Foruminlägg av Emelie

#1
2 maj 2017 kl 23:22
1 Gilla
Jag har haft ont i båda hälarna i ca 2.5 år med diagnosen "fat pad syndrome". Brännande/molande smärta som är tydligt ansträningsrelaterad i varierande grad med vita prickar på sidan av hälen. Oftast brukar det bli värre under dagen. Extremt begränsande i vardagen, är likt en 95-årig som är fysiskt begränsad. Jag har sagt upp mig från mitt jobb som butiksbiträde och gyminstruktör och lagt av med all fysisk aktivitet som jag höll på med innan (löpning, gruppträning osv). Kan inte ens gå i 5 minuter utan smärta. Jag har gjort ortopediska inlägg, specialutgjorda hälkoppar, tejpat samt skaffat Joya skor. Vissa saker lindrar delvis men jag är fortfarande gravt funktionsnedsatt. Söker ytterligare tips o råd, finns det något annat man kan göra? Medicin? Behandling?
Jag är desperat...
#2
3 maj 2017 kl 15:50
Gilla
Oldboy: just nu är hoppet rätt så långt nere.. Har också läst att det ska ta tid men just nu går det bara åt helt fel håll.. Simning funkar, får nog köra igång med det.

Mille muffen: vad för typ av tåhävningar körde du? Körde excentriska 3x15 på varje ben med böjt och rakt ben under en tid.
#3
4 maj 2017 kl 10:35
Gilla
Åsa: Vad glädjande att höra att du blivit bra! Hade du även vita prickar på sidan? Vart gjorde du en sådan kopp? Och vad för typ av "kuddar" hade du under?

Oldboy: har inget gymkort längre så ska köra igång med detta hemma. Tack för tipsen!
#4
5 maj 2017 kl 12:32
Gilla
Åsa: Samma här, vita prickar vid belastning och om man trycker på hälen liksom. Okej, ska kolla upp om det finns något ställe som gör det här i Göteborg.

Petter: ja, detta kanske är värt att kolla upp. Kanske lägger för mkt vikt på hälen när jag går.. Jag har dessutom en väldigt hög hålfot så belastningsytan är inte så stor på min fot.

Fidde: stötvågsbehandling har jag blivit avrådd att göra av min idrottsläkare då den avger stötar och det är just stötar som hälkuddnarna är känsliga mot.
#5
6 maj 2017 kl 12:40
Gilla
Fidde: ja, samtidigt som jag inte vill förvärra heller..

Petter: låter ju helt underbart. Hur många gånger var du där?

Monica: vilken resa. Gud vad skönt att det är över! Vad jag förstod så var det endast vila som hjälpte mot din "fat pad syndrome" diagnos? Hur lång tid tog det innan just de var läkt? Är alla dina vita prickar borta idag?
#6
6 maj 2017 kl 14:26
Gilla
Tommy: Okej, ska nog ta o kontakta honom, känns ju som att denna skada är lätt att slå upp när den väl läkt så om man har en så skonsam gångstil som möjligt så hjälper nog det mycket.

Monica: jag förstår. Ungefär hur långt tid vilade du o var det i samband med detta som prickarna försvann? Känns så skönt att höra att löpning funkar för dig igen, det ger mig verkligen hopp..
#7
8 maj 2017 kl 11:30
Gilla
Tycker ändå att det är till hjälp, skönt o höra att andra blivit bra... det går en hopp! Håller med, tror det kan ha stor betydelse.
#8
12 oktober 2017 kl 16:20
1 Gilla
Kennta: det går väldigt trögt MEN det går i alla fall framåt, i snigelfart ungefär. Det som jag tror har hjälpt allra mest är vila. Nu går jag runt med Joya-skor samt specialutgjorda hårda hälkoppar. Jag kan nu gå kortare sträckor, max 5 min utan smärta. Sedan blir dem trötta o böjar ömma.

Hur ser det ut för dig, har du varit hos ortoped o fått diagnosen? Vad har du testat att göra för att lindra?
#9
6 februari 2018 kl 20:46
Gilla
Christian: det är inte så stor skillnad jämfört med senast jag skrev. De kanske har blivit aningen bättre, men jag är i ungefär samma tillstånd som innan. Ja, inomhus har jag alltid skor, tofflor med bra dämpning och en liten klack på 3 cm ungefär som ska avlasta hälen. Jag upplever att mina hälar klarar mer gång inomhus med mina innetofflor än utomhus med mina vanliga skor.
Ser du någon framgång hos kiropraktorn? Vilken typ av tejpning o rehab gör ni?
#10
8 februari 2018 kl 15:25
1 Gilla
Det kanske du har rätt i, tycker dock att de är väldigt sköna att ha inomhus jämfört med en vanlig innesko.
Jag har testat MBT skor, enligt mig var de för hårda. Föredrar då mina Joya-skor. Hoka har jag ej testat, kanske värt att ge det ett försök.