Foruminlägg av erik karlsson

< < < 1 2 > > >
#1
22 mars 2010 kl 23:34
Gilla
Tjena!!

Jag skulle vilja veta om någon har nån erfarenhet om att löpningen försämras om man snusar. Själv snusar jag i perioder. Nu har jag snusat två veckor. En dosa har väl räckt en vecka.

Brukar hålla igång med nån form av konditionsträning, skidor eller löpning. Under februari månad hade jag dock ett uppehåll, bröt handen å blev nog en aning deprimerad för att jag inte kunda starta i vasaloppet.

Nu har jag kommit igång och startat med MAF träning. Jag tycker mej ha haft svårare att hålla nere pulsen under snusperioden och har ej förbättrat mej under sista 2 veckorna. Frågan är om det är snuset som är boven?

Jag hoppas att kunna hålla mej snusfri ett par veckor och se om jag återigen förbättras. Återkommer med rapport om det.....Skulle vara intressant om någon har nån erfarenhet på området.

/erik
#2
13 april 2010 kl 15:51
Gilla
Skulle bara meddela att de gick åt helvete me å försöka sluta snusa :), men jag har förbättrat min kondition de sista veckorna så jag snusar vidare :) Tack för intressanta kommentarer. /Erik

Ps. Jag kan konstatera att vilopulsen går upp vid snusning, åtminstone för mej. Precis som för dej, Fredrik. Typ ca 8slag.
#3
13 april 2010 kl 18:17
Gilla
Dä vore jävlit sköj å få kika på din uppsats, Frida! Hoppas du kommer ihåg det :)
Lycka till me skrivandet...själv är ja så jävla dåli på å skriva..;) har en del å skriva själv men de går inte så jättebra ;)
/erik
#4
7 juni 2010 kl 16:38
Gilla
fan va rolit de är me intervaller!! Känner att jag får bättre spänst att köra intervaller och att benen mår bra av de. Kom nyss hem från några tusingar. Mina ligger på runt 4:20. Kan inte springa just så mycke fortare :). Jag springer en flack mil på en kanske 46-47 en bra dag. Mitt mål är 44. Va fan, de ska väl inte vara omöjligt?

/Erk
#5
20 september 2010 kl 23:05
Gilla
Va tycker ni joggare? Tänkte avvara snusen innan Lidingöloppet. Hur tätt inpå loppet vågar jag snusa den här veckan för att inte mitt resultat ska påverkas? 5 dagar? 3?1? 1 timme? Vill slå förra årets 2:57.
#6
22 september 2010 kl 22:05
Gilla
Tack för väldigt intressanta åsikter och egna erfarenheter..........Tog nyss en snus som jag tänkte skulle bli min sista innan loppet. Nu får jag gå över till lite extra kolhydrater istället :) Men jag smyger med en dosa när jag åker ner till stora staden , tänkte jag skulle belöna mej med en tredubbel påse vid målgång för att jag varit duktig :)
#7
28 september 2010 kl 23:26
Gilla
Jag drack några klunkar vid 1a kontrollen och 10 minuter senare högg det till rejält på hö sida precis nedanför nedersta revbenet. Var tvungen att stanna till slut, började efter ett par tre minuter lite smått småjoogga och smärtan avtog allteftersom. Höll mej borta från powerade resten av loppet. Helt övertygad att det var sportdrycken som var boven. Hade inga liknande symptom vid förra årets LL, då tror jag det var enervit. Är säkert väldigt individuellt men min kropp sa ifrån.
#8
1 oktober 2010 kl 11:01
Gilla
Jag har fått en galen ide att anmäla mej till Malaga Marathon som går av stapeln den 6e december. Det är 1a gången det anordnas ett maraton där och det vore nice att ha varit med på deras första mara. För mej känns det xtra inspirerande eftersom jag bott där. Man kommer mestadels springa nära playan å de blir ju härlit me ett havsdopp efteråt. Har sprungit lidingölopp men de blir min 1a mara. uffff.......

Kvällen innan blir de seriematch i "La liga" som uppladdning :)
#9
1 oktober 2010 kl 17:12
Gilla
Oldboy: Det stämmer att mån 6e december är helgdag och även den ons 8:e. Det mesta tror jag är också stängt på tisdagen emellan eftersom det är en klämdag.

Prova med den här Daniel: http://www.maratonmalaga.com/
#10
5 oktober 2010 kl 20:31
Gilla
Ska köpa skor men kan inte bestämma mej för vilka........va skönt de hade varit om det bara fanns 3 par i affärn:) Men nu när de ändå finns så många å välja bland vill jag verkligen lägga ner tid på å välja ett par som jag tror kan passa. Just skor är viktigt tycker jag ur hälso-skadesynpunkt. Kläder är ju skitsamma. Tanken är att jag ska springa min 1a maraton med dom i december.

Väger 73kg, min löpteknik är att jag landar på mellanfoten nånstans; jag landar alltså inte oftast på hälen och rullar fram utan jag trippar mer. Min fot är "normal", kanske litelite bredare på mitten än genomnittsvensson. Funderar på en "tävlingssko" men då kanske man får ont som fan efter en tre mil? Men jag vet inte om jag behöver nån jättedämpning under hälen eftersom jag springer mer på mellanfoten. Hmmmmm... Kan tillägga att jag just nu springer i ett par gamla Asics Kayano13.

Om någon har nåt tips tas det tacksamt emot.

Vänliga hälsningar Erik
#11
7 oktober 2010 kl 23:14
Gilla
ojojoj, tack alla för alla tips!!!
Imorrn bär de av till affärn så får vi se om de blir nåt. Ska försöka ha era kommentarer i tankarna,,,,,,,,

/Erik
#12
11 oktober 2010 kl 22:39
Gilla
tjosan, säger bara WOOOWW när jag tiittar på mina nyinköpta dojjor. NICE! Provade DS Trainer och ett par Adidas Adizero och ett par andra, tror det var New Balance men dom kändes för tunga den moddellen jag provade. Fastnade helt klart för Adidas Adizero men mina heter Tempo och inte Adios. Ska bli kul å prova dom till löppasset imorron!!!
#13
14 oktober 2010 kl 20:47
Gilla
Ojdå, mina Adidas är tydligen damskor. Men va fan, de spelar väl fan ingen roll bara de går å kuta :). Dom kändes ju kanon på mitt 1a långpass. Vad jag kunde känna var det ingen högre klack iaf :).
#14
14 oktober 2010 kl 21:05
Gilla
Jag har nyss köpt ett par dojjor och lärt mej lite grann om löparskor under funderingarna vilka som dojjor som passar mej. Jag köpte ett par Adidas. Om du sliter skorna på utsida häl och utsida framfot gissar jag att du medvetet eller omedvetet springer på ett sätt för att undvika att springa på insidan. Du undviker att springa på insidan eftersom du har ett högt fotvalv och inget stöd insida mellanfot. Du behöver nog en sko med rejält pronationsstöd. Men jag är verkligen ingen expert inom området.
#15
19 oktober 2010 kl 15:05
Gilla
trodde du frågade om man kunde vara full å springa den på 8 timmar....
#16
19 oktober 2010 kl 19:50
Gilla
#17
19 oktober 2010 kl 20:06
Gilla
Lycka till Bruce!! Kul att du kom med!
Å spring nykter;)
#18
22 oktober 2010 kl 20:47
Gilla
Jag är blodgivare och kutar lidingölopp och åker vasaloop och om en månad ska jag försöka mej på en maraton.
Nu vet inte jag hur seriös du är i din satsning (men 70-90 km är ju iaf en hel del så du verkar ju satsa ordentligt ), men oavsett ska de väl inte vara nå problem. Är väl bara å se till att blodgivningen kommer strax efter en tävling och inte strax innan. Lycka till me satsningen!
#19
3 augusti 2011 kl 15:17
Gilla
Såhär är storleksöversättningen, Sebastian:
33-34.5 XXS
35.5-37 XS
38-39.5 S
40.5-42 M
43.44.5 L
45.5-47 XL

Måste ju bara prova å springa i såna här. Ska ge mej själv ett par i present för att jag klara å springa en mara utan att dö.
#20
9 augusti 2011 kl 23:11
Gilla
Värmer du upp ordentlit innan du ger dej av??? Innan ja började löpträna för ett antal år sen fick ja alltid världens jävla håll efter en 10minuter oavsett hur jag förberedde mej med kostvanor, prova som du å å hålla nåt i handen etc., innan ja blev så klok att jag började värma upp innan. Å de ordentlit ! Minst en kvart. Å sen när du börjar jogga gå ut lugnt, lugnt å försök jogga avslappnat. De ä mitt tips. Å glöm inte å styrketräna ! Kör situps varje dag som vana. Å sen finns de ju massor av gruppass på gym å sånt me boxning, stepup pump, core å allt va de heter.
< < < 1 2 > > >