Foruminlägg av Erik Törnkvist

#1
21 maj 2014 kl 21:59
Gilla
Hallå!
Jag är ny här på forumet och tänkte be om er hjälp. Jag har aldrig under min uppväxt aldrig varit särskilt bra på att löpa, trots att jag spelat mycket fotboll. Men senaste åren har jag börjat löpträna mer regelbundet, något som jag uppskattar.

Har även börjat springa några millopp och har nu tänkt att jag ska försöka ha lite mer uppstyrd träning och sikta på Göteborgsvarvet nästa år. Tänkte höra om jag kunde få lite tankar kring upplägg.

Jag har tänkt mig ett pass i veckan då jag springer milen, ett lite längre distanspass (senaste veckorna mellan 12-15 km, kommer öka successivt) och ett där jag antingen springer en kortare runda med högre tempo eller kör intervaller/fartlek eller liknande. Hur låter detta upplägg?

Jag har ofta upplevt att det är lättare att öka löpdistansen än att öka farten. Har ni några tips på hur man ska göra för att minska sin snittfart? Är jag på rätt väg? Springer milen på ca 50 min som bäst för tillfället..

Är tacksam för hjälp!
Erik
#2
22 maj 2014 kl 22:10
Gilla
Det låter bra! Jag tackar för tipsen :) Har börjat tycka att det blir roligare och roligare, så det är ju gött. Även om man så klart har pass som känns riktigt sega ibland. Men man får kämpa på :)
#3
17 juni 2014 kl 15:44
Gilla
Tack så mycket för alla era svar hörrni :) Jag siktar på upplägget som jag nämnt då. Får väl se hur jag kommer utforma intervallpassen, men det känns kul att variera det och prova lite olika!
#4
12 oktober 2014 kl 16:34
Gilla
Hallå!
Jag köpte Pegasus 31 i somras och är hur nöjd som helst med känslan. MEN! Jag är redan inne på mitt andra par, de första gick sönder i sömmen nedanför ankeln efter att jag använt dem typ 5 gånger. Jag skickade tillbaka och fick ett par nya, nu har även de gått sönder. Någon annan som också är drabbad av detta?
#5
13 oktober 2014 kl 16:45 Redigerad 13 oktober 2014 kl 16:48
Gilla
Hallå!
Jag skulle behöva lite guidning i skodjungeln. Har bara sprungit kontinuerligt några år och har därför inte så mycket erfarenhet av löparskor i modern tid. Jag köpte Nike Free 5.0 för några år sedan, ett par som jag var nöjd med då. I somras var det dags för nya och då blev det ett par Nike Air Pegasus 31. Är supernöjd med känslan i skorna, men tyvärr har jag redan avverkat ett par som sprack i en söm, och nu har mitt andra par som jag fick efter reklamation spruckit på exakt samma ställe.

Inte så sugen på att reklamera igen och köpa ett tredje par, därför frågar jag er: Hur ska jag tänka? Förslag på skor som jag skulle kunna tycka om? Jag gillade Nike Free eftersom de var lätta, men Pegasus gillade jag ännu mer eftersom de gav mer respons. Free kändes i jämförelse lite svampig. Har aldrig haft några problem med knä- eller ryggskador.. Inbillar mig att jag har ett neutralt löpsteg, men vet egentligen inte!

Jag vet att det finns massa trådar som dessa, har försökt läsa men jag blir inte klokare för det tyvärr. Som sagt, en djungel!