Foruminlägg av Malena Blom

#1
23 december 2014 kl 00:04
7 Gilla
I oktober fick jag den lysande idéen att nu ska jag börja springa då jag inte kan gå på den vanliga tantgympan på grund av att jag under 7 veckor skulle jobba kväll. Hade inte sprungit en kilometer sen jag slutade grundskolan för 30 års sedan. Röker 5-7 cigaretter om dagen. Vägde något kilo mer än jag kanske borde men inget att gnälla över.
Sagt och gjort så gav jag mig ut på första rundan som var på strax under 3 km. Med blodsmak i munnen ont överallt tog jag mig dock runt på hyggliga 25 minuter. Ja backarna gick jag i ärlighetens namn. Skam den som ger sig! Först målet jag satte var att försöka komma ut varannan dag och ta mig runt utan att gå.
Två veckor tog det att komma ned till ca 19 minuter och till att lyckas springa hela rundan utan att uppleva "nära döden upplevelse"
Med dunka dunka på Spotify och runkeeper på telefonen började jag nu tävla mot mig själv med ett nytt mål- ta mig runt på 17 minuter.
Efter 4 veckor med samma runda så var det dags att ta sig ann nästa utmaning- sjön runt på 3,9 km.
Nu börjat även vädret bli sämre men på med skorna och ut i regn och rusk och efter tre veckor lubbade jag runt på 21 minuter!
Nu skulle 5 km minsann tas! I två veckor har kag nu alternerat 5 km och 3,9 och nu har jag bestämt mig för att fortsätta utmana mig själv.
Det har gått så långt så jag önskat mig ett par utprovade löparskor i julklapp och coola löparkläder för att klara den svenska vintern.
Trodde aldrig att jag skulle få så blodad tand på detta!
Har inte varit förkyld på hela hösten. Är två cm från mitt midjemått jag hade som 18-åring (3 barn där efter). Känner mig som en miljon dollar efter ett löppass både i kroppen och huvudet efter en runda.
Så nu ska kag till 1 mars ta milen!
#2
23 december 2014 kl 12:03
Gilla
Tack för tipsen! Har läst flera trådar på forumet om just dra ner på tempot och det är väll det jag känner är svårast. Funderar på att införskaffa mig en pulsklocka som hjälp då jag lätt går igång på runkeepers tempo tider var 5e minut.
Har en runda på 6,5 km som nästa delmål och den kanske kan va lämplig när jag lärt mig lugna ned tempot?
Har provat med att springa intervaller med snabbare och långsammare tempo men har svårt att hitta rytmen hur gör ni?
#3
23 december 2014 kl 13:16
Gilla
Tack Johan för tipset om att se det som en utmaning att sprina långsammare! Ska testa det nästa gång jag ska ut. Blir kanske inte i morgon men på juldagen kan det va skönt att skita sig från soffan och julgodiset.
Rapport om hur det gått kommer!
God Jul!
#4
23 december 2014 kl 13:17
2 Gilla
Oj! Det skulle ju va slita sig från soffan och inget annat??
#5
25 december 2014 kl 12:25
1 Gilla
Tomten kom med en fitbit och ett par Asics Gel-Noosa Tri 10! Var "tvungen" att testa dessa mellan julfukosten och Kalle! Gav mig tusan på att inte springa för fort denna gången och tog rundan runt sjön och sen en avstickare med lite backar. Skippade runkeeper för att slippa höra tempotiderna och hade bara gps tracker för att se hur långt det var. Det plockade i hop till en 4,7 km med två rejäla backar som jag sakta men utan att gå tog mig uppför på 26;42. Skorna var underbara att springa i och så smakade resten av julmaten så mycket bättre efter att fått svettas lite! God fortsättning!
#6
25 december 2014 kl 12:36
Gilla
Asics Gel-Noosa Tri 10 som satt som en smäck på fötterna (hade provat ut dem innan och tipsat Tomten)
#7
8 januari 2015 kl 22:22
1 Gilla
Har jobbat stenhårt med att få ned tempot vartannan runda och lägga på ca 500 meter i stället och det funkar fint! Har sen julafton hållit mig till varannan dag ca 5 km och tillåtit mig att tävla mot mig själv och ligger då på 5:13-5:40 beroende på dagsform, runda, backar, väder och vind. Har lagt in mer backträning då jag märkte att jag tappade flåset mest där. "Långrunderna" stänger jag ljudet på runkeepern och är uppe i 8 km! Tempot är visserligen under 7 men det känns som att jag inte har idiotsprungit. Märker dock att jag är mycket tröttare i benen dagen efter en 5km runda. Till saken hör att jag går 10-12000 steg om dagen på jobbet i skyddskor på betonggolv så det är där jag märker det mest. Men skam den som ger sig! Till helgen blir det 8,5 om det inte blir storm. Fast motvinden kanske kan hjälpa mig att hålla tempot.
#8
9 januari 2015 kl 15:42
Gilla
Kul att få feedback på forumet! Har bara en fråga? Hur gillar man andras inlägg? Eftersom jag inte vet hur man gör så får jag på detta vis tacka er alla. Jag lovar att hålla er uppdaterad hur det går. Ok det blir två frågor. Hur ställer man in träningsdagboken så att det man skriver inte hamnar på startsidan? Förmodar att inte alla vill läsa om mina rundor i tid och otid men det hade varit kul att lägga ut resultatens alla fall. Ha en go kväll!
#9
15 januari 2015 kl 00:31
1 Gilla
När man ligger och tänker ut nya rundor att springa i byn för att få ihop till ytterligare en kilometer i stället för att räkna får när man ska somna.
#10
17 januari 2015 kl 14:21
7 Gilla
10 km på 58,38! Jag gjorde det! Fasen va bra jag är??. Hittade en runda som visade sig vara 9,5 km så det var bara att ta sikte på busskuren 300 meter bort när jag passerade hemmet och vända där. Det va det värt! Vilken känsla att veta att man fixar det! Nu blir det att fortsätta och mixa korta och långa rundor och kanske ett lopp?! Ha en jätte bra lördag!
#11
27 mars 2015 kl 09:33
3 Gilla
När man på allvar funderar på att knyta på sig skorna och ta en runda efter kvällsskiftet kl 00:15.