Foruminlägg av Agneta Österman Lindquist

< < < 1 2 3 4 5 > > >
#1
29 juli 2015 kl 08:26
Gilla
Hej
Använder Runkeeper och har sett att det ska gå att koppla ihop det med jogg.se men förstår inte hur. (Har iPhone). Undrar också om det går att importera data från RunKeeper till jogg.se (träningsdagboken).
Har försökt söka i forumet men inte hittat svaren på detta tyvärr
#2
29 juli 2015 kl 10:02
Gilla
Hittat - tack för hjälpen. Lite otympligt att ta in ett pass i taget bara ;-)
#3
9 augusti 2015 kl 17:57
3 Gilla
Jag idrottade som tonåring (simning) men sen kom livet emellan och det har inte blivit mycket mer än hundpromenader under många år. Enstaka besök i simhallar och på gym, men ingen kontinuitet alls. För två år sen köpte jag bungy-stavar och började med stavgång som till min förvåning var kul med dessa stavar. Tempot ökade, jag började småjogga med stavarna då och då. Efter ett sjukdomsbesked 2014 (inklusive lyckad operation) bestämde jag mig för att ta tag i det hela och 1 maj 2015 anmälde jag mig till Tjejmilen och började samtidigt träna enligt ett särskilt program. Min gamla tävlingsskalle muttrar, men jag har tagit det lugnt ändå. Varvar gång och jogg och de första vändorna klarade jag bara 2-3 min jogg i sträck. Idag testade jag 4x15 minuter jogg med gång och stretch mellan varje i 8 km som är hittills längsta. Det går inte fort alls, men det känns väldigt skönt och bra och jag längtar verkligen efter löprundorna. Växlar om med stavgång ibland och kör styrka då och då (för sällan!). Börjar snegla så smått på en halvmara 2016. Vi får se ;-)
#4
21 augusti 2015 kl 06:37
2 Gilla
Härligt. Gjorde själv samma grej för nån vecka sen och kan ana hur du känner dig. Första milen är verkligen häftig. Tänk att man kunde!!! Och gjorde!!!!!! Farten har ingen betydelse, bara prestationen!
#5
23 augusti 2015 kl 08:16
Gilla
Jag tror ju faktiskt det finns fler än jag som "löper" hellre än fort. Som tycker det är viktigare att kroppen håller än att sätta rekord. Men som ändå behöver lite peppning ibland, lite tips på den egna nivån och även utbyte långsamspringare emellan. Jag ska springa Tjejmilen den 5 september och kommer inte att göra det under 60 minuter, eller sjuttio, men förhoppningsvis åttio...
Är jag ensam om det, tro?
#6
23 augusti 2015 kl 17:50
1 Gilla
Leifi - med tanke på att du är nästan lika gammal som Metusalem är jag förstås imponerad av ditt tempo. MIchael - jag syftar på tid på milen t ex och jag tror nog inte dina barn sprang så långt vid den åldern ;-)
Min rubrik kanske är felformulerad, men för mig som började jogga för tre månader sedan vid 58 års ålder utan att nånsin ha testat detta förr är faktiskt 7.30-tempo rätt snabbt, åtminstone om det gäller 8-10 km. Att mina flera gånger opererade ben och dåliga knän skulle hålla för detta förvånar mig faktiskt. Så jag tackar för tipset om gruppen "Långsamma löpare", och för Mathias peppande text. Och självklart fortsätter jag i det tempo jag finner njutbart (vilket inte hindrar att det förhoppningsvis går snabbare vartefter). Hoppas hitta fler med samma inställning här inne...
#7
7 oktober 2015 kl 09:54
Gilla
Började som 57-åring jogga i våras. Följde ett run/walkprogram med successiv ökning och allt gick jättebra. Avverkade Tjejmilen i september utan problem och blev kanske lite övermodig och ökade tempot på träningsrundorna strax efter. Testade också uthålligheten med 18 km stavgång en dag och nästa dag sprang jag en kortare intervall. Då sa ena vristen ifrån rejält. Smärta inuti "böjet" och värk som minskade efter ett par dagar. Det har nu gått en dryg vecka, har inte sprungit alls. Inga problem vid promenader, men så fort jag försöker ta springsteg så hugger det till igen. Nu med viss koncentration till den kraftiga senan som sitter på framfoten/vristens inre hälft (fattar ni?).
Nån som känner igen detta och kanske har några ord på vägen. Tränar annat när jag kan, men saknar joggingturerna rejält.
#8
7 december 2015 kl 12:26 Redigerad 7 december 2015 kl 12:45
Gilla
Hej
Har använt en pebblewatch i kombination med iPhone för att mäta mina rundor men nu är det dags att skaffa nåt annat och behöver råd för att inte gå vilse i funktionerna. Behöver GPS-klocka som visar genomsnittshastighet, aktuell hastighet, sträcka och gärna med möjlighet till loggning av intervall. Inbyggd pulsmätare vore toppen liksom möjlighet att mäta pass på löpbandet.
Sist, men inte minst måste den förstås gå att synca med jogg.se

Vad använder ni andra - vad finns att rekommendera?
#9
8 december 2015 kl 16:17
1 Gilla
Tack för input.

Känner viss skepsis mot pulsband, Gillar inte att ha nåt som trycker över bröstet. Har fått kassera flera sport-BH som suttit för hårt, men det är kanske ett problem herrarna slipper ;-)

Har beställt en Garmin forerunner 225 nu, tyckte den nyaste (235) var för dyr.
#10
10 december 2015 kl 07:39
Gilla
Nån som vet ungefär hur många det är i varje startgrupp i grupperna 18-25? Anmälde mig i september och är lite nyfiken på vilken grupp jag kan tänkas hamna i - det stod att man placeras efter anmälningsdatumet.

Nån som vet?
#11
18 maj 2016 kl 17:33
Gilla
Hej
Har sedan lite för många veckor en stelhet och ömhet i ena knävecket. Lite som kramp när jag suttit stilla ibland. Gör egentligen inte särskilt ont om jag inte springer rejält fort eller uppför. Får lite ont efter passen också. Har varit hos sjukgymnast som inte hittade några fel på ledband, menisk eller muskler, gick inte att provocera fram smärta på nåt särskilt sätt.
Nån som känner igen detta? Börjar ju undra eftersom det drar ut på tiden lite. Kan jogga i lugnt tempo, är det bara att fortsätta..?
Kanske finns några bra övningar, stretch eller annat i detta läge?
Alla tips är bra tips ;-)
#12
19 maj 2016 kl 15:48
Gilla
Nej, nån sträng känner jag inte. Det jag märkt är däremot att när jag gör tåhävningar så känns absolut inget alls om jag har böjt knä, däremot när jag har rakt ben, så koppling till muskler högre upp i benet kanske ändå är värt att tänka på. Nåt som behöver stärkas upp kanske?

#13
22 maj 2016 kl 21:05
Gilla
Tack för tips! Alla är värdefulla för mig som lär mig hela tiden. Men sjukgymnasten kollade särskilt popliteus och trodde absolut inte att det var den efter att ha böjt, vridit och bänt på benet. Vågar man inte lita på det (hon är spec på idrottsrelaterade problem)?
#14
29 september 2016 kl 08:59
Gilla
Hej
Jag har en blogg på annat håll och nånstans har jag fått för mig att man kan koppla externa bloggar hit till jogg.se. Men hur? Går det med alla bloggar oavsett plattform?
Vore kul med en koppling eftersom jag har träningsdagboken här.
#15
29 september 2016 kl 09:41
Gilla
Oooops. Tack för snabbt svar. Borde sett det där själv, men nu är det fixat. Tack för hjälpen!
#16
9 december 2016 kl 18:50
Gilla
#17
28 januari 2017 kl 07:20
Gilla
Ska också springa min första mara i vår och är ungefär lika långsam som frågeställaren. Tränar uthållighet framför snabbhet. Jag vurmar för gå/jogg-konceptet och kör 8,30 jogg 1.30 gång hela tiden under mina långpass. Tänker göra så på maran också. Har testat och för mig är det så att förutom att jag orkar längre med denna modell så går det faktiskt också snabbare totalt sett. Det mentala får också sitt när det börjar kännas i nån muskel - då tänker man bara "äsch, det är bara tre minuter kvar sen får jag gå" och då blir det lättare att fortsätta springa.

Jag är nästan 60 och har sprungit i två år, en halvmara, längsta pass hittills 25 km och det tog drygt 3 timmar.
www.maradrömmen.se
#18
24 april 2017 kl 13:26 Redigerad 24 april 2017 kl 13:27
Gilla
Hej
Undrar om nån känner igen detta att få ont efter avslutad löprunda. Har sedan en tid problem med överansträngd vadmuskel och går hos naprapat. Har fått många bra tips och råd. Foamrollar osv. Det onda försvann, jag tog en lugn och kort runda utan problem, inte ett dugg ont. Hoppet väcktes. Men nästa morgon så gör det ont, känns stelt och svullet i problemområdet igen.
Är det en del i processen, eller nåt helt annat???
Kan jag göra nåt på bättre sätt?
Totalvila???

#19
24 april 2017 kl 15:50
Gilla
Tack för respons. Särskilt det där om sensmärtan som kommer efteråt och tips om rejäl vila. Att det skulle bero på de nya skorna tror jag inte, för jag har inte sprungit så mycket i dom och aldrig något långt pass, så det måste ha blivit nåt missförstånd. Det är länge sen jag körde nåt hårt eller jättelångt pass över huvud taget tyvärr, i alla fall löppass.

Försöker hålla igång med annat när det går.
Crosstrainer, simning bl a funkar utan minsta problem.
#20
8 mars 2018 kl 09:55 Redigerad 8 mars 2018 kl 09:57
Gilla
Har snöat in på Fitbit ionic som jag tycker är mycket snyggare än den Garmin jag har idag (forerunner 230) och där jag använder bara en bråkdel av funktionerna och inte gillar portalen som jag tycker är opedagogisk (tacka vet jag jogg.se).

Men hur är Ionic? Nån som testat? Alla tankar, kommentarer och förslag är värdefulla innan jag bestämmer mig. Att den är snygg hjälper inte om den inte funkar i praktiken ;-) https://www.fitbit.com/shop/ionic
< < < 1 2 3 4 5 > > >