Foruminlägg av Malin Palm Dahlkvist

#1
8 september 2015 kl 14:58 Redigerad 8 september 2015 kl 15:07
Gilla
Jag slet av mitt korsband våren 2003 och opererades 2009 efter att ha försökt leva på utan. Skadan skedde under min tid som aktiv gymnast, främre korsbandet av + lösa benbitar från menisken. Slutade med gymnastiken och försökte styrketräna och simma. Inte heller simning fungerade. Mitt knä kunde vika sig helt utan förvarning i vilka situationer som helst och smärtan jag hade periodvis va hemsk. När sedan både utförsåkning och ridning blev ett problem fick jag tänka om. Både jag och sjukgymnast gjorde sedan en ny bedömning att en operation nog va bästa utvägen. Blev också varnad av den långa återhämtningen.
Jag ångrar inte en dag att jag genomförde operationen, så mycket mer träningsmässigt jag har kunnat göra nu som jag tidigare undvek eller fick avstå. Idag har jag inga som helst besvär och fick vid efterkontrollen 3 månader efter operation veta att mitt opererade knä är stabilare än innan skadan. Enbart korsbandet är åtgärdat, menisken återstår att se på lång sikt om även den måste opereras. Ett resultat jag inte hade kunnat uppnå med enbart träning.
I år har jag snart genomfört en halvklassiker, något som aldrig hade varit möjligt för mig som jag levde innan operationen.

men som ni andra säger allt är individuellt.
#2
8 september 2015 kl 15:26
Gilla
Jag har enbart LL kvar på min halvklassiker och jag tränar efter principen att hinna med ett långpass, ett kort/snabbt pass i veckan som minimi. Men då har jag redan tävlingsdistansen 15km bakom mig och vet att jag kan klara av det.
Varierar löpningen med MTB träning.

I regel har jag följt de rekomendationer varje klassikerlopp har satt upp med vad man har för minst antal mil i benen. Sedan har jag försökt köra 2/3 av totalsträckan som de längsta passen (skidor och cykeln).
#3
6 april 2016 kl 19:14
Gilla
Jag är nu på jakt efter en damracer till mig själv. Körde halvvättern förra året på en Trek Lexa SLX jag fått låna. Tidigare är jag inbiten MTB åkare. I framtiden kan det bli en ny halvvättern och siljanrunt annars är det mer i träningssyfte.
Har tittat på Crescent Deca Dam och Trek Lexa SL. Någon med erfarenhet av dessa? Andra bra förslag runt 10.000kr.
Jag är 158cm så beroende av de små storlekarna.
#4
26 oktober 2017 kl 08:25
Gilla
Har det löst sig för er som har problem? Min anslutning mellan garmin connect och svettig började strejka förra veckan och jag får inte över några pass alls sen dess.
Någon som kommit på problemet?