Foruminlägg av Lovisa

< < < 1 2 > > >
#1
25 maj 2015 kl 19:41
Gilla
Hej alla joggare! jag har åkt på en förkylning och på lördag har jag ett millopp planerat. senaste passet var i lördags, vilket var ett extremt kort och lugnt pass. vilade fredag(dagen innan) också. planen är att vila idag och imorgon, och förhoppningsvis kunna köra ett distanspass onsdag och lätt pass med lite ruscher torsdag, för att sedan köra tävlingen lördag. tror ni dessa 3 vilodagar (+ det lätta passet lör&vila fre) kommer påverka konditionen? van vid att springa nästan varje dag annars. hur snabbt försämras konditionen egentligen?
#2
25 maj 2015 kl 19:42
Gilla
Tilläggas skall kanske att jag känt mig lite nedtränad innan i några veckor. kan denna ofrivilliga vilan istället få motsatt effekt och snarare förbättra mig?
#3
19 september 2015 kl 09:14
Gilla
skulle vara kul att ha lite asicssnack här, själv är jag ett stort fan och kör uteslutande på asics! favoritskorna måste nog ändå va ds trainer, perfekta för distanspass osv då dom är väl dämpade utan att bli klumpiga över huvud taget
vilka är dina favorit asics skor? skriv gärna lite kort om dom också!
#4
10 januari 2016 kl 10:02
Gilla
Hej! Har funderat på att köpa ett par dubbade löparskor eftersom det börjar bli ohållbart att springa snabba tempopass i denna halkan, tycker jag. Är dock orolig för att de ska bli alldeles för klumpiga och tunga, och därmed ta bort löpkänslan! Finns det några bra och framförallt lättare dubbskor på marknaden? Jag springer vanligtvis i Ds trainer samt Ds racer. Har dessutom mycket smala fötter.
#5
4 maj 2016 kl 22:01
Gilla
säg att du maxar 5 km, vid tävling eller dylikt. vilken procent av maxpuls klarar du av att ligga på?
är procent av maxpuls ett bra mått på kondition?
själv snittar jag på 95% under 5k. Är detta bra/mindre bra/mellan? har själv svårt att bedöma haha :-)
#6
5 maj 2016 kl 09:17
Gilla
väldigt intressant diskussion! själv har jag gjort ett riktigt maxpulstest på anläggning så den bör stämma:-) mätte även tröskelpulsen vilket är exakt den puls jag orkar hålla 5k.
angående snabb/uthållig så kommer jag från friidrotten/medeldistans (vilket jag fortfarande är lite tränad för), så om jag skulle springa halvmara eller maran skulle jag antagligen inte orka ligga ens i närheten så högt!
#7
22 juni 2016 kl 14:01
Gilla
Hej!
Var precis ute på en testrunda med den nya löparklockan, 7 km i ca 4.30 tempo. När jag nu efteråt kollade igenom passet blev jag rejält chockad över min löpkadens som bara låg på 160 i snitt! Visst är detta väldigt lågt? Borde jag göra något åt detta?
Jag har tränat friidrott på ganska hög nivå som yngre så jag tror ändå att min löpteknik är hyfsat bra, har kört mycket teknikträning hela mitt liv även om det såklart blivit mindre av det de senaste åren. Landar alltid på framfoten och det känns avslappnat och bra. Aldrig haft problem med benhinnor, knän etc. Är 170 cm lång och väger ca 60 kg om det spelar någon roll.

Mvh Lovisa
#8
22 juni 2016 kl 15:20
Gilla
Äter du järntillskott eller försöker du bara få i dig mer genom maten? När jag själv hade järnbrist fick jag höra det inte är någon fara med kaffe om man väntar 2 timmar från det att man tagit järntabletten iallafall :)
#9
22 oktober 2016 kl 13:23
Gilla
Hej! Jag är på jakt efter nya löparskor. Springer nu endast i Asics ds Trainer, men de börjar slitas ut och jag är sugen på att testa något nytt. Är ute efter två skor, ett par något lättare och ett par ungefär liknande som ds trainern/något mer dämpade. Är lite sugen på adidas, men det finns så många modeller ju! Har kollat lite på Adizero Adios och Adizero Boston, kanske kan de vara något? Hur är de jämfört med Asics skon? Eller finns det någon annan modell jag kan kolla in? Tar gärna emot tips på andra märken med, viktigt är dock att skon är smal i modellen :)
mvh Lovisa
#10
22 oktober 2016 kl 16:31
Gilla
Tack för svar! ska kolla in tempo boost och supernova.
Martin: är adios lättare och snabbare sko än boston?
#11
23 oktober 2016 kl 08:47
Gilla
tack för alla svar! jag tror jag ska beställa hem boston och adios och se hur dom känns. Kan jag ta samma storlek på dessa som jag har i asics?
#12
1 februari 2017 kl 20:19
Gilla
Hej!
För ca 2 år sen upptäcktes det att jag hade järnbrist, hade då 95 i Hb-värde. Åt järntabletter i ca 8 månader innan jag nådde 125 och slutade äta tabletter. Fick ett "återfall" i våras och åt tabletter igen tills jag nådde normalt värde i höstas, varpå jag blev rekommenderad att gå ned från 2 tabletter/ dag till 1 (niferex,1 tablett=200mg). Nu efter nyår kände jag mig seg och sliten och kollade upp värderna, som tydligen sjunkit till 111. Är min kropp ovanligt dålig på att ta upp järn eller vad händer? Bör jag äta 2 tabletter/dag igen, eller finns det någon risk att jag överdoserar? Har någon något annat tips? Jag har inte fått någon hjälp av sjukvården varför jag har dessa problem.
Mvh Lovisa
#13
15 april 2017 kl 15:56
Gilla
Hej! Känner att det är dags att uppdatera skogarderoben lite, kanske kan någon här på jogg hjälpa mig?
Springer idag i Adidas Adizero adios, boston boost och tempo, men är ute efter ett par lite mer dämpade skor att ha till långpass/lätta distanspass. Dock fortfarande med bra löpkänsla och inte för klumpiga! Föredrar Adidas men andra märken kan också vara intressanta, dock måste skon passa en smal fot :)
Tacksam för hjälp!!
#14
28 augusti 2017 kl 15:27
Gilla
Hej! Jag har en fundering angående vikt & löpningen. Jag är 172 cm & väger 58 kg, men trots mitt förhållandevis låga bmi hade jag lätt kunnat gå ned några kilo utan att på något vis se "för smal" ut (har inte så mycket muskler). Hur stor inverkan skulle detta ge på mina resultat om jag säg skulle gå ned 3 kg? Skulle mina resultat förbättras eller skulle dem tom kunna försämras pga energiunderskott? Jag springer alla distanser mellan 800m och milen (pers på milen ca 37 min).
#15
30 oktober 2017 kl 17:04
Gilla
Ja, hur tränar egentligen våra bästa medeldistanslöpare nu under grundträningsperioden? Någon som har insyn i ”medeldistanssverige” eller kanske rentav har varit där själv? Tänker mest på 800-1500m. Hur många pass i veckan? Antal kvalitetspass? Veckomängd? Mest trösklar eller vo2max pass, eller ren mjölksyra även på vintern? Skiljer det sig egentligen mycket från milträning?Hade varit väldigt intressant med lite info kring detta då jag tycker det är svårt att hitta på internet annars.
Mvh Lovisa
#16
7 december 2017 kl 22:32
Gilla
Kostnad för retur var ganska hög, ca 350 kr har jag för mig för spikskorna jag skickade tillbaka. Inga avgifter tillkom såvitt jag minns!
#17
27 december 2017 kl 11:12
Gilla
Hej! Jag har en fundering kring pulszoner. Uppmätt på testcenter är min maxpuls 198 och tröskelpuls 187-188, alltså ca 94% av maxpuls, vilket verkar vara högt om man ser till pulszoner som finns på förinställt på garmin etc? Min puls på bekväma distanspass ligger på ca 160-165, alltså ca 80-83%. Denna puls kommer jag upp i redan efter någon minut av lugn löpning.
Hur bör jag ställa in zonerna för att de ska passa mig?Tacksam för svar!
#18
28 december 2017 kl 11:14
Gilla
Tack för svar!!
#19
7 februari 2018 kl 19:05
Gilla
Hej!
Jag har tidigare haft problem med lågt hb värde och ska lämna ett nytt blodprov imorgon för att se hur hb ligger till. Går det bra att lämna blodprovet ca 1 h efter ett medeltufft distanspass (ca 11 km)? Eller kan detta påverka provresultatet?
Tacksam för snabba svar!
Mvh
#20
16 februari 2018 kl 20:09
Gilla
Håller med övriga, testa Boston! Fantastiska skor, precis samma känsla som Adios fast något ”snällare”. Har även testat Salming Distance, ok sko men inte mer än så. För mig som har smal fot känns dem lite klumpiga. Salming speed däremot är fantastiska, men de lämpar sig ju mer till snabbare pass.
Annars tycker jag Adidas Adizero tempo 8 är riktigt bra skor för distanspass. Upplever dem lite fastare och hårdare i sulan, vilket jag gillar, men kanske något klumpigare. Tror dom är ganska lika boston viktmässigt.
< < < 1 2 > > >