 24 oktober 2009 kl 17:12
Gilla
@Peter Arvidsson
Faan vad jag känner igen mig ;-)
Men vilken tillfredsställelse när man ser att man faktiskt utvecklas och kilona försvinner. Jag tog ett beslut sommaren 2008 dagen jag gick på semester. Jag tänkte att "Jaha, nu kommer man att gå upp ytterligare 3-4 kilo till med grillat, öl och annat gott under 5 veckor" Tog då ett beslut att "Näää, nu j-ar, nu ska det bli ändring". Jag sprang (plågade) VARJE dag i 5 veckor med bara typ 2 vilodagar och gick ner 6 kilo på semestern. Det var min vändpunkt och sedan dess har jag hängt i. Sprang 12 km idag på 5.02/km och ska springa Göteborgsvarvet. Kompleterar med gym och har fått ett nytt liv (och kropp ;-)
Kör hårt! Det är värt det för snart går plågan över i njutning.
#9
29 oktober 2009 kl 18:27
Gilla
Hej
jag kör Explorer 7 och får skarven grått/vitt mitt i vänstermenyn i maximerat läge, 1366*768 widescreen alltså (svårläst). Om jag kör ett mera "4:3" format så ser det bra ut, men det vill jag ju inte. Annars kul med lite nytt.
#10
29 oktober 2009 kl 18:29
Gilla
Hej igen
Fel, när jag klickade på posta inlägg så blev allt bra. Magiiiii ;-)
#11
29 oktober 2009 kl 21:54
Gilla
Jag gjorde så att jag körde 5 km oavsett metod. Sprang så länge jag orkade, gick i backarna och sprang lite til men det skulle bli 5 km totalt. Det hela byggdes på och till slut så sprang jag hela vägen. Låt det ta sin tid, det kommer.
Lycka till!
#12
5 november 2009 kl 08:11
Gilla
Hej.
jag undrar om någon har erfarenhet av den skada jag ådragit mig.
Jag har fått ont i ena foten i mellantårnas förlängning ine i foten liksom. Det gör jätteont när jag går som vanligtvarje gång tårna viker sig, men om jag springer så jag blir lite varm så känns det inte alls. Däremot så blir det ännu värre efteråt. Det är mycket irriterande och jag vädjar om tips från er alla. Självklart så är ju ortopeden ett alternativ men jag tänkte höra efter här först.
#13
5 november 2009 kl 17:50
Gilla
Jag kan tillägga att jag tror problemet uppstod efter att ha sprungit med skavsår på ovansidan av en tå i ca 7 km. Troligtvis så spände jag tårna för att undvika smärtan/skavet vilket kanske resulterade i en överansträngning. Vad tror ni?
#14
5 november 2009 kl 18:33
Gilla
Härligt att läsa!
Gjorde ungefär samma sak 2006 när jag var överviktig och rökare. En kompis "tvångsanmälde" mig till ett 5 km lopp och jag gav mig faan på att klara det. Det blev min vändning i livet men din är ju OTROLIGT imponerande.
Lycka till i Göteborg, ska själv spring för första gången ;-)
#15
7 november 2009 kl 13:03
Gilla
Tack för svaret Fredrik. Jag provade att trycka på benen för att testa men har faktiskt inte ont då. Däremot om jag trycker underifrån på den lilla förhårdnaden (som i alla fall jag har) mellan främre trampdynorna, då gör det ont. Kan säkert också springa en mil utan problem, men skulle nog ha svårt att gå efteråt. Har kört alternativ träning nu i 2 veckor men man VILL JU UT OCH SPRINGA! Crosstrainer i ett svettigt gym i en timme är ju ingen hit precis. Får hoppas att det går över om ett par veckor....
#16
7 november 2009 kl 16:00 Redigerad 7 november 2009 kl 16:13
Gilla
Henry, jag har redan en främre fotpelott i skon som funkat bra tills nu och faktiskt hjälpt mig att bli av med knäsmärta. Har även testat enligt en video för att diagnostisera detta, men det är inte den skadan kan jag konstatera. Tack för tipset ändå.

Oldboy, tack för dina tips oxå. Ska Googla lite så får vi se.

Updaterat: Läste just att det påskyndar läkningen att ha stela sulor i skorna så att inte tårna böjs så mycket, det ska jag prova. Verkar vara stressfraktur så det är väl bara att vila antar jag.
#17
7 november 2009 kl 23:13
Gilla
Tack för ditt inlägg Malin. Jag är inte ett dugg svullen och det knakar inte. Dessutom gör det i princip inte ont om jag klämmer eller trycker (bara lite om jag trycker hårt underifrån). Men så fort jag går gör det ont men när jag blir varm försvinner det för att sedan återkomma när jag kallnar.
Jag ska nog avvakta några veckor och som du säger så är det ju rätt årstid. Alternativ träning kör jag redan men man saknar ju löpningen.
#18
8 november 2009 kl 18:47
Gilla
@Leif, precis vad som hände mig nyss. På topp och på G och då går det åt skogen :-(, shit!
SKa försöka hålla motivationen uppe några veckor medans jag läker. Några tips någon?
@ Micke, kul att du kommit igång i gen, håll i nu över den mörka årstiden. Sen går det ju av bara farten när ljuset och värmen kommer. Att läsa här på forumet hjälper mig att stanna i träningsstimmet. ANnars tror jag man kan glida iväg och bli bekväm. Tack alla Joggare.
#19
11 november 2009 kl 19:32
Gilla
Jag orkade inte fortsätta, klarade inte riktigt hundra och sen kom det en flytt emellan. Klarade du 100?
Nu kör jag squats i stället. Inne på 3:e veckan och det ger bra det oxå.
Progressen loggas i dagboken. Häng på, det är bra muskler för löpning som tränas.
#20
12 november 2009 kl 17:59
Gilla
Jo det kanske är lite lättare för en löpare att köra squats. Jag tog 105 efter 2 veckor, så 200 efter 6 känns inte som något större problem. Har själv löpförbud på grund av stressfraktur just nu så jag kör lite alternativ träning i väntan på den underbara dag som jag kan börja springa igen. Att ha lite starkare ben den dagen är ju inte fel i alla fall.
< < < 1 2 3 > > >